|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia CVT przegrzewa się |
Autor |
Wiadomość |
gregory4382
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2024, 11:31 Skrzynia CVT przegrzewa się
|
|
|
Witam
Mam problem z automatyczną skrzynią CVT.
Posiadam Mitsubishi ASX 2017 sprowadzony z USA (Outlander Sport) w którym skrzynia się przegrzewa.
Po przejechaniu około 80 - 100km z prędkością ponad 100km/h wyskakuje błąd "Transmission overheating please slow down" auto zwalnia i skrzynia przechodzi w specjalny tryb.
Wymieniłem olej ale nic to nie dało.
Miał ktoś styczność z takim problemem?
Czy ktoś może polecić dobry warsztat w województwie podkarpackim, lubelskim który zajmuje się skrzyniami CVT?
Dzięki |
|
|
|
 |
ptus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 8 (r2014)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 17:21
|
|
|
Mam podobnie ale w Mitshubishi Lancer 2014 benzyna 2.0 (z gazem). 15 min jedzie poprawnie następnie przestaje przyśpieszczać, a wydaje dużo hałasu.
Plan na ten czas:
1. wymiana oleju i filtrów (są dwa)
2. sprawdzenie temperatury oleju w skrzyni (zamówiłem Ancel AD410, no i wcześniej może mechanik będzie mógł to sprawdzić)
3. silnik krokowy skrzyni biegów (gdzieś nad skrzynią ale pewnie tylko mechanik będzie mógł sprawdzić)
4. instalacja dodatkowego chłodzenia dedykowanego dla skrzyni (muszę sprawdzić czy już mam, dodatkowa chłodnica może byc przed lewym przednik kołem)
5. termostat skrzyni biegów (może mechanik będzie miał pomysł jak sprawdzić bez wyjmowania go) |
|
|
|
|
 |
|
|