Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] Za wysokie obroty....
Autor Wiadomość
Lassie
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 14:54   [CK1A 1.3] Za wysokie obroty....

Witam!
Mam problemen w moim Misku z obrotami, cały czas sa za wysokie. Nawet ja samochód jest rozgrzany to obroty ma za wysokie. (Nie wiem dokladnie jakie bo nie mam obrotomierza). Oborty czasami normalnie spadaj i chodzi bez zarzutu ale nie zdaza sie to czesto...mysle ze to jest jakis problem ze ssaniem. Wie ktoś z Was o co tu chodzi i jak go uzdrowic ??? Pozdrawiam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2007, 15:57   

Po pierwsze musisz sprawdzić dokładnie czy nie masz nieszczelności w dolocie powietrza, czyli zaczynając od puszki filtra powietrza (czy nie jest pęknięta), dalej idąc sprawdzasz pod tym samym kątem "trąbę słonia". Jeśli tam jest wszystko OK, to sprawdzasz czy wtyczki przy przepustnicy dobrze "siedzą" w swoich miejscach, a najlepiej jak je wypniesz i spryskasz Spray-Kontakt'em. Jeśli to nie pomoże to musisz wyczyścić przepustnicę i wyregulować wolne obroty. Niezbędne info na ten temat znajdziesz na forum. Jeśli i to nie usunie problemu to trzeba będzie się zająć silniczkiem krokowym.

P.S A może był ostatnio odłączany akumulator?

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 22:51   

A jeszcze wcześniej , odłącz klemę od akumulatora, poczekaj z 2 minetki:)
Następnie podłącz , odpal fure, wszystkie urządzenia na pokładzie wyłączone i niech sobie chodzi na wolnych do osiągnięcia optymalnej temp. lub włączenia wentylatora.
Operację wykonaj na zimnym silniku.
Jak to nie pomoże zastosuj się do instrukcji kolegów, powodzenia.

Lassie
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 16:53   

Dzieki chlopaki :) Przeczysciłem przepustnice i wszystko wrocilo do normy, przeczyscilem tez tak jak mowiliscie wszystkie przewody i mam nadzieje ze teraz juz bedzie chodzil jak zloto :lol: Mam jeszcze jeden problem :cry: swieci mi sie kontrolka od hamulca recznego.... i nie chce sie wylaczyc (przelacznik pod hamulcem jest dobry) wiecie co to moze byc ??

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2007, 16:56   

odkrec zbiorniczek plynu hamulcowego, poruszaj plywakiem. ew. dolej plynu

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 16:57   

Lassie napisał/a:

Mam jeszcze jeden problem :cry: swieci mi sie kontrolka od hamulca recznego.... i nie chce sie wylaczyc (przelacznik pod hamulcem jest dobry) wiecie co to moze byc ??
Wiecie. 8) Za niski poziom płynu hamulcowego.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 22:45   

W jaki sposób czyściłeś przepustnice?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 23:38   

Rozbierasz wszystko,szmatka,płyn i czyścisz :mrgreen:

Lassie
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2007, 14:45   

Dzieki teraz wszystko dziala juz jak nalezy! :wink: Co do czyszczenia przepustnicy to odkrecasz dolot powierza i poprostu czyscisz (przynajmniej ja tak zrobilem) :wink:

Odpowiedz do tematu