|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
temperatura |
Autor |
Wiadomość |
cocoo24 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 08:04 temperatura
|
|
|
witam wczoraj zagotowała mi sie carisma. Czy to jest normalny obiaw że przy zmianie biegów auto gosło????????? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 13-06-2007, 09:08
|
|
|
nie, to nie normalny objaw ze przegrzal i pewnie zatarl lekko ci sie silnik, sprawdz czy masz olej a w ukladzie chlodzenia jest plyn - chociaz jak dlugo jechales z za duza temperatura to bym za innym silnikiem sie rozejrzal, bo tego szkoda robic |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
cocoo24 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 10:27
|
|
|
nie silnik jest ok, kiedy zapaliła sie kontrolka od razu zgasiłęm silnik, a to ze on przed tem gasł to komputer zapobiegał przegrzaniui sam odłanczał bene. poczekałm az silnik wystygł , nalałem płynu i już było ok |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 13-06-2007, 11:27
|
|
|
no to nie ma strachu - teraz bym tylko obserwowal czy temperatura nie wyhyla sie w prawo za pion |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
cocoo24 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 15:04
|
|
|
chodzi o to ze silnik sam się wyłanczał przy zmianie biegu żeby się nie przegżał, tak myślę |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:14
|
|
|
W DID jest zabezpieczenie silnika przed przegrzaniem. Kupiłem swojego z niesprawnym wentylatorem. Gdy temperatura doszła do 2/3 skali silnik przestał reagować na pedał gazu i ciągle pracował na wolnych obrotach. Wciśnięcie pedału na maxa powodowało wzrost obrotów do ok. 1000 ( pewenie po to aby pozwolić kierowcy zjechać z drogi). Dałem na full ogrzewanie i po chwili znów miałem normalny gaz. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
|
|