Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Na prośbę autora.
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2025, 14:46   

Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego

Ronin78PL 
Forumowicz

Auto: L200 136KM AT 2007
Wysłany: 20-05-2025, 16:11   

Dobrze że Dacia wpada w gusta, zawsze tańsza opcja, szczególnie w używanych.

nemmooo 
Mitsumaniak

Auto: Outlander PHEV
Wysłany: 20-05-2025, 17:26   

Krzyzak napisał/a:
Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego

:D miałem takie same wrażenia w Springu. Teraz da się sporo fajny używek wyrwać już w kwotach odpowiadających podobnym autom spalinowym. Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020. Wszystko zależy od tego czy masz gdzie się ładować. Najlepiej mieć jeszcze trochę paneli. W innym wypadku to na razie bez sensu, LPG wychodzi taniej przy publicznych ładowarkach.

Ronin78PL 
Forumowicz

Auto: L200 136KM AT 2007
Wysłany: 20-05-2025, 19:42   

nemmooo napisał/a:
Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020.

Dokładnie takie dylematy miałem w 2022 zamawiając auto (rok się czekało na odbiór), wybrałem święty spokój, klarowną bezawaryjność oraz to, że jak auto będzie miało 10 lat 200kkm czy więcej i nadal będzie u mnie i zajdzie potrzeba wymiany jakiegoś pakietu w baterii to zamknie się cenowo taniej niż zrobić wtryski w nowoczesnym dieslu i jest już sporo speców od Leafa, a grzebanie w jego baterii jest najmniej skomplikowane ze względu na brak aktywnego chłodzenia i płynu z tym związanego. Serwisy dzięki temu też są tańsze. Auto nie robi tras, a ogarnia wszystko wokół 100km od miejsca zamieszkania. Na wczasy jest i Tourneo i teraz L200.

joujoujou 
Forumowicz
łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 20-05-2025, 23:58   

Bizi78 napisał/a:
Usunąć od:
Wysłany: 07-03-2025, 14:37
Dokładnie tak. Proszę. Dziękuję.

jou

Gość, skomentuj niebieską corolkę.