[CA1A 1.3] Tłumik końcowy |
Autor |
Wiadomość |
xbiedron [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 17:46 [CA1A 1.3] Tłumik końcowy
|
|
|
Witam wszystkich.
Od 02.08.2007 jestem szczęśliwym posiadaczem Colta 1.3 12V z 95 roku.
Gdy go kupowałem miał zrobiony wydech ( standardowy tłumik w którym otwornicą wywiercono 2 dziury ok 60mm i dospawano końcówki DTM).
Nie wspominam już ze oryginalna rura została ucięta po samym tłumiku i nie zaślepiona.
Całość nie wykonana symetrycznie. Jednym słowem padaka.
Przyszedł moment kiedy buczenie doprowadziło mnie do szału i pojechałem do warsztatu.
Tam przeżyłem szok. Tłumik końcowy do mojego miśka 440 PLN z zamontowaniem.
Czy nie zna ktoś tańszych odpowiedników albo jakiś uczciwych tłumikarzy w Krakowie????
Znalazłem coś takiego na allegro http://www.allegro.pl/ite...jdz_warto_.html
Myślicie że sie spasuje???
Pomocy |
|
|
|
 |
jzl [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 18:18
|
|
|
Cześć,
ze zdjęcia i rysunków wygląda dokładnie tak jak powinien więc spasuje. |
|
|
|
 |
sufit [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2007, 21:28
|
|
|
Witam. Gdybyś miał problemy z zakupem tego tłumika pochodż i popytaj w kilku sklepach. Czasami można trafić na dobrego sprzedawcę. Mi w tamtym roku koleś sprowadził taki tłumik za 115 zeta. Czekałem 1 dzień. Rura która dochodzi do tłumika kosztowała 50- pare złotych. |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 13:46
|
|
|
Witam,
Ja własnie ostatnio wymieniałem tłumik końcowy w moim CAO, co sie później okazało niepotzrebnie bo jeszcze by troche polatał, na taki:
tlumik
jest idealnie identyczny jak ten który miałem zalożony i cena wydaje sie OK, firma BOSAL,
pozdro |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-08-2007, 16:59
|
|
|
xbiedron Ja robilem moj wydech tutaj:
http://wydech.pl/
oni maja oddział w Krakowie i Kochanowie (dojazd jak na zabierzów). Nie wiem co za specjalisci sa w Krakowie, ale tych z Kochanowa moge polecic. Mialem oryginalny tlumik koncowy kupiony z innego colta, ale byl dla mnie po prostu za cichy wiec zmienilem na glosniejszy. Oczywiscie nie ma problemu zeby w tej firmie zrobili Ci bardzo cichy. Mnie całość kosztowala okolo 100 zł. A w oryginal za 440 zl sie nie pchaj - nie warto. Juz lepiej z jakiegos rozbitka.
pozdr. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
Yoji [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2007, 17:53
|
|
|
ja trafiłem cały układ wydechowy z colta (30,000km) naprawde w swietnym stanie za 150zł . w starym jakis pseudo-tjuningowiec wyciął dziure 20x20cm i jezdził z tym. ciekawe jak to chodziło ( kupiłem zaspawane) pozdrawiam |
|
|
|
 |
xbiedron [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2007, 22:09 Tłumik końcowy - juz po problemie.
|
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc. Kupiłem wydech ten z allegro. Pasował idealnie. Z moim miśkiem miałem jeszcze jeden problem - pekniety kolektor. Znalazłem fajny warsztacik, gdzie za 160 zł wymienili mi tłumik, kupili go dla mnie i pospawali kolektor. Jak ktoś chce to mogę podać namiary.
Kolektorek już zakupiony i teraz pora na niego. Mam nadzieje ze misio bedzie chodził jeszcze lepiej niż teraz.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|