Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto jeszcze kupować diesla
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2025, 21:04   Czy warto jeszcze kupować diesla

Walczę z myślami co kupić , chcę wymienić O2 na O3 ale nie wiem czy jeszcze inwestować w diesla czy już nie ma sensu.

waran73 
Forumowicz

Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Wysłany: 19-01-2025, 11:59   

Witam. Jeszcze nie zabronili jeżdzic dieselem..! Jeszcze nie ten dzień..Mój kolega miał od mowości O3 w dieslu i sprzedał go..kupił nówkę O3 phev z 2.4 i jest bardziej zadowolony.Mój sąsiad taksówkarz ma O3 pheva i to auto ma prawie pól miliona km przebiegu.Wymienił w nim tylne amory,przedni wahacz,silniczek wycieraczek i akumulator 14v.. Ja miałem krótko O3 z 2.0 z ręczną skrzynią-był fajny i oszczędny- ale nie jezdziłem nim w duzych miastach..I od prawie pieciu lat też mam pheva z 2013r..I jestem zadowolony.. Problemy :padły przednie wahacze,chłodnica klimy i przerdzewiała blacha katalizatora- to był najwiekszy wydatek:1500 zł.Ale mam starego kata ciągle w domu, muszę sprzedac skupowaczom.. W dieslach z tego co wiem to epizody z wałkami w misce, nie nagminna ale może się przytrafić walka z pdf.. Spalanie phev diesel to wiadomo,ropień pali trochę mniej niż phev na autostradach, więcej w miescie.

maślanka 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: Dzisiaj 11:05   

Decyzja zależy głównie od Twoich rocznych przebiegów: jeśli robisz długie trasy autostradowe, diesel wciąż oferuje bezkonkurencyjny zasięg i niskie spalanie, które trudno przebić silnikom benzynowym TSI. Musisz jednak wziąć pod uwagę rosnące restrykcje wjazdowe do centrów dużych miast (Strefy Czystego Transportu) oraz fakt, że przy krótkich odcinkach miejskich nowoczesny diesel z osprzętem DPF może generować wysokie koszty serwisowe.

Odpowiedz do tematu