[E55A 2.0] wyrzucanie wody ze zbiorniczka |
Autor |
Wiadomość |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:13 [E55A 2.0] wyrzucanie wody ze zbiorniczka
|
|
|
czesc mam problem z mojego galanta z biorniczka wyrownawczego wyrzuca mi wode nie wiem czym zabardzo jest to spowodowane bo to co doleje do zbiorniczka to sie wyleje podczas jazdy a silnik sie nie przegrzewa czy to moze byc wina korka od chłodnicy
[/list] |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:24
|
|
|
edi-ed napisał/a: | z biorniczka wyrownawczego wyrzuca mi wode |
edi-ed napisał/a: | co doleje do zbiorniczka to sie wyleje |
edi-ed napisał/a: | silnik sie nie przegrzewa czy to moze byc wina korka od chłodnicy |
to po co dolewasz ciagle skoro sie nie przegrzewa ?
zbiorniczek wyrownawczy jest od tego by w mirare zapotrzebowania albo uzupelniac braki w chlodnicy,albo wyrzucac nadmiar plynu |
|
|
|
 |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:26
|
|
|
tak tylko ze w tej chwili zbiorniczek jest cały czas pusty a jakies minimum tam powinno byc |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-09-2007, 17:28
|
|
|
zakamieniona chlodnica ? |
|
|
|
 |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:41
|
|
|
ale z tego co wiem to były stosowane caly czas płyny chłodniczea co dotej zakamienionej chłodnicy czy wystarczy zastosowac jakis srodek do czyszczenia układu chlodzenia i to pomoże |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-09-2007, 17:43
|
|
|
edi-ed napisał/a: | czy wystarczy zastosowac jakis srodek do czyszczenia układu chlodzenia |
mozna spobowac |
|
|
|
 |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:46
|
|
|
ok dzieki bo mam jeszcze podejzenia zet to moze byc uszczelka pod głowicą |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-09-2007, 17:48
|
|
|
wg mnie bardziej bys mogl sie zastanawiac, ze to uszczelka,jezeli plynu musialbys ciagle dolewac .ale przeciez mozesz zobaczyc czy silnik Ci sie nigdzie nie poci |
|
|
|
 |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 17:52
|
|
|
leciutko w jednym miejscu sie poci ale on pozbywa sie tylko tej wody ze zbiorniczka bo inaczej to by sie przeciez przegrzewał
[ Dodano: 25-09-2007, 17:57 ]
jakbym mogł prosic o jakieś porady na moj adres edi-ed@o2.pl bo w tej chwili musze zmykac z gory dzieki za wszelki rady |
|
|
|
 |
promo21 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 20:21
|
|
|
Witam
-a może masz pęknięty zbiorniczek wyrównawczy
zobacz po postoju czy są jakieś plamy,może one Ci coś podpowiedzą
pozdrawiam Przemek |
|
|
|
 |
Marek Florek
Nowy Forumowicz FMarek
Auto: MITSUBIHI GALANT
|
Wysłany: 26-09-2007, 01:04 wyrzucanie wody
|
|
|
Witam. Ja miałem problem podobny. Wyrzucało mi wode z chłodnicy przez zbiornik wyrównawczy z powodu uszkodzonego korka chłodnicy. W dodatku nie włączał się wentylator a woda sie "gotowała" Po wymianie korka wszystko sie unormowało.
Pozdrawiam |
_________________ Marek |
|
|
|
 |
edi-ed [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2007, 17:08
|
|
|
dzieki za pomoc z próbuje z tym korkiem bo zbiorniczek mam cały jeszcze raz dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
ramborambo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 21:34
|
|
|
witam czy w korku zbiorniczka jest rurka jeśli nie to masz przyczyne często spada wężyk i tak się dzieje |
|
|
|
 |
fidobiboy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 22:33
|
|
|
Witam ja mam ten sam problem w swoim tdi z 2000r , tylko ze u mnie wystepuje na dluzszej trasie tzn 500km i wywala z wyrownawczego , pozniej jak dolalem i jezdze po miescie i czasem gdzies dalej ze 150km i jest OK , problem tylko na trasie nie mam pojecia o co chodzi , przeciez na miescie by sie bardziej grzal jezeli by sie mial przegrzewac , bo jak tak sie dzieje ze wywala plyn to temp rosnie ponad polowe , a w pewnym momencie spada , tak jakby sie termostat wlaczal czy cos takiego , obie rury sa gorace w tym czasie |
|
|
|
 |
lukas V6 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:36
|
|
|
Miałem podobny problem przez jakis czas i jestem prawie pewien ze to korek od chlodnicy mi narazie nie wyrzuca a korka nie moge dostac tylko zakrecajac go nie dokrecilem do konca tylko zostawilem w miejscu w ktorym przy zakrecaniu daje najwiekszy opor( tak troche po skosie i przestalo wyrzucac , a jeszcze zobacz czy masz wezyk w zbiorniku wyrownawczym bo jak spadl to tez bedzie wyrzucac, i jakbys znalazl korek ktory pasuje to daj daj znac w ktorym sklepie:) bo w jc maja jakies uniwersalne ale zaden nie pasuje , inter cars wogole brak takiej czesci
pozdrowionka |
|
|
|
 |
|