Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Tłumik końcowy
Autor Wiadomość
xbiedron
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 17:46   [CA1A 1.3] Tłumik końcowy

Witam wszystkich.
Od 02.08.2007 jestem szczęśliwym posiadaczem Colta 1.3 12V z 95 roku.
Gdy go kupowałem miał zrobiony wydech ( standardowy tłumik w którym otwornicą wywiercono 2 dziury ok 60mm i dospawano końcówki DTM).
Nie wspominam już ze oryginalna rura została ucięta po samym tłumiku i nie zaślepiona.
Całość nie wykonana symetrycznie. Jednym słowem padaka.
Przyszedł moment kiedy buczenie doprowadziło mnie do szału i pojechałem do warsztatu.
Tam przeżyłem szok. Tłumik końcowy do mojego miśka 440 PLN z zamontowaniem.
Czy nie zna ktoś tańszych odpowiedników albo jakiś uczciwych tłumikarzy w Krakowie????
Znalazłem coś takiego na allegro http://www.allegro.pl/ite...jdz_warto_.html
Myślicie że sie spasuje???
Pomocy

jzl
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 18:18   

Cześć,
ze zdjęcia i rysunków wygląda dokładnie tak jak powinien więc spasuje.

sufit
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 21:28   

Witam. Gdybyś miał problemy z zakupem tego tłumika pochodż i popytaj w kilku sklepach. Czasami można trafić na dobrego sprzedawcę. Mi w tamtym roku koleś sprowadził taki tłumik za 115 zeta. Czekałem 1 dzień. Rura która dochodzi do tłumika kosztowała 50- pare złotych.

ziutoon
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 13:46   

Witam,

Ja własnie ostatnio wymieniałem tłumik końcowy w moim CAO, co sie później okazało niepotzrebnie :) bo jeszcze by troche polatał, na taki:

tlumik

jest idealnie identyczny jak ten który miałem zalożony i cena wydaje sie OK, firma BOSAL,

pozdro

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2007, 16:59   

xbiedron Ja robilem moj wydech tutaj:

http://wydech.pl/

oni maja oddział w Krakowie i Kochanowie (dojazd jak na zabierzów). Nie wiem co za specjalisci sa w Krakowie, ale tych z Kochanowa moge polecic. Mialem oryginalny tlumik koncowy kupiony z innego colta, ale byl dla mnie po prostu za cichy :D wiec zmienilem na glosniejszy. Oczywiscie nie ma problemu zeby w tej firmie zrobili Ci bardzo cichy. Mnie całość kosztowala okolo 100 zł. A w oryginal za 440 zl sie nie pchaj - nie warto. Juz lepiej z jakiegos rozbitka.

pozdr.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2007, 13:38   

Ja polecam www.tlumikisamochodowe.pl

No do CA0 1,3: 108,10zł, wysyłka 20zł

Yoji
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 17:53   

ja trafiłem cały układ wydechowy z colta (30,000km) naprawde w swietnym stanie za 150zł :) . w starym jakis pseudo-tjuningowiec wyciął dziure 20x20cm i jezdził z tym. ciekawe jak to chodziło ( kupiłem zaspawane) pozdrawiam

xbiedron
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 22:09   Tłumik końcowy - juz po problemie.

Dzięki wszystkim za pomoc. Kupiłem wydech ten z allegro. Pasował idealnie. Z moim miśkiem miałem jeszcze jeden problem - pekniety kolektor. Znalazłem fajny warsztacik, gdzie za 160 zł wymienili mi tłumik, kupili go dla mnie i pospawali kolektor. Jak ktoś chce to mogę podać namiary.
Kolektorek już zakupiony i teraz pora na niego. Mam nadzieje ze misio bedzie chodził jeszcze lepiej niż teraz.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu