Otwarty przez: Adaho_krak 07-07-2007, 09:49 |
tuning 1g |
Autor |
Wiadomość |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 21:33
|
|
|
Tyrel 79-dawno użytkujesz Eclipse'a?
A ten pomysł to ...do realizacji czy takie tam teoretyczne...rozważania? |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 23:16 Mam eclipsa od niedawna
|
|
|
Ten pomysł to narazie teoreyczne rozważania. Może za jakiś czas zastosuję to w praktyce, wtedy okaże się ile jest w tym prawdy. Trzeba to sprawdzić doświadczalnie. |
|
|
|
 |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2007, 17:13
|
|
|
Sprawdzić...???
To może nie na Eklipku...a na jakimś ...właśnie trabancie.. |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2007, 21:43 Upraszczam fizykę??
|
|
|
Jeżeli chodzi o fizykę to chyba kazdy wie, że nie ma urzadzenia które dawałoby więcej energii niż pobiera. Nie chodzi mi o stworzenie perpetum mobile. Jasne że samochód z taką spręzarką zużywałby wiele więcej paliwa niż na zwykłym turbo. Ale jest tu jeden plus bo jest to silnik elektryczny, którego możemy w zależności od potrzeb włączyć albo wyłaczyć. Po co nam turbo przez cały czas.Chyba, żektoś chce to niech nie wyłącza. |
|
|
|
 |
geepard [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2007, 21:45
|
|
|
Trabant to i bez odkurzacza fruwa |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2007, 04:12
|
|
|
prosze niech ktos zamknie ten temat prosze doladowanie odkurzaczem eclipsea dobre.... |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-07-2007, 09:53
|
|
|
GOLDI, nie bedziemy zamykać może ktoś jeszcze doda tu coś konstruktywnego. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2007, 09:58
|
|
|
to już lepiej kompresorem mechanicznym z paska.... łatwiejsze w montazu niż turbo i łatwiej wystroić. kompresory elektryczne stosuje się czasem ale bardziej jako podtrzymanie turbo lub żeby napompować ciśnienie do startu..... nie zastąpią turbo lub superchargera. |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2007, 11:43
|
|
|
Nie silnikiem od odkurzacza. Tylko jakimś innym silnikiem wysokoobrotowym. Nic takiego nie pisałem, żeby silnikem od odkurzacza doładować eclipsa, wyśniłeś coś Goldi. Jestem pewien, że działałoby to. |
|
|
|
 |
simon1989 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
rylo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 12:18
|
|
|
czytam czytam i brak konkretow... ja mam wielkie problemy ze znalezieniem dupereli do 1G... a na dzien dziesiejszy interesuje mnie przelot na okolo 8-10cm (pewnie bede musial robic z kwasowki na zamowienie) + koncowy mugen w karbonie (to juz akurat zamowilem)... gorzej ze znalezieniem SPEREZYN za logiczne pieniadze - jamex podobno ma ale nie moge dostac - gdzie zamawiac?... jakies -35...-40mm... amorki na razie zostawiam.... dzieki pozdro |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 22:11
|
|
|
ten zestaw z ebaya przynieise Ci zamaist mocy dodatkowe koszty brakuje tam sporo rzeczy chcocby np sprzeglo czy jakiejs swinki
co do sprezyn to szukaj eibachy pro kit... najlepsze sprezyny do eclipsea i nie zakladaj niczego ponizej -35 bo szybciutko skonczysz seryjne amortyzatory... seria na -35 "jeszcze jakos" daje rade
wydech hmmm... 2,5" - 3" hmmm eltec przyjacielem twym ... sprobuj skontatkowac sie z ulterem i MG.... ewentualnie caly kit z ebay sciagac...
turbo? czy gs? jesli gs to chyba to nie ma sensu |
|
|
|
 |
|