Problem z halogenami |
Autor |
Wiadomość |
osiolekxp [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 05:34 Problem z halogenami
|
|
|
Witam wszystkich i prosze o pomoc.Zamontowałem wczoraj w swojej cari halogeny i mam problem.Po włączeniu wszystkich możliwych światel halogeny nie dziłają.Dokładnie nie ma prądu na kablach do halogenów .Moze mial ktos podobny problem i mi pomoże.Z gory wielkie dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2007, 10:18
|
|
|
A sprawdziłeś czy masz przekaźnik załączający halogeny? Powinien się znajdować koło skrzynki z bezpiecznikami w kabinie za plastikami po lewej stronie na wysokości kolana. Są tam dwie puszki jedna od bezpieczników druga z przekaźnikami. TUTAJ masz dokładny opis wszystkich bezpieczników i przekaźników w Cari. Możesz spróbować przełożyć ten przekaźnik co tam juz jest i wtedy zyskasz pewność że halogeny działają. A docelowo oczywiście musisz kupić przekaźnik. No chyba że masz padnięty bezpiecznik. wtedy sprawa jest o wiele prostrza.
Proponuje poszukać dokładnie na forum, pisaliśmy juz o tym kilka razy!! |
|
|
|
 |
osiolekxp [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 05:58
|
|
|
Wielkie dzieki za pomoc.Sprawdze i dam znac |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 14-10-2007, 11:43
|
|
|
I czy masz podwójny włącznik do halogenów ?
Jak nie miałeś fabrycznie zamontowanych halogenów to brakuje dwóch części tj. przekaźnika identycznego co do drogowych świateł i przełącznika z podwójnym klawiszem . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 14:50
|
|
|
co by nie zakladac nowego tematu napisze tu:
a wiec mam taki problem bedac na przegladzie gosc kazal mi wlaczyc swiatlo przeciwmgielne tylne po czym kazal wylaczyc (i jak to w miskach wiadomo wlacznik od tych swiatel dziala po kilkukrotnym nacisnieciu), wiec wcisnelem go 4 razy i zaskoczyl o dziwo za 5-tym po czym przy wylaczaniu wcisnelem go troszke mocniej i wpadl mi do srodka caly guzik.
Moje pytanie jest nastepujace jak to wyjac bez rozbierania polowy deski rozdzielczej???
z gory dzieki za info |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 14-10-2007, 19:04
|
|
|
yetti768 napisał/a: | wylaczaniu wcisnelem go troszke mocniej i wpadl mi do srodka caly guzik |
Wystarczy włożyć palec w powstałą dziurę i lekko pociągnąć do siebie. Powinno wyjść bez problemu. Ewentualnie podważ lekko śrubokrętem z boku.
Jak nie pójdzie to pozostaje ci odkręcić 4 śruby i zdjąć cały dolny plastik po czym popchnąć ręką cały panel z przyciskami. |
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1930 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 17-10-2007, 22:22
|
|
|
Witam,
luk_szc napisał/a: | I czy masz podwójny włącznik do halogenów ? |
Czy jest jakiś zamiennik tego wyłącznika? Może ktoś wie ile kosztuje w serwisie oryginał? Czy wystarczy założyć go w miejsce pojedynczego? |
|
|
|
 |
osiolekxp [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 05:25
|
|
|
Witam.Rzeczywiście nie mam przekażnika oraz włączni jest pojedynczy.Mam pytanie nie wie ktos gdzie mozna kupić taki przekażnik ewentualnie ten włącznik podwójny w krakowie lub okolicach.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz |
|
|
|
 |
szurek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 16:05
|
|
|
co do przekaźnika to szukaj na szrotach...
co do włącznika Matejko miał taki który działa z przekaźnikiem... zapytaj może jeszcze posiada |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 18-10-2007, 21:12
|
|
|
W servisie przełącznik ok. 400 pln . Na szrocie kupiłem za ok. 5 pln . Niestety nie było już skrzynki z przekaźnikami . Przekaźnik cena ok. 70 pln. |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1930 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 23-10-2007, 12:52
|
|
|
Można znaleźć zamienniki przekaźników np. BOSCH 0 986 332 010, koszt ok. 40 zł.
A jakby ktoś miał przełącznik to chętnie porozmawiam o kupnie. |
|
|
|
 |
szurek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 09:42
|
|
|
zadzwoń do Japaneze - ja u niego kupiłem używany włącznik halogenów za bagatela 30 zł + koszt przesyłki. |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 16:54
|
|
|
Do GLX 97' założyłem po długich poszukiwaniach kupiony na allegro za chyba 20 zł podwójny od colta. Niestety nie pasuje jedynie jedno złącze ale poradziłem sobie kabelkami i działa. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 17:17
|
|
|
odnosnie przelacznika napisze raz jeszcze bo dawno o tym nie wspominalem, otoz mozna przerobic ten pojedynczy ktory odpowiada za tylne przeciwmglowe, wystarczy cos tam przelutowac, ja tak mialem zrobione u siebie. |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2007, 14:30
|
|
|
Co trzeba kupić aby zamontować światła przeciwmgłowe przednie ?
Mam same światła Więc muszę kupić jeszcze przekaźnik i włącznik ? Czy jeszcze coś ?
PS. Arturro jak tak zrobisz to będą Ci się zapalać i z przodu i z tyłu ... tak sądze |
|
|
|
 |
|