Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ4A 1.6] Zimny Silnik i wysokie obroty i inne
Autor Wiadomość
DjKwaku
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 16:10   [CJ4A 1.6] Zimny Silnik i wysokie obroty i inne

Witam

pare dni temu kupilem sobie Misia Colt 1,6 16v 90 koni z 98 roku

no i tak ... ogolnie autko fajnie jezdzi .. nic nie stuka nic nie puka widze 2 wady jak do tej pory ( heh )

po 1
zimny silnik odpalam autko ( odpala na dotyk ) z tym ze obroty ida do okolo 2000 i stoi ... po np 3-5 min obroty spadaja do okolo 1000 ( czyli norma )

na cieplym silniki nic takiego nie ma ... autko zbiera sie ladnie wszystko tak jak byc powinno tylko wlasnie przy zimnym jest taki zonk ... czytalem cosik tutaj ze wystarczy zresetowac ECU...
czyli kleme od aku wyciagam na np minute ( tylko - czyt. mase tak ? a ja kwyciagne + i - czy tam sam + to jakas roznica ? )
odpalam autko i niech sobie stoi az wlaczy mu sie wentylator i wylaczy tak ??
i tyle .. to powinno pomoc z tymi obrotami na zimnym silniku...

2 moje pytanko ... mam ABS noi tak .. ogolnie jak lekko sobie przyhamuje to jest ok nic nie stuka puka itd .. ale jak wcisne pedal w glebe to leciutko kola sie blokuja przestaja sie blokowac i pedal od hamulca lata ...

czy to normalne ? czy cos z ABS a moze czyms innym nawala ? z tego co wiem ( i widze ) byly nowe tarcze klocki itd z przodu ... docieraja sie czy co ?

z gory dzieki za pomoc :)

Ps. mieszkam w okolicach Wroclawia ... zna ktos moze jakis dobrych mechaniorow do tego autka ?
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:45, w całości zmieniany 1 raz  

Stanleydebik
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 16:31   

DjKwaku napisał/a:
2 moje pytanko ... mam ABS noi tak .. ogolnie jak lekko sobie przyhamuje to jest ok nic nie stuka puka itd .. ale jak wcisne pedal w glebe to leciutko kola sie blokuja przestaja sie blokowac i pedal od hamulca lata ...

Tak właśnie zachowuje się pedał hamulca gdy zadziała ABS

DjKwaku
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 16:38   

acha czyli ma latac ten pedal.... to dzieki za info :)

a wiesz cos moze na temat z obrotami ???

oczywiscie dostajesz pomogl ;)

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2007, 11:06   

Co do pkt 1 - to zachowanie Twojego auta jest jak najbardziej normalne i prawidłowe.
Przy zimnym silniku obroty są wyższe, aż do momentu uzyskania temperatury "roboczej" silnika.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

DjKwaku
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 11:48   

nom to super :) dzieki bo kurde mam w domu jeszcze peugeot 106 tez komputer itd i tam czegos takiego nie ma .... a przynajmniej tak mi sie zdaje :) heh sprawdze pozniej :)

wielkie dzieki za pomoc

dostajesz pomogl .... temat mozna zamykac bo niemam wiecej pytan z tym zwiazanych

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2007, 13:59   

DjKwaku napisał/a:
dostajesz pomogl ....

nie dostałem :P

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

DjKwaku
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 16:04   

akbi napisał/a:
DjKwaku napisał/a:
dostajesz pomogl ....

nie dostałem :P

sorka bylem w pracy jak to pisalem i zapomialem dodac pkt :)

juz kazdy dostal pkt :)

dzieki za pomoc w tej chwili nie mam juz zadnych pytan/problemow dotyczacych tego autka :)

no moze kilka pytan sie znajdzie ale to za jakis czas gdy splynie kolejna kasa bo w tej chwili jeszcze pare oplat mi zostalo na autko hehe

Odpowiedz do tematu