Misiaczek po raz kolejny zmasakrowany :( |
Autor |
Wiadomość |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 14:55 Misiaczek po raz kolejny zmasakrowany :(
|
|
|
Ehh.. Ja to chyba powinienem wykupić abonament u blacharza. Dałem dzisiaj autko na wymianę rozrządu do mechanika, pojechałem sobie na uczelnię autobusem, wracam, po czym dowiaduję się że misio miał bliskie spotkanie 3 stopnia ze słupem telefonicznym pod warsztatem. O wszystkim dowiedziałem się już po fakcie (na miejsce pojechał mój tata) - TIR przejeżdżający obok warsztatu zahaczył o kable telefoniczne, które pociagnęły i przewróciły słup w kształcie litery V (drewniany) na przód mojego auta. Maska, szyba, listwa nad drzwiami kierowcy, lusterko, drzwi kierowcy, drzwi pasażera - uszkodzone :/
Na miejscu była policja i mam nadzieję, że PZU uzna winę sprawcy, ale kto ich wie ;/
Miesiąc temu oddawałem auto do balcharza po tym, jak mi jakiś debil wjechał w tył i uciekł (na parkingu). Teraz to... heh.
i pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie?
Życzę wam, żebyście nigdy nie mieli takiego pecha. Jestem załamany. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 19:06
|
|
|
Też współczuje- ale mam nadzieje że dostaniesz wszystko w 100%
Trzymam kciuki |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 21-11-2007, 19:10
|
|
|
andy1 napisał/a: | TIR przejeżdżający obok warsztatu zahaczył o kable telefoniczne, które pociagnęły i przewróciły słup w kształcie litery V (drewniany) na przód mojego auta. Maska, szyba, listwa nad drzwiami kierowcy, lusterko, drzwi kierowcy, drzwi pasażera - uszkodzone :/ | andy1, niczym w "OSZUKAC PRZEZNACZENIE"... dobrze że nikogo nie było w aucie i poblizu...pozdrawiam i współczuje |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 19:17
|
|
|
Cytat: | pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie? |
Żaden szrot Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 21-11-2007, 19:18
|
|
|
Moze nie w Twoich okolicach, ale warto poprzegladac
http://www.motoallegro.pl...18703&country=1
Wspolczuje.....co za ludzie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 22-11-2007, 08:42
|
|
|
dm17 napisał/a: | Cytat: | pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie? |
Żaden szrot Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli |
Dokładnie - Michał ma rację - najlepiej oddaj do ASO i niech oni to naprawiają bezgotówkowo ... uważam, że masz za nowe auto aby się bawić w szroty ... jeśli oczywiście jest taki przypadek jak teraz, że za wszystko zapłaci ubezpieczyciel TIRa |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 22-11-2007, 08:57
|
|
|
akbi napisał/a: | powiesić z j***a tego kierowce TIRa | Zostawcie Rafała w spokoju On się dopiero uczy.
A Pi Zet jU niech płaci za jego nauki |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 09:09
|
|
|
akbi napisał/a: | Dokładnie - Michał ma rację - najlepiej oddaj do ASO i niech oni to naprawiają bezgotówkowo |
dm17 napisał/a: | Żaden szrot Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli |
przypomnie ze od kilku dni mamy wolny rynek tj:
cyt:
Zgodnie z rozporządzeniem Komisji Europejskiej 1400/2002, zwanym dyrektywą GDV oraz jego odpowiednika w Polsce - rozporządzenia Rady Ministrów z 28 stycznia 2003r. w sprawie wyłączenia określonych porozumień wertykalnych w sektorze pojazdów samochodowych spod zakazu porozumień ograniczających konkurencję (Dz.U.nr.38,poz.329) o użyciu części zamiennych do montażu i napraw samochodów nie może decydować opakowanie i napis na nim jeśli części te są porównywalnej jakości. Na tej podstawie Zakłady Ubezpieczeń do ustalania wysokości kosztów napraw powypadkowych pojazdów mogą uznawać ceny części zamiennych o porównywalnej jakości do części oryginalnych. Są to części zamienne, których producent zaświadczy, że są one tej samej jakości co komponenty, które są lub były stosowane do montażu danych pojazdów samochodowych. W tym przypadku istota sprawy polega na cenie tych części. Części o porównywalnej jakości mogą być tańsze w zależności od miejsca zakupu nawet kilkukrotnie od części oryginalnych.
