|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Stuki |
Autor |
Wiadomość |
Abadeon [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 04:32 [ALL] Stuki
|
|
|
Witam. jestem mlodym posiadaczem colta 96 i mam maly problem natury technicznej. podczas wchodzenia w zakret slychac (przy niewielkiej predkosci) stukniecia. nie sa one cykliczne ale czuje je na kierownicy. podobna sytuacja dzieje sie na pokonywaniu jakichkolwiek dolkow. ciagle to slychac kiedy np. sprawdzam "luz na kierownicy" skrecajac dynamicznie raz w lewo, a raz w prawo. na poczatku myslalem, ze jest cos nie tak z lewym kolem, jednak wyglada ono ok, a dzwiek ten dochodzi raczej z centralnej czesci colta. boje sie, ze moze to byc "maglownica" ale rowniez dobrze moze byc cos innego. prosze napiszcie mi co to moze byc. jestem zagranica wiec jest to dla mnie dosc istotna sprawa gdyz wiazac sie to moze ze znacznymi kosztami. |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-07-2007, 08:18
|
|
|
Abadeon napisał/a: | ciagle to slychac kiedy np. sprawdzam "luz na kierownicy" skrecajac dynamicznie raz w lewo, a raz w prawo. | To normalne, każda maglownica stuka przy wyłączonym silniku na postoju. Abadeon napisał/a: | dzwiek ten dochodzi raczej z centralnej czesci colta. | Musisz się przyjrzeć gumkom stabilizatora oraz łącznikom. Abadeon napisał/a: | boje sie, ze moze to byc "maglownica" | Raczej nie w tak stosunkowo młodym aucie. |
|
|
|
 |
Abadeon [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 13:17
|
|
|
colt ma wystukane 230tys km wiec niby rocznik mlody ale przebieg ma spory. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-07-2007, 16:17
|
|
|
Abadeon napisał/a: | colt ma wystukane 230tys km wiec niby rocznik mlody ale przebieg ma spory. | Jeśli to prawdziwy przebieg to na 99% nie maglownica powoduje stuki. |
|
|
|
 |
Abadeon [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:41
|
|
|
koncowka drazkow jak sie okazalo. reszta jest ok- magalownica jest ok, laczniki stabilizatorow tez. dziekuje slicznie za pomoc i pozdrawiam wszystkich;) |
|
|
|
 |
|
|