Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekkie krztuszenie sie podczas podnoszenia obrotow z jaloweg
Autor Wiadomość
Uberas 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 143km 2010r
Kraj/Country: Polska

Wysłany: Dzisiaj 15:03   Lekkie krztuszenie sie podczas podnoszenia obrotow z jaloweg

Hej,
Mam problem z lekkim krztuszeniem/zastanawianiem silnika podczas dość mocnego wciśnięcia gazu na luzie oraz np 3 bieg 1500-1800 obrotow
https://streamable.com/qxjd2g
Podsyłam film jak wygląda ten objaw lpg vs bez lpg
Bez lpg auto praktycznie nie ma tego objawu
Lpg założone dopiero 1.5 tys temu.
Jadę do gazownika w przyszłym tygodniu ale z tego co wiem gaz uwypukla wszelkie wady wiec moze cos i u mnie sie zaczyna?
Również podczas zimniejszych dni teraz auto po odpaleniu mi zgasło a jak odpaliłem przytrzymałem gaz zostało odpalone tylko obroty falowały. Po lekkim nagrzaniu temat nie wrócił
Prewencyjnie wymieniłem swiece bo auto ma 90 tys przebiegu i miało oryginalne, ale wydaje sie ze nic to nie zmieniło oprócz lepszej subiektywnie pracy silnika. Stare swiece wyglądają na uboga mieszankę co podobno jest norma w nowszych autach, nie ma zapocenia uszczelki pokrywy zaworu etc ani śladów oleju na samych świecach
https://zapodaj.net/plik-pK2MYYE55i
https://zapodaj.net/plik-4M7ytvjJEM
https://zapodaj.net/plik-48amGTaI2i
Jednak niepokoi mnie ten nalot na porcelanie świecy. Albo sobie wkręcam albo słychać lekkie syczenie w tej okolicy, co to jakaś dziura w gwincie? Fabrycznie?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Wysłany: Dzisiaj 16:49   

Uberas napisał/a:
to masz do regulacji instalację - korekty po obrotach i/lub temperaturze, sprawdzenie ciśnienia na parowniku itp.
parownik miał prawo zmienić ciśnienie i taką korektę się robi - ja przez pierwsze tysiące na parowniku KME Silver (bardzo dobry zresztą) 3x zwiększałem ciśnienie, bo spadało a po pewnym czasie odwrotnie - musiałem zmniejszać
bez podejrzenia parametrów pracy instalacji to raczej temat dla wróżbity

Uberas 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 143km 2010r

Wysłany: Dzisiaj 18:37   

Krzyzak napisał/a:
Uberas napisał/a:
to masz do regulacji instalację - korekty po obrotach i/lub temperaturze, sprawdzenie ciśnienia na parowniku itp.
parownik miał prawo zmienić ciśnienie i taką korektę się robi - ja przez pierwsze tysiące na parowniku KME Silver (bardzo dobry zresztą) 3x zwiększałem ciśnienie, bo spadało a po pewnym czasie odwrotnie - musiałem zmniejszać
bez podejrzenia parametrów pracy instalacji to raczej temat dla wróżbity

Okej no to jak wspomniałem na przeglądzie zerowym to pewnie zostanie zrobione.

A kwestia koloru/wyglądu tych swiec to normalne?

Czy te silniki palą tak dużo czy cos jednak jest nie tak? Minimalnie 10l lpg co jest dużym zaskoczeniem przesiadając sie z civica 1.8 ktory potrafił palić 6-9l a tutaj 10-13l przy tej samej wadze i gorszych osiągach:/
Stąd zacząłem troche drążyć czy cos nie jest nie tak..

Odpowiedz do tematu