Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z halogenami
Autor Wiadomość
osiolekxp
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 05:34   Problem z halogenami

Witam wszystkich i prosze o pomoc.Zamontowałem wczoraj w swojej cari halogeny i mam problem.Po włączeniu wszystkich możliwych światel halogeny nie dziłają.Dokładnie nie ma prądu na kablach do halogenów :?: .Moze mial ktos podobny problem i mi pomoże.Z gory wielkie dzieki za pomoc

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-10-2007, 10:18   

A sprawdziłeś czy masz przekaźnik załączający halogeny? Powinien się znajdować koło skrzynki z bezpiecznikami w kabinie za plastikami po lewej stronie na wysokości kolana. Są tam dwie puszki jedna od bezpieczników druga z przekaźnikami. TUTAJ masz dokładny opis wszystkich bezpieczników i przekaźników w Cari. Możesz spróbować przełożyć ten przekaźnik co tam juz jest i wtedy zyskasz pewność że halogeny działają. A docelowo oczywiście musisz kupić przekaźnik. No chyba że masz padnięty bezpiecznik. wtedy sprawa jest o wiele prostrza.

Proponuje poszukać dokładnie na forum, pisaliśmy juz o tym kilka razy!!

osiolekxp
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2007, 05:58   

Wielkie dzieki za pomoc.Sprawdze i dam znac

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 14-10-2007, 11:43   

I czy masz podwójny włącznik do halogenów ?
Jak nie miałeś fabrycznie zamontowanych halogenów to brakuje dwóch części tj. przekaźnika identycznego co do drogowych świateł i przełącznika z podwójnym klawiszem .

Mitsumaniaki QR-Code:

yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2007, 14:50   

co by nie zakladac nowego tematu napisze tu:

a wiec mam taki problem bedac na przegladzie gosc kazal mi wlaczyc swiatlo przeciwmgielne tylne po czym kazal wylaczyc (i jak to w miskach wiadomo wlacznik od tych swiatel dziala po kilkukrotnym nacisnieciu), wiec wcisnelem go 4 razy i zaskoczyl o dziwo za 5-tym po czym przy wylaczaniu wcisnelem go troszke mocniej i wpadl mi do srodka caly guzik.
Moje pytanie jest nastepujace jak to wyjac bez rozbierania polowy deski rozdzielczej???
z gory dzieki za info

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 14-10-2007, 19:04   

yetti768 napisał/a:
wylaczaniu wcisnelem go troszke mocniej i wpadl mi do srodka caly guzik

Wystarczy włożyć palec w powstałą dziurę i lekko pociągnąć do siebie. Powinno wyjść bez problemu. Ewentualnie podważ lekko śrubokrętem z boku.
Jak nie pójdzie to pozostaje ci odkręcić 4 śruby i zdjąć cały dolny plastik po czym popchnąć ręką cały panel z przyciskami.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 17-10-2007, 22:22   

Witam,
luk_szc napisał/a:
I czy masz podwójny włącznik do halogenów ?

Czy jest jakiś zamiennik tego wyłącznika? Może ktoś wie ile kosztuje w serwisie oryginał? Czy wystarczy założyć go w miejsce pojedynczego?

osiolekxp
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 05:25   

Witam.Rzeczywiście nie mam przekażnika oraz włączni jest pojedynczy.Mam pytanie nie wie ktos gdzie mozna kupić taki przekażnik ewentualnie ten włącznik podwójny w krakowie lub okolicach.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

szurek
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 16:05   

co do przekaźnika to szukaj na szrotach...
co do włącznika Matejko miał taki który działa z przekaźnikiem... zapytaj może jeszcze posiada

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 18-10-2007, 21:12   

W servisie przełącznik ok. 400 pln . Na szrocie kupiłem za ok. 5 pln . Niestety nie było już skrzynki z przekaźnikami . Przekaźnik cena ok. 70 pln.

Mitsumaniaki QR-Code:

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 23-10-2007, 12:52   

Można znaleźć zamienniki przekaźników np. BOSCH 0 986 332 010, koszt ok. 40 zł.

A jakby ktoś miał przełącznik to chętnie porozmawiam o kupnie.

szurek
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 09:42   

zadzwoń do Japaneze - ja u niego kupiłem używany włącznik halogenów za bagatela 30 zł + koszt przesyłki.

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 16:54   

Do GLX 97' założyłem po długich poszukiwaniach kupiony na allegro za chyba 20 zł podwójny od colta. Niestety nie pasuje jedynie jedno złącze ale poradziłem sobie kabelkami i działa.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 17:17   

odnosnie przelacznika napisze raz jeszcze bo dawno o tym nie wspominalem, otoz mozna przerobic ten pojedynczy ktory odpowiada za tylne przeciwmglowe, wystarczy cos tam przelutowac, ja tak mialem zrobione u siebie.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2007, 14:30   

Co trzeba kupić aby zamontować światła przeciwmgłowe przednie ?
Mam same światła 8) Więc muszę kupić jeszcze przekaźnik i włącznik ? Czy jeszcze coś ?

PS. Arturro jak tak zrobisz to będą Ci się zapalać i z przodu i z tyłu ... tak sądze :?

Odpowiedz do tematu