[1G] następne problemy |
Autor |
Wiadomość |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 13-06-2007, 11:55 [1G] następne problemy
|
|
|
przepraszam ze to juz moj 3 temat w tym dziale ale obejzalem wszystko i nie ma takiego wiec nie robie kopi.
A chodzi o to ze zobaczylem kilka usterek w klipsie
jedna to ze szyba pasażera nie dziala moge ja otwierac tylko ze strony kierowcy czy da sie jakos miernikiem ten wlacznik sprawdzic (bo to chyba on) bo kupowac drogi w ciemno jak ustarka jest gdzie indziej to lipa troche.
Bawilem sie tym czujnikem (ciśnienia oleju) i dalej nie dziala a kabel raczje dobrze przykrecilem tez jest jakis sposob na to zeby go sprawdzic?
No i najwazniejsze kuzyn załatwil mi przeglad bo pierwszy przy rejestracji przeszedl w garazu a chcialem wiedziec co i jak wiec.
musze wumienic gumy przy przednim wachaczu bo sa luzy (wiecie ile moze to kosztowac)
no i najgorsze ze zaczyna sie pocic mechanik powiedzial ze spod misy i olej leci na wydech jak ten jest goracy to smierdzi olejem ( ile moze kosztowac ta uszczelka ?).
A najgorsze w tym jest to ze sprzedawca powiedzial ze silnik byl niechcacy oblany olejem a ja mu jak dzicko uwierzylem (fakt ze i tak bym go kupil ale moze taniej)
wiec jezeli mozecie to prosze powiedzcie ile moze mnie te kilka czesci kosztowac,
a i ostatnie juz ten pasek miedzy światlami z przodu mam brudny ale on jest chyba klejony jak mam to umyc???
pozdro |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 14-06-2007, 13:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 12:14
|
|
|
obok przełączników od opuszczania szyb jest taki przycisk którym wyłączasz możliwość otwierania szyb od strony pasażera. Sprawdź czy nie jest on/off.
A co do blendy przedniej miedzy światłami to jej nie wyczyścisz. Możesz jedynie obkleić folią.
@edit Sprostowanie. Dowiedziałem sie ze można wyczyścić te blende. Całkiem przyjemnie ide sie za to zabrać ^^ |
|
|
|
 |
ciechan [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 11:45
|
|
|
pod miska olejowa nie ma uszczelki - jest silikon szary, cena za tubke 18 zl - ja mam to samo bo ktos zapackal czeronym silikonem i mi puszcza |
|
|
|
 |
kiepuczi
Forumowicz
Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Lip 2005 Posty: 203 Skąd: Pulawy
|
Wysłany: 15-06-2007, 11:36
|
|
|
pod miske olejowa idzie uszczelka , koszt ok 120 PLN, proponuje jednak zastosowanie szpilek zamist srob do przykrecenia miski, mozna uzyskac wiekszy moment skrecajac nakretkami bez obawy ze zerwiemy gwint w aluminiowym bloku. skok gwintu 6mm* 1.25 |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-06-2007, 15:39
|
|
|
dzieki za odp czesci zamowilem juz u JAPANEZA (chyba dobrze napisalem).
no i mam kilka problemow jeszcze
-klima smierdzi troche i mam zamiar kupic sobie cos zeby ja odbrzybic moze byc cos z allegro czy musze jechac do jakiegos warsztatu?
-czasem szarpie na cieplym silniku najczesciej jak jade wolno ok 30-50km/h
-jak moge sprawdzic ten czujnik cisnienia oleju (moze jakos miernikiem?
-no i zobaczylem ze brakuje mi jakiegos paska ale od czego on jest to nie wiem rolki zaznaczylem strzalkami
z gory dzieki za opd pozdro.
 |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 16:50
|
|
|
co do klimy... to szkdoa Twoich pieniedzy na jakies srodki z allegro i inne... przewaznie efekt jest krotkotrwaly... podjedz do zakaldu zajmujacego sie klima |
|
|
|
 |
kris1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:09
|
|
|
Witam
hmmm jak moze pracowac klima jesli brakuje Ci paska napedzajacego sprezarke klimy
brakujacy pasek to wlasnie do sprezarki |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2007, 15:55
|
|
|
hie hie no dokładnie nei ma paska napędzającego sprężarkę klimy
co do zapachu z klimy to musisz podjechac do zakladu który odgrzybia. jak mieszkasz gdzieś blisko wawy to zapraszam. |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-06-2007, 18:40
|
|
|
dzieki za odp .
ale do wawy mam daleko bo jestem z pomorza.
