Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E55A 2.0] wyrzucanie wody ze zbiorniczka
Autor Wiadomość
edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 17:13   [E55A 2.0] wyrzucanie wody ze zbiorniczka

czesc mam problem z mojego galanta z biorniczka wyrownawczego wyrzuca mi wode nie wiem czym zabardzo jest to spowodowane bo to co doleje do zbiorniczka to sie wyleje podczas jazdy a silnik sie nie przegrzewa czy to moze byc wina korka od chłodnicy
[/list]

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2007, 17:24   

edi-ed napisał/a:
z biorniczka wyrownawczego wyrzuca mi wode
edi-ed napisał/a:
co doleje do zbiorniczka to sie wyleje
edi-ed napisał/a:
silnik sie nie przegrzewa czy to moze byc wina korka od chłodnicy

to po co dolewasz ciagle skoro sie nie przegrzewa ?

zbiorniczek wyrownawczy jest od tego by w mirare zapotrzebowania albo uzupelniac braki w chlodnicy,albo wyrzucac nadmiar plynu

edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 17:26   

tak tylko ze w tej chwili zbiorniczek jest cały czas pusty a jakies minimum tam powinno byc

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-09-2007, 17:28   

zakamieniona chlodnica ?

edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 17:41   

ale z tego co wiem to były stosowane caly czas płyny chłodniczea co dotej zakamienionej chłodnicy czy wystarczy zastosowac jakis srodek do czyszczenia układu chlodzenia i to pomoże

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-09-2007, 17:43   

edi-ed napisał/a:
czy wystarczy zastosowac jakis srodek do czyszczenia układu chlodzenia

mozna spobowac

edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 17:46   

ok dzieki bo mam jeszcze podejzenia zet to moze byc uszczelka pod głowicą

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-09-2007, 17:48   

wg mnie bardziej bys mogl sie zastanawiac, ze to uszczelka,jezeli plynu musialbys ciagle dolewac .ale przeciez mozesz zobaczyc czy silnik Ci sie nigdzie nie poci

edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 17:52   

leciutko w jednym miejscu sie poci ale on pozbywa sie tylko tej wody ze zbiorniczka bo inaczej to by sie przeciez przegrzewał

[ Dodano: 25-09-2007, 17:57 ]
jakbym mogł prosic o jakieś porady na moj adres edi-ed@o2.pl bo w tej chwili musze zmykac z gory dzieki za wszelki rady

promo21
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 20:21   

Witam
-a może masz pęknięty zbiorniczek wyrównawczy :wink:
zobacz po postoju czy są jakieś plamy,może one Ci coś podpowiedzą
pozdrawiam Przemek

Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Auto: MITSUBIHI GALANT
Wysłany: 26-09-2007, 01:04   wyrzucanie wody

Witam. Ja miałem problem podobny. Wyrzucało mi wode z chłodnicy przez zbiornik wyrównawczy z powodu uszkodzonego korka chłodnicy. W dodatku nie włączał się wentylator a woda sie "gotowała" Po wymianie korka wszystko sie unormowało.
Pozdrawiam

edi-ed
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 17:08   

dzieki za pomoc z próbuje z tym korkiem bo zbiorniczek mam cały jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

ramborambo
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 21:34   

witam czy w korku zbiorniczka jest rurka jeśli nie to masz przyczyne często spada wężyk i tak się dzieje

fidobiboy1
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 22:33   

Witam ja mam ten sam problem w swoim tdi z 2000r , tylko ze u mnie wystepuje na dluzszej trasie tzn 500km i wywala z wyrownawczego , pozniej jak dolalem i jezdze po miescie i czasem gdzies dalej ze 150km i jest OK , problem tylko na trasie nie mam pojecia o co chodzi , przeciez na miescie by sie bardziej grzal jezeli by sie mial przegrzewac , bo jak tak sie dzieje ze wywala plyn to temp rosnie ponad polowe , a w pewnym momencie spada , tak jakby sie termostat wlaczal czy cos takiego , obie rury sa gorace w tym czasie

lukas V6
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 17:36   

Miałem podobny problem przez jakis czas i jestem prawie pewien ze to korek od chlodnicy mi narazie nie wyrzuca a korka nie moge dostac tylko zakrecajac go nie dokrecilem do konca tylko zostawilem w miejscu w ktorym przy zakrecaniu daje najwiekszy opor( tak troche po skosie i przestalo wyrzucac , a jeszcze zobacz czy masz wezyk w zbiorniku wyrownawczym bo jak spadl to tez bedzie wyrzucac, i jakbys znalazl korek ktory pasuje to daj daj znac w ktorym sklepie:) bo w jc maja jakies uniwersalne ale zaden nie pasuje , inter cars wogole brak takiej czesci

pozdrowionka

Odpowiedz do tematu