|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Na prośbę autora. |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24302 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-05-2025, 14:46
|
|
|
Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego |
|
|
|
 |
Ronin78PL
Forumowicz
Auto: L200 136KM AT 2007
|
Wysłany: 20-05-2025, 16:11
|
|
|
Dobrze że Dacia wpada w gusta, zawsze tańsza opcja, szczególnie w używanych. |
|
|
|
 |
nemmooo
Mitsumaniak
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 20-05-2025, 17:26
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego |
miałem takie same wrażenia w Springu. Teraz da się sporo fajny używek wyrwać już w kwotach odpowiadających podobnym autom spalinowym. Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020. Wszystko zależy od tego czy masz gdzie się ładować. Najlepiej mieć jeszcze trochę paneli. W innym wypadku to na razie bez sensu, LPG wychodzi taniej przy publicznych ładowarkach. |
|
|
|
|
 |
Ronin78PL
Forumowicz
Auto: L200 136KM AT 2007
|
Wysłany: 20-05-2025, 19:42
|
|
|
nemmooo napisał/a: | Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020. |
Dokładnie takie dylematy miałem w 2022 zamawiając auto (rok się czekało na odbiór), wybrałem święty spokój, klarowną bezawaryjność oraz to, że jak auto będzie miało 10 lat 200kkm czy więcej i nadal będzie u mnie i zajdzie potrzeba wymiany jakiegoś pakietu w baterii to zamknie się cenowo taniej niż zrobić wtryski w nowoczesnym dieslu i jest już sporo speców od Leafa, a grzebanie w jego baterii jest najmniej skomplikowane ze względu na brak aktywnego chłodzenia i płynu z tym związanego. Serwisy dzięki temu też są tańsze. Auto nie robi tras, a ogarnia wszystko wokół 100km od miejsca zamieszkania. Na wczasy jest i Tourneo i teraz L200. |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 20-05-2025, 23:58
|
|