Ale nie wiem co jest z tym moim eclipse
lancer był kupiony w prawie ciemno i dziala na gazie bez slowa skargi, a tego ogladalo wiecej ludzi i nie wiem nie jest jak bym chcial.
To kolejne zeczy ktore wychodza (fakt od kupienia wydawal sie zadbany bo i czysty i takie tam ( wiem ze kazdy powie ze odpicowany do sprzedarzy ) ale zagladalem we wszystie zakamarki i bylo ok
po za kilkoma rzeczami. Wiec opisze co jeszcze go neka:
1-antena dzaialala do dzis bo jak ja chcialem schowac to cos sie zacielo i juz tylko teraz silnik slusze a antena zostaje
2-nie chce mowic ale on chyba nie jezdzi na 150km lancer ma 75 i nie czuje dwa razy wiekszej mocy ( moze jest ktos kto ma 1 g albo co kolwiek i moglby go obejzec)
3-narazie jezdze jak ciota nie doszly do mnie czescie i nie chce go katowac ale jak para razy wejdzie na ok 5tys obrowow to jakies odglosy dziwne slychac
4-czasem szarpie ale nie wiem moze dlatego ze jezdze w okolicy 2tys. (czy go zamulam???)
5- nie dziala kontrolka ciśnienia oleju czy moze dlatego ze nie ma tu jakiegos kabelka przy tej czarnej kostce??????
[img] [/img] |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-06-2007, 19:52
|
|
|
LEWY napisał/a: | 1-antena dzaialala do dzis bo jak ja chcialem schowac to cos sie zacielo i juz tylko teraz silnik slusze a antena zostaje |
prawdopodobnie pękł pasek plastikowy prowadzący antene, spróbuj zaraz po wylączeniu radia puknąć ją od góry i powinna się schować i później wyjedzie spokojnie, ale niestety opcja z pukaniem zostanie bna stałe
LEWY napisał/a: | 2-nie chce mowic ale on chyba nie jezdzi na 150km lancer ma 75 i nie czuje dwa razy wiekszej mocy |
i nie poczujesz Lancer jest dużo lżejszy od Eclipsa a z tych 150 KM to może Ci ze 120 KM
LEWY napisał/a: | 3-narazie jezdze jak ciota nie doszly do mnie czescie i nie chce go katowac ale jak para razy wejdzie na ok 5tys obrowow to jakies odglosy dziwne slychac |
trzeba by usłyszeć, mi przy wyższych obrotach grzechotały blaszki osłaniające tłumik
LEWY napisał/a: | 4-czasem szarpie ale nie wiem moze dlatego ze jezdze w okolicy 2tys. (czy go zamulam???) |
zamulasz i to bardzo Eclips lubi 3500 rpm minimum jak jest 5500 rpm to jest w 7 niebie (przynajmniej mój)
LEWY napisał/a: | 5- nie dziala kontrolka ciśnienia oleju czy moze dlatego ze nie ma tu jakiegos kabelka przy tej czarnej kostce?????? |
tu to Ci chyba elektryk pomoże tylko myśle że koszt znikomy |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-06-2007, 20:28
|
|
|
acha dzieki a odp. na kazde pytanie ale z antenka nic nie da sie wymyslec jak bede mial czas i uporam sie z reszta to moze ja zobacze chyba zeby kupic z innego klipsa.
A co do zamulania to moze racje ( w sumie to jezdzie jak by to byl diesel ) ale jeszcze nie znam go na tyle zeby go w pelni wykozystac i mam do niego bardziej respekt niz cheć poszalenia (ale mam nadzje ze to sie zmieni)
Szkoda co do tych koni myslalem ze moze cos z silniekiem jest nie tak bo 150 km to myslem ze bedzie latalo (ale fakt nie bralem pod uwage masy).
Jutro samochod pojdzie do mechanika zeby obadal ten silniczek (duzy) i mały krokowy bo cos nie tego .
jeszcze raz wielkie dzieki za odp pozdro |
|
|
|
 |
kris1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2007, 12:06
|
|
|
z antenka tez by dalo sie cos zrobic zalezy tylko na ile sie wysuwa:) |