Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
17-06-2007, 22:15
Z Lancera na Eclipse
Autor Wiadomość
Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2007, 11:02   

gobe napisał/a:
gasnie przy zimnym silniku. Czy ktos mial podobny problem?

najprawdopodobniej silniczek krokowy padł, w używce około 250zł, nowy oryginał od Hyundaia - 650, nowy w ASO - 1500. Można też reanimować niektóre modele silniczków koszt cewki 50 zł w silniczku są 2 cewki

gobe napisał/a:
Jakis czas temu wymienial skrzynie, bo mu sie posypala, ale to raczej na plus?

raczej tak, niestety skrzynki w Miśkach się lubią posypć

Ogólnie (jak na foty i opis) warto oglądnąć :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 11:52   

No wlasnie, tak jak pisal mitutoyo:
Cytat:
3).Po odpaleniu silnika nalezy dokladnie śledzic wskazówke obrotomierza na wolnych obrotach, czy sztywno leży na okolo 850obr czy moze faluje wkoło tej (lub innej) wartości.Jeśli faluje to połóżcie ręke na chodzącym silniku i sprawdzcie czy aby nim nie rzuca co jakić czas, co wskazywało by na uklad zaplonowy.Jak wiadomo kazdy sprzedawany Eclipse mial dopiero co zmieniane kable i świece wiec można szukać tylko droższych przyczyn..Jeśli nie rzuca to sprawa leży w ukladzie zasilania i nie jest jednoznaczna (silnik krokowy, brudna przepustnica, przedmuchy itd)

250zl + wymiana na poczatek... zobaczymy co jeszcze wyjdzie przy ogledzinach.

[ Dodano: 19-06-2007, 13:32 ]
Podczas dzisiejszej rozmowy z gosciem udalo mi sie jeszcze wyciagnac pewna ciekawostke, a mianowicie swiatla drogowe "emitowane" sa z halogenow.

Czy to normalne w Eclipsach, ze zabki to tylko swiatla mijania, a dlugie wlacza sie z halogenow?

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 17:09   

hmmm to nie sa halogeny to sa dalekosiezne... czyli drogowe... ale tylko w euro w usa jest to troche ianczej...

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-06-2007, 19:22   

gobe napisał/a:
Czy to normalne w Eclipsach, ze zabki to tylko swiatla mijania, a dlugie wlacza sie z halogenow?

światła drogowe to te w "żabkach" + halogeny, tak powinno być w wersji euro :)
Halogenów seryjnie montowanych, nie da się zaświecić osobno bez przeróbki. Myśle że jest to podyktowane tym, że jak jedziesz bez włączonych świateł to jakoś musisz mrugnąć długimi :)

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 11:03   

Ech niestety... Eclipse z Poznania poszedl. Chcialem jechac w sobote, ale sprzedajacy zaskoczyl mnie informacja, ze znalazl sie nabywca i nie mogl trzymac auta. Szukam wiec dalej :)

Na pierwszy ogien pojdzie ten szczecinski z wczesniej wklejanych linkow, rozwazam tez http://www.moto.allegro.p...i_sprawne_.html

Opinie mile widziane :)

pozdrawiam :)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 26-06-2007, 01:32   

Cena dobra, na fotach się ładnie pezentuje, ale zwróć uwagę na przód lampy nie orginalne. Tzn. od wersji USA, a ze zdjęć wynika że to wersja Euro.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

LEWY 
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Wysłany: 26-06-2007, 11:12   

Cytat:
Hehe, mysle ze po doswiadczeniach z 75konnym Lancerem powinno byc ok

jestem w takiej sytuacji jak Ty i szczerze powiem ze przynajmniej w moim pzypadku jest inaczej. (mam nadzieje ze to tylko dlatego ze niepoznalem sie z eclipse az tak dobrze jak z lancerem)
ale 1,3 robie takie zeczy o ktorych nie mysle w 2,0 (oczywiscie w granicach rozsądku i mocy ale szybciej jezdze slabszym autem dziwne az).
A co do wyboru samochodu to najwazniejszcze zeby po dzwonie nie byl bo reszta i tak kiedys doczeka sie napraw i remontow . pozdro
ps. szkoda ze mam do kazdego z Was tak daleko bo lepiej jak by ktos ocenil moj samochod kto ma o tym pojecie a nie mechanicy ktorzy myla go z mazda (nie wiem czemu) .pozdro i zycze udanego zakupu

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 14:48   

Witam po krótkiej przerwie! :)

W koncu znalazlem w miare interesujace ogloszenie, ale jest pewien szkopul... Tylne blotniki dosyc mocno skorodowane. Czy ktos orientuje sie gdzie mozna dostac reperaturki do 1G??

Poza tym autko bardzo fajne - przebieg 128tys, rocznik 94. Silniczek pracuje rowno, zadnych bledow na desce (check engine gasnie po odp.czasie), biegi nie wyskakuja, abs dziala, tylne lozyska ok.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 04-08-2007, 14:53   

gobe napisał/a:
Tylne blotniki dosyc mocno skorodowane.
:shock: :shock:

Przyglądnij mu sie pod względem dzwona. Ja mam autko z 93r i zero korozji. Jak na mój gust, to musiało być coś grzebane z tyłu, jakiś dzwon abo co :(

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 16:07   

Na 90% bezwypadkowy, jeszcze musze sprawdzic na podnosniku jak wygladaja podluznice, ale korozja raczej wynika z tego ze nie byl garazowany. Wskazuje na to ogolny stan wizualny auta.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 04-08-2007, 16:21   

A który rok ?? Masz jakieś liny do ogłoszenia, ewentualnie foty ?? Dlatego twierdze że bity, ponieważ nie spotkałem się jeszcze z korozja w niebitym Eclipsie. :) Ale może był tylko powierzchownie draśnięty i reparaturki załatwią sprawę, niestety na dwa, góra trzy lata.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 16:31   

Link na razie zdjety z netu, bo juz wstepnie sie dogadalem z gosciem.

Ja natomiast spotkalem sie nie raz z korozja w Eclipsach i to dokladnie w tym miejscu (tzn na przodzie tylnych nadkoli). :shock:

Nie sadze, zeby byl bity - odcienie sie zgadzaja, szyby oryginaly, lampy tez, korozja tylko na nadkolach...

Odpowiedz do tematu