|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Lancer CS9W - granacik |
| Autor |
Wiadomość |
Aro16
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-12-2025, 11:43
|
|
|
Krzyzak, Jest jeden i drugi katalizator, plecionka też jest nowa. Ten pierwszy nawet sam spawałem, bo fabryczny się rozsypał - jego resztki były w wydechu. Wolałem mieć nowy katalizator, bo słyszałem, że jak go nie ma to sonda ma z tym problem. Faktycznie przy składaniu jednej śruby mocującej obudowę nie dokręciłem, bo otwory nie pasowały idealnie i nie chciałem tego naciągać bardziej. Zwrócę na to uwagę. Dzięki |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 654 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24627 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-12-2025, 15:33
|
|
|
| Jak masz w miarę nowy wydech, to warto go rozmontować póki jeszcze śruby dają się odkręcić. Można próbować puknąć gumowym młotkiem, rzucać na boki i nasłuchiwać czy coś brzęczy... |
|
|
|
 |
kelvinek114
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII
|
Wysłany: 24-02-2026, 13:02
|
|
|
| Ładna sztuka! 4G63 to pancerna jednostka, więc jak ogarniesz te kilka bolączek na start, to Lancer odwdzięczy się bezawaryjnością. Bak i hamulce to w sumie pakiet startowy w tym modelu, więc głowa do góry. Powodzenia w modach i wrzucaj zdjęcia jak tylko coś ruszysz |
|
|
|
 |
Aro16
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0
|
Wysłany: Wczoraj 21:46
|
|
|
Hej, problem buczenia/rezonowania rozwiązany. Tak jak podejrzewałem wałki balansowe były źle ustawione. Teraz śmiga elegancko Ale po zimie trzeba się będzie zabrać się za blacharkę. Dodatkowo coś skrzeczy pod maską przy ruszaniu dodawaniu/odejmowaniu gazu. Jakby poduszka silnika czy cuś.
kelvinek114, Dzięki! będę starał się na bieżąco relacjonować postępy w usprawnieniach Trochę pracy zostało już włożone. |
|
|
|
 |
|
|
|