|
Bordowy Lancer C66A |
| Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 652 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24546 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-07-2025, 07:06
|
|
|
| Nie wiem czy pisałem, ale Mitsu ma oringi w systemie calowym i dobieranie na oko kończy się nieszczelnością. Te najmniejsze to są 1/4" ale ja kupiłem całe szeregi typu 3/8, 5/16, 1/2, 3/4 itp. Kupowałem w Warszawie, pakowane po 10 sztuk. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A
|
Wysłany: 02-07-2025, 18:01
|
|
|
| Krzyzak napisał/a: | | Nie wiem czy pisałem, ale Mitsu ma oringi w systemie calowym i dobieranie na oko kończy się nieszczelnością. Te najmniejsze to są 1/4" ale ja kupiłem całe szeregi typu 3/8, 5/16, 1/2, 3/4 itp. Kupowałem w Warszawie, pakowane po 10 sztuk. |
Przyznam się, że jak tego sam nie robiłem to na prawdę nie mam pojęcia jakie tam rozmiary są. Nie będę też pytał tylko poczekam aż będzie gotowe. Niestety ja tam mało techniczny jestem i skupiam się na jeżdżeniu najbardziej ) |
_________________ Lancer 1,6 C66A |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 652 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24546 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-07-2025, 06:41
|
|
|
| Wojciech Bogacz napisał/a: | | sam nie robiłem | ehhhh - omijasz największą przyjemność |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-07-2025, 11:37
|
|
|
| Krzyzak napisał/a: | | ehhhh - omijasz największą przyjemność |
Zapewne. Ale ostatnio za co bym się nie wziął to bez butelki nerwosolu narzędzia latają w powietrzu więc dla bezpieczeństwa remontowanych rzeczy i osób wokół staram się nic nie robić |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-08-2025, 07:52
|
|
|
Lancer wreszcie ogarnięty - nawet klimatyzację uruchomiłem Niestety moje szczęście trwało krótko bo sprężarka padła. Dziś pewnie odeślę ją w ramach reklamacji bo na szczęście mam jeszcze gwarancję.
Poza tym autko fajnie śmiga i choć nie ma jakiejś tam super mocy to cieszy No i można nim jechać wszędzie całą rodzinką. |
|
|
|
 |
Mithrill
Mitsumaniak Łukasz

Auto: Trwają poszukiwania
|
Wysłany: 24-08-2025, 07:13
|
|
|
| Wojciech Bogacz napisał/a: | Lancer wreszcie ogarnięty - nawet klimatyzację uruchomiłem Niestety moje szczęście trwało krótko bo sprężarka padła. Dziś pewnie odeślę ją w ramach reklamacji bo na szczęście mam jeszcze gwarancję.
Poza tym autko fajnie śmiga i choć nie ma jakiejś tam super mocy to cieszy No i można nim jechać wszędzie całą rodzinką. |
Dobrze się czyta wątek z tym Lancerkiem po tylu latach.
Jestem bardzo zaskoczony, że nadal go masz i wciąż go ogarniasz. To teraz czekam na jakąś sesję foto, by móc ponownie dostać nostalgią prosto w łeb. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2025, 08:26
|
|
|
| Mithrill napisał/a: | Dobrze się czyta wątek z tym Lancerkiem po tylu latach.
Jestem bardzo zaskoczony, że nadal go masz i wciąż go ogarniasz. To teraz czekam na jakąś sesję foto, by móc ponownie dostać nostalgią prosto w łeb. |
Miło się czyta, że jeszcze czytasz - dawkę nostalgii zafunduję wkrótce |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: Wczoraj 14:54
|
|
|
Miało być szybciej a tutaj temat wyleciał z głowy - proszę dwie fotki - jeszcze jak było cieplej
Zimą Lancer raczej będzie miał znikome przebiegi bo mi trochę go szkoda na tą sól krakowską co nam pod koła sypią
Poza tym autko jeździ fajnie - jedyne co to jakby ktoś miał ECU do tego rodzynka to pogadam - lub - opcja dwa - regeneracja po padło sterowania pompą paliwa (podpięta obecnie "na krótko" przez przekaźnik i do stacyjki). |
| |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: Wczoraj 16:20
|
|
|
Próbowałeś na ECU od Eclipse? Powinno działać bez problemu.
A ori ECU do mojego DOHC regenerował mi Bartek i z powodzeniem działa. Też kupiłem zdechłe, gdzie pompa był podpięta do zasilania czujnika wału... Ale potem padło już na całej linii i spaliło układ sterowania krokowcem... Było trochę do ratowania, ale pan pułkownik Bartek to jednak fachowiec jest... |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: Wczoraj 16:33
|
|
|
| Krzyzak napisał/a: | | Próbowałeś na ECU od Eclipse? Powinno działać bez problemu. |
Od pierwszej generacji ? Silnik 2.0 DOHC ? Jeżeli tak to prędzej znajdę hehe |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3593 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: Wczoraj 17:12
|
|
|
| No bardzo ładnie, cieszy oko i od soli chroń go Panie 😉 |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
|
|