|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Legendarne popychacze w 4G64 GDI |
Autor |
Wiadomość |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
bokciu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 20:28
|
|
|
Ja narazie nie.jakos czasu nie ma a przez kilka ostatnich dni jest cisza wiec nie ma motywacji
Pewnie jak sie znowu beda odzywc to zmobilizuje mnie to do dzialania.
Generalnie komplet (zaworek,sprezynka,podkladka,uszczelka pod podstawe filtra) woze w schowku wiec tylko wymienic.Chociaz przy wymianie trzeba zdjac pasek z klimy ktory wypadaloby zalozyc odrazu nowy.Tak wiec jeszcze pasek musze kupic. |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 10-07-2007, 18:05
|
|
|
Wczoraj wymieniałem olej w silniku. Z nieiec przyjechał nie wiadomo z jakim, rok temu zalałem Mobil 1 5w50. W ty roku chciałem coś gęstszego, ze względu na popychacz... stuka. Zapytałem w warsztacie jaki olej żeby to wyciszyć. Zapytali jaki mam zalany, a na moją sugestię o ceramizerach itp. zapytali ponownie. Chce pan dla siebie, czy na sprzedaż? Po odpowiedzi: Dla siebie... Usłyszałem: Zalej pan tym co masz, a jak się nie uciszy to wymienić. Szkoda silnika na te wynalazki...
I sam już nie wiem. Po wymianie oleju, jakby stuka mniej. W sumie to druga wymiana oleju tu w kraju. Może jakoś przepłucze silniczek? |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
bokciu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 21:26
|
|
|
Moominek napisał/a: | Po wymianie oleju, jakby stuka mniej |
U mnie bylo dokladnie odwrotnie.
Po wymianie walily niesamowicie.Teraz mam przejechane juz na tym oleju jakies 2 tys. i jest lepiej.tez wlalem ceramizer ale pomogl na jakis czas.Chociaz jesli poczytamy na stronie ceramizera to okazuje sie ,ze uciszanie popychaczy nie jest jego głównym zadaniem.Tak wiec u jednych moze pomoc u drugich niekonicznie. |
|
|
|
 |
|
|