Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Misiaczek po raz kolejny zmasakrowany :(
Autor Wiadomość
andy1
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 14:55   Misiaczek po raz kolejny zmasakrowany :(

Ehh.. Ja to chyba powinienem wykupić abonament u blacharza. Dałem dzisiaj autko na wymianę rozrządu do mechanika, pojechałem sobie na uczelnię autobusem, wracam, po czym dowiaduję się że misio miał bliskie spotkanie 3 stopnia ze słupem telefonicznym pod warsztatem. O wszystkim dowiedziałem się już po fakcie (na miejsce pojechał mój tata) - TIR przejeżdżający obok warsztatu zahaczył o kable telefoniczne, które pociagnęły i przewróciły słup w kształcie litery V (drewniany) na przód mojego auta. Maska, szyba, listwa nad drzwiami kierowcy, lusterko, drzwi kierowcy, drzwi pasażera - uszkodzone :/

Na miejscu była policja i mam nadzieję, że PZU uzna winę sprawcy, ale kto ich wie ;/

Miesiąc temu oddawałem auto do balcharza po tym, jak mi jakiś debil wjechał w tył i uciekł (na parkingu). Teraz to... heh.

i pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie?

Życzę wam, żebyście nigdy nie mieli takiego pecha. Jestem załamany.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2007, 15:35   

andy1 napisał/a:
Jestem załamany.

szczerze współczuje :| ... i powiesić z j***a tego kierowce TIRa :axe:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 19:06   

Też współczuje- ale mam nadzieje że dostaniesz wszystko w 100% :!: :!: :!: :!:
Trzymam kciuki

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 21-11-2007, 19:10   

andy1 napisał/a:
TIR przejeżdżający obok warsztatu zahaczył o kable telefoniczne, które pociagnęły i przewróciły słup w kształcie litery V (drewniany) na przód mojego auta. Maska, szyba, listwa nad drzwiami kierowcy, lusterko, drzwi kierowcy, drzwi pasażera - uszkodzone :/
andy1, niczym w "OSZUKAC PRZEZNACZENIE"... dobrze że nikogo nie było w aucie i poblizu...pozdrawiam i współczuje

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 19:17   

Cytat:
pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie?

Żaden szrot :!: :!: :!: Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli :!: :!: :!:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 21-11-2007, 19:18   

Moze nie w Twoich okolicach, ale warto poprzegladac
http://www.motoallegro.pl...18703&country=1
Wspolczuje.....co za ludzie :evil:
Pozdroo

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 22-11-2007, 08:42   

dm17 napisał/a:
Cytat:
pytanko - wie ktoś, czy gdzieś na jakimś szrocie w okolicach 3M dorwę maskę do carismy po lifcie?

Żaden szrot :!: :!: :!: Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli :!: :!: :!:

Dokładnie - Michał ma rację - najlepiej oddaj do ASO i niech oni to naprawiają bezgotówkowo ... uważam, że masz za nowe auto aby się bawić w szroty ... jeśli oczywiście jest taki przypadek jak teraz, że za wszystko zapłaci ubezpieczyciel TIRa

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 22-11-2007, 08:57   

akbi napisał/a:
powiesić z j***a tego kierowce TIRa
Zostawcie Rafała w spokoju :mrgreen: On się dopiero uczy.
A Pi Zet jU niech płaci za jego nauki :wink:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 09:09   

akbi napisał/a:
Dokładnie - Michał ma rację - najlepiej oddaj do ASO i niech oni to naprawiają bezgotówkowo

dm17 napisał/a:
Żaden szrot Wszystko NOWE z salonu- niech pzu buli

przypomnie ze od kilku dni mamy wolny rynek tj:

