Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dziwne odglosy przy kręceniu kierownicą
Autor Wiadomość
g3k
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 12:41   dziwne odglosy przy kręceniu kierownicą

witam.od niedawna jezdze cari 1.8gdi 98 rok i zauwazylem ze wydaje dziwne odglosy podczas krecenia kierownicą w trakcie jazdy (powolnej np manewrując na parkingu) jak i w czasie gdy auto stoi .nie jest to ani pisk ani jakies obcieranie tylko takie dziwne gulgotanie.Nie jest to uciazliwe i glosne.Do niedawna jezdizlem vectra i tam nie bylo nic podobnego slychac.wasze autka tez wydaja podbne odglosy?nie moglem znalezc tematu w ktorym jest to opisane.jesli przeoczylem to z gory przepraszam i pozdrawiam:)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2007, 13:49   

A może ten dźwięk jest podbny do takiego cichego wycia jakby czy świstu?

Misiek
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 14:33   

Skrec maksymalnie kierownice i zobacz czy bedzie podobnie bulgotalo, tylko powinno byc glosniej.Jesli tak to tylko pompa w oplu mam to samo.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2007, 15:56   

moze jakis krzyzak ci poszedl, przegub albo tulejka jakas..
pozdroo

g3k
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 17:07   

mlun napisał/a:
A może ten dźwięk jest podbny do takiego cichego wycia jakby czy świstu?

w sumie to przypomina troche taki swist.pojawia sie on tylko wtedy jak kierownicą krece w wiekszym zakresie a gdy zostawie skrecona nie slychac juz. przy skreceniu na opor slychac tylko taki zwykly dla kazdego auta dzwiek jaki wydaje wspomaganie.poziom plynu jest ok i pasek tez byl wymieniany w miare niedawno

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2007, 10:39   

Masz na mysli "gulgotanie" tak jakby płynu w przewodach czy trzaski ? Z jakiego miejsca dochodza dzwieki?

MarcinoV
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2007, 16:07   

u mnie dzwięk przy obracaniu kiera zblizony jest do siłownika hydraulicznego -trochę stłumiony.

przemas
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 17:19   

witam tu Przemas ja mam takie same objawy w Carismie 1.8 GLX 1996 na diagnostyce powiedzieli że to łożysko przy wahaczu (prawy przód) a dokładnie wymienia się łożysko z poduszką. Element dość trudno dostępny i na zamówienie- nie podali ceny.
:cry:

Rafik
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 18:13   

Może elementy gumowe łączników stabilizatora pękły i wyciekł z nich smar. Pracując na sucho wydają dziwne dźwięki - ja tak miałem po wymianie cichutko. Albo łożysko poduszki amortyzatora się zużyło.

Rados
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 19:44   

miałem to samo. Luzy na sworzniach wahaczy (komplet z wymianą za ok. 150 zł jak dobrze pamiętam) do wymiany. Zrób to czym prędzej, żebyś czasem nie miał przykrej niespodzianki na drodze. Pozdro!

Odpowiedz do tematu