|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
mocowanie maglownicy |
| Autor |
Wiadomość |
killerek41
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Johnnybravoojb
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 1 Turbo
|
Wysłany: 08-10-2024, 08:02
|
|
|
Wydaje mi się, że temat najbardziej prasuje do mojego problemu, a nie chce zakładać nowego. Dopiero "uczę się Outlandera" i przy wymianie przednich sanek zdemontowałem je bez wyjmowania maglownicy. Sugerując się materiałami na forum, stwierdziłem jednak, że łatwiej będzie to poskładać z maglem przykręconym już do sanek.
I tu problem ... Przy dolnym krzyżaku zaznaczyłem wzajemne położenie krzyżaka i wałka maglownicy, jednak przy jej wyjęciu kolumna rozpięła się w połowie (w miejscu gdzie jest wsuwana na zacisk), a kierownica nie była zablokowana w żaden sposób. I teraz wasze sugestie ... Czy mogę to poskładać "pi razy oko", zrobić zbieżność (będę wymieniał też końcówki drążków kierowniczych) i ustawić kierownicę na wprost już na koniec razem z całym "pajączkiem" od kierunkowskazów ? W sensie czy jest taka techniczna możliwość, przestawienia całości na wprost. Chciałbym uniknąć późniejszych problemów i w najgorszym wypadku przestawiania kolumny na wieloklinie, metoda prób i błędów, żeby na wprost było na wprost 😅. |
| |
|
|
|
 |
killerek41
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I 2.0T
|
Wysłany: 04-09-2025, 17:08 ogarniete
|
|
|
| zostało wymienione. tak jak przypuszczałem tulejki na maglownicy zamówione na partsouq.com uprzedzam ze doliczają cło, troche lezał na kołkach bo jak sie okazało gwinty mocowania maglownicy przy wymianie sanek zostały uszkodzone, niestety wspawanie ze starych czyszczenie i antykorozja, po skręceniu magla do sanek najgorsze co może być to montaż wpasowywanie jednocześnie skręcając z elementami maglownicy i jeszcze do tego poduszka silnika tylna, zasada składania odwrotna do rozebrania radze to sobie zapisywać, bez pomocy drugiej osoby nie za bardzo. i nie pomylić się z kierowwnicą najlepiej zablokować i nie russzac bo jak zle sie zamontuje mozna zerwac tasme. Przepraszam ze tak pózno pisze bo mineło z miesiecy, choc nie wiem czy komus sie przydadza moje wypociny. Nara |
| |
|
|
|
 |
|
|
|