Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
08-05-2008, 20:33
Pajero - nawigacja
Autor Wiadomość
fcb
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:10   Pajero - nawigacja

Czy istnieje mozliwosc uruchomienia nawigacji na Polskę? Dodam, że samochód został sprowadzony z Niemiec gdzie nawigacja działała. Chodzi mi o miska z 2003r.

Chili
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:49   

Rozszerzę pytanie, czy istnieje możliwość wymiany zwykłego zielonego wyświetlacza na ten kolorowy z nawiewami klimy itp? albo jak wstawić tam navi żeby latało po Polsce? Na allegro widziałem jak kolesie montują do Mitsu navi z audi i to dość nie drogo ale czy to wszystko będzie działać? Jakie koszty może ktoś już to robił??

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2007, 07:14   

A co na to ASO? Nie chca slyszec czy pieniadze koszmarne wolaja?

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 23-11-2007, 07:35   

Na polski w oryginale? Producent nie przewidział takiej opcji, nawet jak się uda zdobyć Polski to komunikaty i tak będa nie po polsku.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 23-11-2007, 07:46   

no tak typowe podejscie :( pewnie nawet Finowie maja swoja wersje a na Polske producent nie przewidzial...

kongi
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 11:40   

zbyszekm2 napisał/a:
Na polski w oryginale? Producent nie przewidział takiej opcji, nawet jak się uda zdobyć Polski to komunikaty i tak będa nie po polsku.

i wbudowane nawigacje nie korzystaja z gornolotnych programow tzn do takiego iGo albo automapy im daleko
Kupno pocketa (od 600-800 pln) i dobrego programu daje zazwyczaj duzo wieksze mozliwosci (oprocz zalety posiadania pocketa), mozna wgrywac POI i takie tam
Mozna go ponadto powiesic w kazdmy miejscu zeby było wygodnie

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 23-11-2007, 11:51   

Ja troche goscia rozumiem... ma cos co powinno i u nas dzialac. Zawsze moze kupic inne urzadzenie tylko jedno juz ma.

kongi
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 11:56   

Gene napisał/a:
Ja troche goscia rozumiem... ma cos co powinno i u nas dzialac. Zawsze moze kupic inne urzadzenie tylko jedno juz ma.

no ja tez
tyle ze jak bym mial nie działające, pojechałbym do serwisu po mapy, usłyszałbym 2000 pln to wolałbym kupić pocketa za 600 + iGO za 800 i mieć wszechtronniejsze i imho wygodniejsze rozwiązanie
Nie przypominam sobie jak do tej pory żebym widział funkcjonalną navi firmową jak do tej pory (mówie o interfejsie + dokładności map)

ps a w ogole jak na sporadyczne to lepiej miec CB, o droge sie można zapytać i nie tylko :)

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 12:39   

Oryginalne wbudowane nawigacje w autach z reguły nie działają w Posce z powodu braku map.
Niektóre firmy (Toyota, Nissan...) już to nadrobiły i oferują wbudowane nawigacje z mapą Polski.
Jednak dokładność tych map jest zwykle kiepska.
W nowym Pajero w wersji full-wypas zdaje się, że też jest nawigacja z działającą Polską, tak że może i jest szansa, że fcb coś wskóra jeśli porozmawia z importerem Mitsubishi. Jednak płyta z mapami do firmowej nawigacji zwykle sporo kosztuje.

Ja podzielam zdanie kongi.
Używam palmtopa z systemem operacyjnym Windows.
Do niego wgrałem program "Automapa 4.0 Europe" - najdokładniejszą mapę jaka jest dostępna. Koszt kilkaset złotych. Zaleta jest taka, że tą nawigację mam zawsze przy sobie. Również gdy jadę na wycieczkę rowerem albo gdy spaceruję po mieście i czegoś szukam.
A że tego palmtopu używam też jako telefonu komórkowego - to mam wszystko w jednym :)

fcb
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 20:30   

Dzięki wszystkim za info.

szymon5
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 11:38   

Gene napisał/a:
A co na to ASO? Nie chca slyszec czy pieniadze koszmarne wolaja?

Ja również mam oryginalną nawigacje bez płyty auto było sprowadzone z Niemiec.Byłem w ASO i Pan mi zaproponował, że mogą sprowadzić mi płyte za 1600 zł.Auto jest z 2001 roku w tej chwili mam w aucie nie działający gadżet.

medan
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 12:27   

wcinam sie,bo interesuje mnie ten temat:
mam palmtopa i wkurza mnie-kabelki,psujące sie złacza (mio 168).chce załozyc na stałe,akurat do out turbo,ale to chyba baz znaczenia.mam takie mozliwosci:
1.zainstalować carPC-mapy i nie tylko chodzą na WIN XP, np automapa
2.pioneer avic itp. -płyty pioniera
3.radia szeroko dostępne np.na ebayu działajace na win CE 4,1-teleatlas i parę innych
4.radia z navi na win CE 5.0- np automapa.
myslę,że najważniejszy jest rodzaj systemu czytającego mapy- jaki jest w mitsubishi??? mapy mozna chyba dobrać.
czy ktos cos wie więcej na ten temat????

adam1277
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2008, 17:44   

Chili napisał/a:
Rozszerzę pytanie, czy istnieje możliwość wymiany zwykłego zielonego wyświetlacza na ten kolorowy z nawiewami klimy itp? albo jak wstawić tam navi żeby latało po Polsce? Na allegro widziałem jak kolesie montują do Mitsu navi z audi i to dość nie drogo ale czy to wszystko będzie działać? Jakie koszty może ktoś już to robił??

Witam wszystkich!!!

czy mógbyś zapodać linka do tych gości od allegro.Właśnie kupiłem pajorkę 2003 rok 3,2 did bez nawigacji ,ale chciałbym dokupić i ją założyć

Odpowiedz do tematu