[CA4A 1.6] Co z katalizatorem?? |
Autor |
Wiadomość |
nafta [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 23:08 [CA4A 1.6] Co z katalizatorem??
|
|
|
Witam!
Chcialbym sie poradzic, jak z Waszych doswiadczen wynika, czy warto zastepowac oryginalny katalizator strumienica lub tez zwykla rurka o tej samej srednicy?? Jak to wplywa na poziom halasu i dynamike Colcika?? Z gory dzieki za odpowiedzi! |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 08-09-2007, 11:15
|
|
|
wplywa tylko na glosniejsza prace ukladu wydechowego. A poprawe? temat rzeka
Ja u siebie mialem 2 miesiace rurke zamiast kata, na trasie bardzo denerwujace... i pozniej powrocilem do seryjnego katalizatora. |
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
|
|
|
 |
biedrzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 21:12
|
|
|
no prawie wszyscy mówią żeby wstawić rurkę zamiast kata... hmmm czy nie bedzie problemu na przeglądzie? bo teraz przepaliło mi się złącze elastyczne i od razu chce kata zrobić i nie wiem czy go opróżnić i wspawac spowrotem czy wstawic rurkę... |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 23:37
|
|
|
biedrzyk napisał/a: | no prawie wszyscy mówią żeby wstawić rurkę zamiast kata | skoro czytałeś ten temat to nie będe się powtarzał ale skoro się uparłeś to ja bym zrobił tak : biedrzyk napisał/a: | opróżnić i wspawac z powrotem | będzie ci wtedy troche głośniej pracował ale nie powinieneś mieś problemów z przeglądem. |
|
|
|
 |
biedrzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 20:02
|
|
|
to że będzie głośniej to mi raczej nie bedzie przeszkadzać bo mam wmiare audio a czy jak będzi sama rurka to nie bedzie problemów na przeglądzie? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-09-2007, 20:39
|
|
|
Jak ci zapchają sondę w wydech to bez kata będą problemy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 11:15
|
|
|
Dokładnie , jeśli ci wsadzą w wydech analizator spalin to będzie problem. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2007, 20:59
|
|
|
Powiem tak: Mam strumiennice po poprzednim właścicielu i poziom hałasu jest zbyt duży jak dla mnie. Nawet jeżeli miało by to dodać te 5 koniów. Jeżeli chcesz to chętnie się zamienię strumiennica za katalizator. |
|
|
|
 |
|