cyt:
Zgodnie z rozporządzeniem Komisji Europejskiej 1400/2002, zwanym dyrektywą GDV oraz jego odpowiednika w Polsce - rozporządzenia Rady Ministrów z 28 stycznia 2003r. w sprawie wyłączenia określonych porozumień wertykalnych w sektorze pojazdów samochodowych spod zakazu porozumień ograniczających konkurencję (Dz.U.nr.38,poz.329) o użyciu części zamiennych do montażu i napraw samochodów nie może decydować opakowanie i napis na nim jeśli części te są porównywalnej jakości. Na tej podstawie Zakłady Ubezpieczeń do ustalania wysokości kosztów napraw powypadkowych pojazdów mogą uznawać ceny części zamiennych o porównywalnej jakości do części oryginalnych. Są to części zamienne, których producent zaświadczy, że są one tej samej jakości co komponenty, które są lub były stosowane do montażu danych pojazdów samochodowych. W tym przypadku istota sprawy polega na cenie tych części. Części o porównywalnej jakości mogą być tańsze w zależności od miejsca zakupu nawet kilkukrotnie od części oryginalnych.
Ubezpieczyciel nie ma prawa narzucać klientom jakie części zakupią do naprawy swoich pojazdów. Zgodnie z Art.363§1 Kodeksu Cywilnego prawo wyboru sposobu naprawy szkody należy do Pana. Nie może jednak Pan zwiększać zobowiązań Zakładu Ubezpieczeń w swojej szkodzie bez właściwego uzasadnienia ( np. gwarancja producenta pojazdu ).

zrodlo: http://www.auto-swiat.pl/...p?Artykul=19078

tak wiec obecnie warto sie zastanowic czy nie lepiej ori uzywke czy podrobe nowke ale ktora zardzewieje za trzy lata.
zawsze jeszcze pozostaje sad.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 22-11-2007, 09:52   

arturro napisał/a:
czy nie lepiej ori uzywke czy podrobe nowke ale ktora zardzewieje za trzy lata
Można się tłumaczyć gwarancją na perforację nadwozia i na lakier. W nowszych samochodach wynosi często 7, 11, 12 lat :wink: Nie chcę stracić gwarancji, więc poproszę ori :D Tylko ciekawe czy to przejdzie.

novy 
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Wysłany: 22-11-2007, 10:17   

Wow, współczuje...mnie by chyba krew zalała!!!!
Tak jak chłopaki piszą, albo bezgotówkowo - oddajesz do serwisu i odbierasz funkiel nówka. Albo bierzesz kase, robisz na własną rękę i jeszcze CI zostaje :)

phot 
Forumowicz
Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Wysłany: 22-11-2007, 10:40   

Wpolczuje! Wiem cos o takich akcjach - tez od czasu do czasu dostaje strzla (zazwyczaj w moje drzwi/blotnik) po 3 razach czlowiek sie przyzwyczaja;) I tak wiekszosc aut to rozbitki;)

Co do odszkodowanie VS aso - u mnie ciekawostka - chcieli mi dac niecale 2k a aso wzielo niecale 7:D nielepiej bylo mi 5 dac?;)
Pozdrawiam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 10:48   

novy napisał/a:
oddajesz do serwisu i odbierasz funkiel nówka

tu nie o to chodzi,
problem polega na tym ze serwisy musza wstawiac podrobki i nie wazne czy aso czy pan mietek, warto sie tym zainteresowac.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 11:32   

odnosnie tego - co artur powiedział - to prawda. Mój blacharz/mechanior powiedział, że lepiej kupić oryginalną używaną maskę - będzie napewno pasowała i jakość jest lepsza. Nowe części to już nie oryginały, ASO tez kupuje te części z różnych źrodeł.

Będę to robił u tego mojego blacharza bezgotówkowo - przy okazji zrobię rozrząd, filtry i odpicują mi wszystkie miejsca, w których tego potrzeba. W ASO zrobią tylko to, na co opiewa wycena. Ważne, żeby nie było problemów z odzyskaniem pieniędzy.

Postaram się wrzucić zdjęcia, ale nie wiem, czy zdążę je zrobić.

[ Dodano: 23-11-2007, 13:52 ]
Oto fotki ze słupem i misiem w roli głównej:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 03-12-2007, 10:39   

tylko bezgotówkowo... PZU, wycena, naprawa w ASO Mitsu na Oruni, jak będziesz chciał to ci podam adres na PW, robiłem tam autko i niczym się wtedy nie przejmujesz, bo gwarancja zostaje na korozję i perforację...

A z tego co wiem gość bierze oryginały, co nie jest tanie, ale za to dobre jakościowo.

Pozdro

Odpowiedz do tematu