[CJ4A 1.6] Zimny Silnik i wysokie obroty i inne |
Autor |
Wiadomość |
DjKwaku [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 16:10 [CJ4A 1.6] Zimny Silnik i wysokie obroty i inne
|
|
|
Witam
pare dni temu kupilem sobie Misia Colt 1,6 16v 90 koni z 98 roku
no i tak ... ogolnie autko fajnie jezdzi .. nic nie stuka nic nie puka widze 2 wady jak do tej pory ( heh )
po 1
zimny silnik odpalam autko ( odpala na dotyk ) z tym ze obroty ida do okolo 2000 i stoi ... po np 3-5 min obroty spadaja do okolo 1000 ( czyli norma )
na cieplym silniki nic takiego nie ma ... autko zbiera sie ladnie wszystko tak jak byc powinno tylko wlasnie przy zimnym jest taki zonk ... czytalem cosik tutaj ze wystarczy zresetowac ECU...
czyli kleme od aku wyciagam na np minute ( tylko - czyt. mase tak ? a ja kwyciagne + i - czy tam sam + to jakas roznica ? )
odpalam autko i niech sobie stoi az wlaczy mu sie wentylator i wylaczy tak ??
i tyle .. to powinno pomoc z tymi obrotami na zimnym silniku...
2 moje pytanko ... mam ABS noi tak .. ogolnie jak lekko sobie przyhamuje to jest ok nic nie stuka puka itd .. ale jak wcisne pedal w glebe to leciutko kola sie blokuja przestaja sie blokowac i pedal od hamulca lata ...
czy to normalne ? czy cos z ABS a moze czyms innym nawala ? z tego co wiem ( i widze ) byly nowe tarcze klocki itd z przodu ... docieraja sie czy co ?
z gory dzieki za pomoc
Ps. mieszkam w okolicach Wroclawia ... zna ktos moze jakis dobrych mechaniorow do tego autka ? |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Stanleydebik [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 16:31
|
|
|
DjKwaku napisał/a: | 2 moje pytanko ... mam ABS noi tak .. ogolnie jak lekko sobie przyhamuje to jest ok nic nie stuka puka itd .. ale jak wcisne pedal w glebe to leciutko kola sie blokuja przestaja sie blokowac i pedal od hamulca lata ... |
Tak właśnie zachowuje się pedał hamulca gdy zadziała ABS |
|
|
|
 |
DjKwaku [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 16:38
|
|
|
acha czyli ma latac ten pedal.... to dzieki za info
a wiesz cos moze na temat z obrotami ???
oczywiscie dostajesz pomogl |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
DjKwaku [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 11:48
|
|
|
nom to super dzieki bo kurde mam w domu jeszcze peugeot 106 tez komputer itd i tam czegos takiego nie ma .... a przynajmniej tak mi sie zdaje heh sprawdze pozniej
wielkie dzieki za pomoc
dostajesz pomogl .... temat mozna zamykac bo niemam wiecej pytan z tym zwiazanych |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
DjKwaku [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 16:04
|
|
|
akbi napisał/a: | DjKwaku napisał/a: | dostajesz pomogl .... |
nie dostałem |
sorka bylem w pracy jak to pisalem i zapomialem dodac pkt
juz kazdy dostal pkt
dzieki za pomoc w tej chwili nie mam juz zadnych pytan/problemow dotyczacych tego autka
no moze kilka pytan sie znajdzie ale to za jakis czas gdy splynie kolejna kasa bo w tej chwili jeszcze pare oplat mi zostalo na autko hehe |
|
|
|
 |
|