Przesunięty przez: zbyszekm2 08-05-2008, 20:33 |
Pajero - nawigacja |
Autor |
Wiadomość |
fcb [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 22:10 Pajero - nawigacja
|
|
|
Czy istnieje mozliwosc uruchomienia nawigacji na Polskę? Dodam, że samochód został sprowadzony z Niemiec gdzie nawigacja działała. Chodzi mi o miska z 2003r. |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 22:49
|
|
|
Rozszerzę pytanie, czy istnieje możliwość wymiany zwykłego zielonego wyświetlacza na ten kolorowy z nawiewami klimy itp? albo jak wstawić tam navi żeby latało po Polsce? Na allegro widziałem jak kolesie montują do Mitsu navi z audi i to dość nie drogo ale czy to wszystko będzie działać? Jakie koszty może ktoś już to robił?? |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2007, 07:14
|
|
|
A co na to ASO? Nie chca slyszec czy pieniadze koszmarne wolaja? |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 23-11-2007, 07:35
|
|
|
Na polski w oryginale? Producent nie przewidział takiej opcji, nawet jak się uda zdobyć Polski to komunikaty i tak będa nie po polsku. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 23-11-2007, 07:46
|
|
|
no tak typowe podejscie pewnie nawet Finowie maja swoja wersje a na Polske producent nie przewidzial... |
 |
|
|
|
 |
kongi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 11:40
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Na polski w oryginale? Producent nie przewidział takiej opcji, nawet jak się uda zdobyć Polski to komunikaty i tak będa nie po polsku. |
i wbudowane nawigacje nie korzystaja z gornolotnych programow tzn do takiego iGo albo automapy im daleko
Kupno pocketa (od 600-800 pln) i dobrego programu daje zazwyczaj duzo wieksze mozliwosci (oprocz zalety posiadania pocketa), mozna wgrywac POI i takie tam
Mozna go ponadto powiesic w kazdmy miejscu zeby było wygodnie |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 23-11-2007, 11:51
|
|
|
Ja troche goscia rozumiem... ma cos co powinno i u nas dzialac. Zawsze moze kupic inne urzadzenie tylko jedno juz ma. |
 |
|
|
|
 |
kongi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 11:56
|
|
|
Gene napisał/a: | Ja troche goscia rozumiem... ma cos co powinno i u nas dzialac. Zawsze moze kupic inne urzadzenie tylko jedno juz ma. |
no ja tez
tyle ze jak bym mial nie działające, pojechałbym do serwisu po mapy, usłyszałbym 2000 pln to wolałbym kupić pocketa za 600 + iGO za 800 i mieć wszechtronniejsze i imho wygodniejsze rozwiązanie
Nie przypominam sobie jak do tej pory żebym widział funkcjonalną navi firmową jak do tej pory (mówie o interfejsie + dokładności map)
ps a w ogole jak na sporadyczne to lepiej miec CB, o droge sie można zapytać i nie tylko |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 12:39
|
|
|
Oryginalne wbudowane nawigacje w autach z reguły nie działają w Posce z powodu braku map.
Niektóre firmy (Toyota, Nissan...) już to nadrobiły i oferują wbudowane nawigacje z mapą Polski.
Jednak dokładność tych map jest zwykle kiepska.
W nowym Pajero w wersji full-wypas zdaje się, że też jest nawigacja z działającą Polską, tak że może i jest szansa, że fcb coś wskóra jeśli porozmawia z importerem Mitsubishi. Jednak płyta z mapami do firmowej nawigacji zwykle sporo kosztuje.
Ja podzielam zdanie kongi.
Używam palmtopa z systemem operacyjnym Windows.
Do niego wgrałem program "Automapa 4.0 Europe" - najdokładniejszą mapę jaka jest dostępna. Koszt kilkaset złotych. Zaleta jest taka, że tą nawigację mam zawsze przy sobie. Również gdy jadę na wycieczkę rowerem albo gdy spaceruję po mieście i czegoś szukam.
A że tego palmtopu używam też jako telefonu komórkowego - to mam wszystko w jednym |
|
|
|
 |
fcb [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 20:30
|
|
|
Dzięki wszystkim za info. |
|
|
|
 |
szymon5 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 11:38
|
|
|
Gene napisał/a: | A co na to ASO? Nie chca slyszec czy pieniadze koszmarne wolaja? |
Ja również mam oryginalną nawigacje bez płyty auto było sprowadzone z Niemiec.Byłem w ASO i Pan mi zaproponował, że mogą sprowadzić mi płyte za 1600 zł.Auto jest z 2001 roku w tej chwili mam w aucie nie działający gadżet. |
|
|
|
 |
medan [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 12:27
|
|
|
wcinam sie,bo interesuje mnie ten temat:
mam palmtopa i wkurza mnie-kabelki,psujące sie złacza (mio 168).chce załozyc na stałe,akurat do out turbo,ale to chyba baz znaczenia.mam takie mozliwosci:
1.zainstalować carPC-mapy i nie tylko chodzą na WIN XP, np automapa
2.pioneer avic itp. -płyty pioniera
3.radia szeroko dostępne np.na ebayu działajace na win CE 4,1-teleatlas i parę innych
4.radia z navi na win CE 5.0- np automapa.
myslę,że najważniejszy jest rodzaj systemu czytającego mapy- jaki jest w mitsubishi??? mapy mozna chyba dobrać.
czy ktos cos wie więcej na ten temat???? |
|
|
|
 |
adam1277 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 17:44
|
|
|
Chili napisał/a: | Rozszerzę pytanie, czy istnieje możliwość wymiany zwykłego zielonego wyświetlacza na ten kolorowy z nawiewami klimy itp? albo jak wstawić tam navi żeby latało po Polsce? Na allegro widziałem jak kolesie montują do Mitsu navi z audi i to dość nie drogo ale czy to wszystko będzie działać? Jakie koszty może ktoś już to robił?? |
Witam wszystkich!!!
czy mógbyś zapodać linka do tych gości od allegro.Właśnie kupiłem pajorkę 2003 rok 3,2 did bez nawigacji ,ale chciałbym dokupić i ją założyć |
|
|
|
 |
|