|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bagażnik - dylematy |
Autor |
Wiadomość |
kalgalath
Nowy Forumowicz
Auto: Może Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2025, 08:39 Bagażnik - dylematy
|
|
|
Cześć
Przymierzam się do zmiany auta i mocnym faworytem został właśnie Eclipse Cross - właściwie jedyną wadą dla mnie jest jego bagażnik...
Szukam raczej auta z początku produkcji.
I teraz jak kombinuje:
Box na dach - auto jest dość wysokie więc trochę się obawiam pakowania na górę (ja mam 172 cm, żona 164 cm) - ale pytanie jak jest z montażem boxa w przypadku wersji z szyberdachem i panoramicznym/szklanym dachem z tyłu? Dodatkowe ograniczenia wagi? Macie jakieś doświadczenia z tym?
Box na hak - tu byłoby łatwiej pakować, łatwiej obsługiwać. Z tym że raczej wersja już z hakiem - bo montaż haka+box na hak to finansowo sporo więcej niż belki+box na dach.
A może ktoś z Was używa takiego boxa?
A przy okazji, faktycznie manualna skrzynia jest tak kiepska jak recenzenci mówią i warto patrzeć tylko na automat (długi drążek, nieprecyzyjna, źle wchodząca "2")?
Pozdrawiam |
_________________ Będzie?: Eclipse Cross, 1.5T
Był: Galant, 2.4 GDI, 2000 r., 150 KM.
Była: Carisma, 1.8, GDI, 1998 r., 126 KM. |
|
|
|
 |
junki
Forumowicz
Auto: Eclipse cross
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2020 Posty: 35 Skąd: Trochę od Krakowa i Katowic
|
Wysłany: 23-09-2025, 14:43
|
|
|
wersji Europejskiej nie kupisz w manualu z szyberdachem, nie było takiej konfiguracji dostępnej.
Belki dachowe montujesz na relingi, ja mam ok 170cm i staje sobie na progu i ogarniam box. Przy boxie i samochodzie załadowanym do spalania dolicz 1L z chaczkiem. |
|
|
|
 |
kalgalath
Nowy Forumowicz
Auto: Może Eclipse Cross
|
Wysłany: Wczoraj 14:01
|
|
|
Dzięki
A mam jeszcze pytanie, przeglądając ogłoszenia zauważyłem że większość ma wyświetlacz (ten z radiem, nawigacją itp) taki jakby wystający w górę (wysunięty - wiem że on jest nieruchomy, ale tak wygląda) - a w kilku egzemplarzach jest inny - obudowany w koło, wkomponowany w deskę.
Od czego to zależało, to są jakieś inne wersje? Myślałem że jakiś lift, ale nie za bardzo mi się to zgadza...
Czy to ma jakieś inne różnice?
Np w wersji z tym odstającym ekranem wydaje mi się że wszystkie auta mają podgrzewanie foteli, a z tym drugim zauważyłem brak przycisków przed hamulcem ręcznym do podgrzewania. Występują wersje bez?
I w opisie sprzedawców nie ma info o android auto w tych z obudowanym wyświetlaczem.
W tych z odstającym mam wrażenie ze tylko w najniższej wersji nie było, a wszystkie pozostałe miały, a w tym drugim? |
_________________ Będzie?: Eclipse Cross, 1.5T
Był: Galant, 2.4 GDI, 2000 r., 150 KM.
Była: Carisma, 1.8, GDI, 1998 r., 126 KM. |
|
|
|
 |
|
|