Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] następne problemy
Autor Wiadomość
LEWY 
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 11:55   [1G] następne problemy

przepraszam ze to juz moj 3 temat w tym dziale ale obejzalem wszystko i nie ma takiego wiec nie robie kopi.
A chodzi o to ze zobaczylem kilka usterek w klipsie
jedna to ze szyba pasażera nie dziala moge ja otwierac tylko ze strony kierowcy czy da sie jakos miernikiem ten wlacznik sprawdzic (bo to chyba on) bo kupowac drogi w ciemno jak ustarka jest gdzie indziej to lipa troche.
Bawilem sie tym czujnikem (ciśnienia oleju) i dalej nie dziala a kabel raczje dobrze przykrecilem tez jest jakis sposob na to zeby go sprawdzic?
No i najwazniejsze kuzyn załatwil mi przeglad bo pierwszy przy rejestracji przeszedl w garazu a chcialem wiedziec co i jak wiec.
musze wumienic gumy przy przednim wachaczu bo sa luzy (wiecie ile moze to kosztowac)
no i najgorsze ze zaczyna sie pocic mechanik powiedzial ze spod misy i olej leci na wydech jak ten jest goracy to smierdzi olejem ( ile moze kosztowac ta uszczelka ?).
A najgorsze w tym jest to ze sprzedawca powiedzial ze silnik byl niechcacy oblany olejem a ja mu jak dzicko uwierzylem (fakt ze i tak bym go kupil ale moze taniej)
wiec jezeli mozecie to prosze powiedzcie ile moze mnie te kilka czesci kosztowac,
a i ostatnie juz ten pasek miedzy światlami z przodu mam brudny ale on jest chyba klejony jak mam to umyc???
pozdro
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 14-06-2007, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 12:14   

obok przełączników od opuszczania szyb jest taki przycisk którym wyłączasz możliwość otwierania szyb od strony pasażera. Sprawdź czy nie jest on/off.
A co do blendy przedniej miedzy światłami to jej nie wyczyścisz. Możesz jedynie obkleić folią.

@edit Sprostowanie. Dowiedziałem sie ze można wyczyścić te blende. Całkiem przyjemnie ide sie za to zabrać ^^

ciechan
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 11:45   

pod miska olejowa nie ma uszczelki - jest silikon szary, cena za tubke 18 zl - ja mam to samo bo ktos zapackal czeronym silikonem i mi puszcza :(

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Wysłany: 15-06-2007, 11:36   

pod miske olejowa idzie uszczelka , koszt ok 120 PLN, proponuje jednak zastosowanie szpilek zamist srob do przykrecenia miski, mozna uzyskac wiekszy moment skrecajac nakretkami bez obawy ze zerwiemy gwint w aluminiowym bloku. skok gwintu 6mm* 1.25

LEWY 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-06-2007, 15:39   

dzieki za odp czesci zamowilem juz u JAPANEZA (chyba dobrze napisalem).
no i mam kilka problemow jeszcze
-klima smierdzi troche i mam zamiar kupic sobie cos zeby ja odbrzybic moze byc cos z allegro czy musze jechac do jakiegos warsztatu?
-czasem szarpie na cieplym silniku najczesciej jak jade wolno ok 30-50km/h
-jak moge sprawdzic ten czujnik cisnienia oleju (moze jakos miernikiem?
-no i zobaczylem ze brakuje mi jakiegos paska ale od czego on jest to nie wiem rolki zaznaczylem strzalkami
z gory dzieki za opd pozdro.

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 16:50   

co do klimy... to szkdoa Twoich pieniedzy na jakies srodki z allegro i inne... przewaznie efekt jest krotkotrwaly... podjedz do zakaldu zajmujacego sie klima

kris1976
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 22:09   

Witam
hmmm jak moze pracowac klima jesli brakuje Ci paska napedzajacego sprezarke klimy :)
brakujacy pasek to wlasnie do sprezarki :)

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 15:55   

hie hie no dokładnie nei ma paska napędzającego sprężarkę klimy :) :)
co do zapachu z klimy to musisz podjechac do zakladu który odgrzybia. jak mieszkasz gdzieś blisko wawy to zapraszam.

