|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wibracje przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
artek321 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 08:35 Wibracje przy przyspieszaniu
|
|
|
Witam
Mam mały problemik z samochodem. Podczas przyspieszania dostaje strasznych wibracji, pojawiają się one tylko w momencie wciśnięcia pedału gazu. jak jadę równo to nic nie buczy nie stuka nie drży, jak zwalniam tak samo tak jak powinno być. Co może być przyczyną?
Przeguby, mocowania silnika/skrzyni
EDIT
Najciekawsze że po 15 -20 minutach jazdy drgania zanikają. Wot zagadka.
Pozdrawiam
Artek |
Ostatnio zmieniony przez artek321 19-07-2007, 19:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
RIP [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 11:37
|
|
|
Witam. Miałem podobnie u mnie był to przegub wewnętrzny, wejdż sobie pod auto i poruszaj nim zobczysz czy ma luzy |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 13:22
|
|
|
Ja miałem to samo. Bardzo denerwujące uczucie. Rozpadł się krzyżak w przegubie wewnętrznym. Wejdź pod auto i poruszaj przegubem. Jak wyczujesz luz jak będzisz nim ruszał oraz dziwny dźwięk to napewno ten przegub. Czasami jak przez gumę dostaje się woda to lubi przerdzewieć i tak się dzieje.
|
|
|
|
 |
PatraS [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 19:35
|
|
|
Zgadzam sie z wypowiedzia artek321 NA pewno guma(oslona przegubu).
KOszt naprawy bardzo niski
Pozdro |
|
|
|
 |
|
|