|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E34A 1.8TD] (nie)Olśniło mnie brakiem świateł wstecznych |
Autor |
Wiadomość |
Truman [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 15:49 [E34A 1.8TD] (nie)Olśniło mnie brakiem świateł wstecznych
|
|
|
Światło wstecznego jakiś czas temu mi robiło stroboskop, a od jakiegoś czasu nie ma go wcale, jak cofam to żeby coś widzieć włączam przeciwmgielne
Zaczęło też coś cykać ze skrzyni biegów, tzn jakby z dźwigni, jak docisnę mocniej i trzymam to nie ma tego dźwięku, ostatnio przejechałem do trójmiasta i z powrotem (zrobiłem ponad 1000km) cały czas trzymając dźwignię i dociskając ją...to męczące, szczególnie że nie mam wspomagania i jedną łapą cały czas kręcić to udręka.
No i tu dzisiaj czytam o ceramizerze, który ktoś wlał w nie ten otwór do skrzyni i tam jest jakaś kulka która włącza wsteczne światła, więc może ta kulka u mnie gdzieś uciekła i stąd problemy ze wstecznym światłem i dźwięk (brzdęk, cykanie, bzyczenie) bo się kulka gdzieś wryła gdzie nie powinna.
Co o tym myślicie? Możliwe?
A tak w ogóle to gdzie szukać owej kulki?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-07-2007, 16:07
|
|
|
stan przodem do maski, spojrz na skrzynke, to po lewej stronie zobaczysz przewod elektryczny - na jego koncu jest wlasnie wlacznik swiatel do wstecznego - taka spora nasadka (24 czy 27 mm) |
|
|
|
 |
Truman [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 17:51
|
|
|
Mówisz o numerku 21 ??
 |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-07-2007, 22:48
|
|
|
Truman napisał/a: | Mówisz o numerku 21 ?? |
tak |
|
|
|
 |
Truman [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 10:03
|
|
|
waldi-1 napisał/a: | to chyba wina czujnika biegu wstecznego, sie rozleciał |
Sprawdzę to, rozumiem że jak odkręcę to co wskazał Krzyżak to zobaczę tam...
No właśnie, jak się nie rozleciał to co powinienem zobaczyć? |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 12-07-2007, 14:14
|
|
|
Truman napisał/a: | No właśnie, jak się nie rozleciał to co powinienem zobaczyć? |
kulke na koncu (sprezynka jest w srodku) |
|
|
|
 |
|
|