Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
rozładowujący się akumulator
Autor Wiadomość
miko1101 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 2010
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-02-2026, 17:59   rozładowujący się akumulator

Witam, mam problem z rozładowującym się akumulatorem w samochodzie mitsubishi lancer 2010 sedan 1.8 benzyna. Problem polega na tym, że kiedy zakupiłem samochód wszytsko było okej do czasu zimy i problemów z odpaleniem czasami po jednej lub dwóch nocach stania bez jeżdżenia samochód padał totalnie ciemno raz na wyjezdzie byłem samochód zostawiłem na 2 dni było -1 i wracam ciemno. Coś kradnie prąd wynik to 0.40 A ale jeśli wyciągnę bezpiecznik od radia nr 7.15 pod kierownicą wszytsko spada do 0.00 przy wyłączonym wyświetlaczu i wszystkim
tylko problem że wtedy nie mam radia, no więc myślałem że to problem z radiem ale jak go odłączyłem i zrobiłem pomiar to dalej coś ciągnie odłączyłem też wzmacniacz pod siedzeniem też nic nie pomogło jedyne co mi by zostało to sprawdzić inne bezpieczniki bo wyciągnąłem tylko ten od radia i innych rzeczy które podam w zdjęciu ponieważ trudno jest się do nich dostać. Nie mam żadnego modułu bluetooth jest to normalne radio to bez wyświetlacza oryginalne rockford. Też widać coś było robione jakiś dodatkowy przycisk ręcznie zrobiony połączony jakimś czerwonym i żółtym kablem i do zamienienia bezpieczników i wtedy do wyłączania go ręcznie czego bym wolał nie robić, tylko naprawić ten pobór prądu. W tym tygodniu jeszcze zostawiłem samochód na dwa dni -11 stał nikt go nie odpalał (bezpiecznik był włożony) i odpalił normalnie potem dzień później wstaje rano odpalam i ciężko mu musiałem pomóc mu starterem.nie wiem o co chodzi ale proszę was i pomoc piszcie jeszcze jeśli coś nie wiecie dzięki.(nie wiem jak tu wstawic zdjęcie z tym tez pomóżcie no chyba ze sie wstawily to nie ważne :D ) moge dac wam linka ze strony z bezpiecznikami https://autobezpieczniki.pl/mitsubishi-lancer-2007-2017-skrzynka-bezpiecznikow/

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Wysłany: 13-02-2026, 21:12   

miko1101 napisał/a:
mam problem z rozładowującym się akumulatorem
w ciemno stawiam na moduł Bluetooth w zestawie HandsFree

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer SB + Outlander IV 2.5
Wysłany: 13-02-2026, 22:10   

Krzyzak napisał/a:
miko1101 napisał/a:
mam problem z rozładowującym się akumulatorem
w ciemno stawiam na moduł Bluetooth w zestawie HandsFree
Potwierdzam , zacznij od wywalenia modułu BT , znajduję się pod schowkiem pasażera

miko1101 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 2010
Wysłany: 13-02-2026, 22:42   

dobra jutro rano zobaczę i dam znać

[ Dodano: 13-02-2026, 22:44 ]
Tylko jak ja nie mam możliwosci BT w samochodzie to ten moduł moze dalej byc ?

[ Dodano: 14-02-2026, 12:24 ]
Fred.X napisał/a:
Potwierdzam , zacznij od wywalenia modułu BT , znajduję się pod schowkiem pasażera

Okej wszytko jest okej juz to wina tego modułu, ale mam pytanie jeszcze jeśli chodzi o ten moduł no bo mam przyciski na kierownicy od odbierania połączenia albo odrzucania no ale w sumie nie mam do czego się połaczyć czy ja mam dokupic jakies nowe radio czy cos dokupic aby działało mi BT

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer SB + Outlander IV 2.5
Wysłany: 14-02-2026, 15:40   

taki sam moduł, jak kupisz używany historia się powtórzy, a na nowy hmm , chyba szkoda kasy , lepiej kupić chińskiego Junsuna i założyć

Odpowiedz do tematu