Ubezpieczyciel nie ma prawa narzucać klientom jakie części zakupią do naprawy swoich pojazdów. Zgodnie z Art.363§1 Kodeksu Cywilnego prawo wyboru sposobu naprawy szkody należy do Pana. Nie może jednak Pan zwiększać zobowiązań Zakładu Ubezpieczeń w swojej szkodzie bez właściwego uzasadnienia ( np. gwarancja producenta pojazdu ).
zrodlo: http://www.auto-swiat.pl/...p?Artykul=19078
tak wiec obecnie warto sie zastanowic czy nie lepiej ori uzywke czy podrobe nowke ale ktora zardzewieje za trzy lata.
zawsze jeszcze pozostaje sad. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 22-11-2007, 09:52
|
|
|
arturro napisał/a: | czy nie lepiej ori uzywke czy podrobe nowke ale ktora zardzewieje za trzy lata | Można się tłumaczyć gwarancją na perforację nadwozia i na lakier. W nowszych samochodach wynosi często 7, 11, 12 lat Nie chcę stracić gwarancji, więc poproszę ori Tylko ciekawe czy to przejdzie. |
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
|
Wysłany: 22-11-2007, 10:17
|
|
|
Wow, współczuje...mnie by chyba krew zalała!!!!
Tak jak chłopaki piszą, albo bezgotówkowo - oddajesz do serwisu i odbierasz funkiel nówka. Albo bierzesz kase, robisz na własną rękę i jeszcze CI zostaje |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
|
Wysłany: 22-11-2007, 10:40
|
|
|
Wpolczuje! Wiem cos o takich akcjach - tez od czasu do czasu dostaje strzla (zazwyczaj w moje drzwi/blotnik) po 3 razach czlowiek sie przyzwyczaja;) I tak wiekszosc aut to rozbitki;)
Co do odszkodowanie VS aso - u mnie ciekawostka - chcieli mi dac niecale 2k a aso wzielo niecale 7:D nielepiej bylo mi 5 dac?;)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 10:48
|
|
|
novy napisał/a: | oddajesz do serwisu i odbierasz funkiel nówka |
tu nie o to chodzi,
problem polega na tym ze serwisy musza wstawiac podrobki i nie wazne czy aso czy pan mietek, warto sie tym zainteresowac. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 11:32
|
|
|
odnosnie tego - co artur powiedział - to prawda. Mój blacharz/mechanior powiedział, że lepiej kupić oryginalną używaną maskę - będzie napewno pasowała i jakość jest lepsza. Nowe części to już nie oryginały, ASO tez kupuje te części z różnych źrodeł.
Będę to robił u tego mojego blacharza bezgotówkowo - przy okazji zrobię rozrząd, filtry i odpicują mi wszystkie miejsca, w których tego potrzeba. W ASO zrobią tylko to, na co opiewa wycena. Ważne, żeby nie było problemów z odzyskaniem pieniędzy.
Postaram się wrzucić zdjęcia, ale nie wiem, czy zdążę je zrobić.
[ Dodano: 23-11-2007, 13:52 ]
Oto fotki ze słupem i misiem w roli głównej:
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 03-12-2007, 10:39
|
|
|
tylko bezgotówkowo... PZU, wycena, naprawa w ASO Mitsu na Oruni, jak będziesz chciał to ci podam adres na PW, robiłem tam autko i niczym się wtedy nie przejmujesz, bo gwarancja zostaje na korozję i perforację...
A z tego co wiem gość bierze oryginały, co nie jest tanie, ale za to dobre jakościowo.
Pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
|