Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Zegary z obrotomierzem - pytanie
Autor Wiadomość
muchografia
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 16:31   [CJ1A 1.3] Zegary z obrotomierzem - pytanie

Witam,

Panowie i Panie jest pytanie...

Colt CJ0 1.3 12V obecnie ma zegary bez obrotomierza... czy beda dzialac zegary z obrotomierzem wymieniajac je metoda wyjmij wsadz... ?

pozdrowionka
Marcin
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:38, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2007, 16:45   

tak

muchografia
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 17:07   

Krzyzak dzieki za szybka odpowiedz.

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 03-10-2007, 17:09   

ale tylko od 1,3

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 03-10-2007, 21:55   

krzyś78 napisał/a:
ale tylko od 1,3

na pewno?? W CA0 po prostu przekladasz, bo zegary z obrotkiem od 1,3 i 1,6 sa takie same.

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 03-10-2007, 22:52   

Kierowałem się takimi wskazówkami przed kupnem. Od 1,6 w 1,3 obrotomierz wariuje ponoć i wskazówka skacze. Temat wielokrotnie poruszany.

muchografia
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 07:23   

krzyś78

dziekuje za cenna wskazowke... ludziki to forum naprawde zyje!

MitsubishiKlubPolska niestety chyba umarlo wstawilem tam identyczne pytanie i cisza... podobnie na coltmani...

A prawie zapomnialem... troszke odbiegne od tematu... zapomnialem sie przywitac.

Witam prosto z wawki wszytkich fanow Mitsubishi.

pozdrawiam
Marcin

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-10-2007, 07:33   

muchografia napisał/a:
Witam prosto z wawki wszytkich fanow Mitsubishi.
Dziś jest coś dla Ciebie :D

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 10:35   

Jeśli chodzi o te zegary to dorzucę swoje trzy grosze :) . Tak jak wyżej napisane kupujesz zegary z obrotomierzem od silnika 1.3 (koniecznie, miałem od 1,6 i jak ktoś wyżej napisał wskazówka szalała) wyjmujesz stare wkładasz nowe odpalasz i wszystko gra i tańczy :) efekt super :) ). a zmartwię cię bo jakiś czas temu (góra tydzień) ktoś sprzedawał takie zegary za 49 złoty na allegro teraz już nie ma :( (( ja swoje kopiłem za nie cale 200.
Ja kupiłem od rozbitka z Anglii, przełożyłem tylko prędkościomierz aby kilometry się zgadzały i wyskalowane było dobrze. Zero problemu latam tak od pół roku...

muchografia
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:27   

Hejka,

wlasnie odbylem mila rozmowe z milosciwie na sprzedajacym z aledrogo, ma zegary za 150 zeta (biore) ma jeszcze 5 sztuk tego wytworu jezeli kogos zegary takie interesuja. Pan zrobil mi wyklad ze od 1.6 pasuja do mojego. Dla pewnosci poprosilem o wyslanie modelu do 1.3 12V... ma tez 1.3 16V (z przebiegami ca 35 tys km i 75 tys km)

Cytat:
Dziś jest coś dla Ciebie

jeszcze nie Panowie jeszcze chwilke musimy poczekac. Dzis zamontowalem kokpit pokryty flokiem... jeszcze boczki i siedzenia.... ale obiecuje napewno poznamy sie osobiscie. :)

AdamGdansk1
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 22:52   zegary

To ten Pan się myli, ja miałem zegary od 1,6 i wskazówka obrotomierza wariuje!!! Wizualnie zegary są takie same i wtyczki pasują ale obrotek wariuje....

Tommy
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2007, 11:52   

Muchografia,
czy możesz mi podac namiar na tego gościa od zegarów?
Może i ja wymienie w miom Misiaku na te z obrotomierzem.
Widze z Forum ze koniecznie potrzebne sa oryginalne tzn. jak w moim wypadku 1,3 12V

Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 14:30   

DiPi
Witam. Te zegary z Allegro to ja kupiłem, więc poszły przynajmniej do Mitsumaniaka :lol: . Nie ukrywam że cena była naprawdę atrakcyjna i zegary są w dobrym stanie, tylko że też, przekładałem prędkościomierz żeby mieć licznik w kilometrach oraz żeby zgadzał mi się stan licznika.
Pozdrowionka :)

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 15:37   

Andrzej C.
No to gratuluje wyczucia czasu :) i trochę szczęścia :) a misiek na tym tylko skorzystał :!: :!:

Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 22:01   

DiPi
Dzięki. Od dawna na nie "chorowałem" i teraz naprawdę miło jest popatrzeć na licznik :lol: .
W tym czasie gdy ja kupowałem swoje zegary, był na Allegro sprzedawca który na aukcji oferował wiele liczników do aut japońskich. Do Colta również. Może warto by napisać do takich sprzedawców i zapytać czy czasem nie posiadają takich zegarów jak nasze? Ja miałem tak zrobić, ale pojawiła się taaaaaka okazja że grzech by było nie skorzystać :p

Odpowiedz do tematu