Demontaż zderzaków :( |
Autor |
Wiadomość |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2007, 17:23 Demontaż zderzaków :(
|
|
|
witam mam problem dotyczące odkręcenia zderzaków ,mianowicie gdzie jeszcze sa ukryte jakieś śruby które ten zdarzak trzymią ,czy jest możliwosc jego demontażu bez odkrecania 4 strasznie zapieczonych śrub od spodu i czy z przednim zdezakiem będą takie same problemu jak z tylnim
z góry dzieki za odpowiedz |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 09-10-2007, 17:44
|
|
|
4 śruby z tyłu i 4 śruby z przodu
no mercy |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2007, 18:03
|
|
|
nie no prędzej te śruby poukręcam niż je odkręce ,widzę ze będzie trzeba doprowadzić ten zderzak do porządku na aucie bo o wykręceniu niema mowy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-10-2007, 00:51
|
|
|
damianrally napisał/a: | nie no prędzej te śruby poukręcam niż je odkręce |
One są raczej mocne
Wkręcone są w podłużnicę, z tego co wiem są obok tych śrub otwory w niej i można popsikać penetratorkiem. Potem dobra nasadka, klucz 0,5m i pójdzie
EDIT: A... Ty widze zaznaczasz tutaj te małe z boku na klucz 10mm. Te to pewnie poukręcasz. Ja mówię o takich na nasadkę 17mm wkręconych pionowo. Dostępnych spod auta. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 10:37
|
|
|
tak tak zaznaczyłem te z boku bo akurat te udało mi sie odkręcić ( szlifierką kątową ) heh tylko te z dołu ciężko ciężko ,dziś wjeżdżam na kanał i zobacze jak sprawa sie ma z przednim zderzakiem |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 10-10-2007, 23:05
|
|
|
damianrally napisał/a: | wjeżdżam na kanał i zobacze jak sprawa sie ma z przednim zderzakiem | na tym forum jest manual do Colta z zaznaczonym wszystkimi śrubami, ale specjalnie dla ciebie...
 |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|