LEWY 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-06-2007, 18:40   

dzieki za odp .
ale do wawy mam daleko bo jestem z pomorza.
Ale nie wiem co jest z tym moim eclipse
lancer był kupiony w prawie ciemno i dziala na gazie bez slowa skargi, a tego ogladalo wiecej ludzi i nie wiem nie jest jak bym chcial.
To kolejne zeczy ktore wychodza (fakt od kupienia wydawal sie zadbany bo i czysty i takie tam ( wiem ze kazdy powie ze odpicowany do sprzedarzy ) ale zagladalem we wszystie zakamarki i bylo ok
po za kilkoma rzeczami. Wiec opisze co jeszcze go neka:
1-antena dzaialala do dzis bo jak ja chcialem schowac to cos sie zacielo i juz tylko teraz silnik slusze a antena zostaje
2-nie chce mowic ale on chyba nie jezdzi na 150km lancer ma 75 i nie czuje dwa razy wiekszej mocy ( moze jest ktos kto ma 1 g albo co kolwiek i moglby go obejzec)
3-narazie jezdze jak ciota nie doszly do mnie czescie i nie chce go katowac ale jak para razy wejdzie na ok 5tys obrowow to jakies odglosy dziwne slychac
4-czasem szarpie ale nie wiem moze dlatego ze jezdze w okolicy 2tys. (czy go zamulam???)

5- nie dziala kontrolka ciśnienia oleju czy moze dlatego ze nie ma tu jakiegos kabelka przy tej czarnej kostce??????

[img][/img]

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 20-06-2007, 19:52   

LEWY napisał/a:
1-antena dzaialala do dzis bo jak ja chcialem schowac to cos sie zacielo i juz tylko teraz silnik slusze a antena zostaje

prawdopodobnie pękł pasek plastikowy prowadzący antene, spróbuj zaraz po wylączeniu radia puknąć ją od góry i powinna się schować i później wyjedzie spokojnie, ale niestety opcja z pukaniem zostanie bna stałe :(

LEWY napisał/a:
2-nie chce mowic ale on chyba nie jezdzi na 150km lancer ma 75 i nie czuje dwa razy wiekszej mocy

i nie poczujesz Lancer jest dużo lżejszy od Eclipsa :( a z tych 150 KM to może Ci ze 120 KM

LEWY napisał/a:
3-narazie jezdze jak ciota nie doszly do mnie czescie i nie chce go katowac ale jak para razy wejdzie na ok 5tys obrowow to jakies odglosy dziwne slychac

trzeba by usłyszeć, mi przy wyższych obrotach grzechotały blaszki osłaniające tłumik

LEWY napisał/a:
4-czasem szarpie ale nie wiem moze dlatego ze jezdze w okolicy 2tys. (czy go zamulam???)

zamulasz i to bardzo Eclips lubi 3500 rpm minimum :) jak jest 5500 rpm to jest w 7 niebie (przynajmniej mój) :)

LEWY napisał/a:
5- nie dziala kontrolka ciśnienia oleju czy moze dlatego ze nie ma tu jakiegos kabelka przy tej czarnej kostce??????

tu to Ci chyba elektryk pomoże tylko :( myśle że koszt znikomy

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

LEWY 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-06-2007, 20:28   

acha dzieki a odp. na kazde pytanie ale z antenka nic nie da sie wymyslec jak bede mial czas i uporam sie z reszta to moze ja zobacze chyba zeby kupic z innego klipsa.
A co do zamulania to moze racje ( w sumie to jezdzie jak by to byl diesel ) ale jeszcze nie znam go na tyle zeby go w pelni wykozystac i mam do niego bardziej respekt niz cheć poszalenia (ale mam nadzje ze to sie zmieni)
Szkoda co do tych koni myslalem ze moze cos z silniekiem jest nie tak bo 150 km to myslem ze bedzie latalo (ale fakt nie bralem pod uwage masy).
Jutro samochod pojdzie do mechanika zeby obadal ten silniczek (duzy) i mały krokowy bo cos nie tego .
jeszcze raz wielkie dzieki za odp pozdro

kris1976
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 12:06   

z antenka tez by dalo sie cos zrobic :) zalezy tylko na ile sie wysuwa:)

Odpowiedz do tematu