Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E34A 1.8TD] Brak podświetlenia licznika POMOCY!!!
Autor Wiadomość
weed
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 17:25   [E34A 1.8TD] Brak podświetlenia licznika POMOCY!!!

Witam jestem nowym posiadaczem Galanta 1.8 TD z 90r i mam problem z podświetleniem licznika,wyjełem go i sprawdziłem żarówki i są dobre pytanie w czym jest problem

robiłem ostatnio swap licznika w Golfie 3 na licznik z Golfa 4 i chodził bez zarzutu
i pytanie takie czy jest to możliwe w Galancie i czy potrzebna będzie jakaś przejściówka
prosiłbym o jakieś schematy lub linki

Artur86r
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2007, 19:24   

wiem napewno ze bezpiecznik do podswietlenia jest o dziwo pod maska a nie pod kierwonica.jest on 10A wiec sprawdz czy nie jest szczelony- bo jezeli tak to przy wlaczaniu swiatel nie bedzie ci przygasal zegarek no i nie bedziesz mial tez podswietlenia nawiewow poppielniczki i zapalniczki.pozdrawiam

[ Dodano: 07-06-2007, 19:26 ]
pozatym przed ta operacja uzyj pokretla ktora sluzy do zamany natezenia swaitla na zegarach moze jest ustawione w pozycji zerowej. czasem najsprostsze rzeczy sa najskuteczniejsze

kojot128 
Forumowicz

Auto: Colt CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2007, 20:23   

ten bezpiecznik odpowiada również za światła postojowe, przynajmniej tak jest u mnie - możesz je też sprawdzić...

andrzejbor
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2007, 17:35   

Witam, miałem podobny problem w swoim galu, brak podświetlenia tablicy i prawego światła pozycyjnego, przyczyną był bezpiecznik 10A pod maską.( co ja się go naszukałem.. :shock: )

weed
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2007, 19:42   

znalazłem ten bezpiecznik nie był on przepalony tylko naderwany i nie było widać tego teraz jest OK! Dzięki za pomoc

Truman
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 17:07   

Artur86r napisał/a:
poza tym przed ta operacja uzyj pokretla ktora sluzy do zamany natezenia swaitla na zegarach moze jest ustawione w pozycji zerowej. czasem najsprostsze rzeczy sa najskuteczniejsze

A gdzie owo pokrętło się znajduję ?

Cytat:
znalazłem ten bezpiecznik

Gdzie go znalazłeś ?

POZDRAWIAM

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2007, 17:59   

Truman napisał/a:
rtur86r napisał/a:
poza tym przed ta operacja uzyj pokretla ktora sluzy do zamany natezenia swaitla na zegarach moze jest ustawione w pozycji zerowej. czasem najsprostsze rzeczy sa najskuteczniejsze

A gdzie owo pokrętło się znajduję ?

Jest ono koło lewego nawiewu, po lewej stronie kierownicy.

weed
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2007, 19:16   

a bezpiecznik masz pod maską po prawej stronie znajduje się kopułka z bezpiecznikami jest tam kilka bezpieczników na 10A i czyba trzy na 30A sprawdz te na 10A u mnie cię przepalały i dałem wiekszy :mrgreen:

Odpowiedz do tematu