Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Problem z opuszczaniem prawej szyby el. w CA0
Autor Wiadomość
stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 23:00   

PAWEL129, bez wymiany ani rusz ;) juz to przerabiałem. Wymienic linke i jeździć !! jak zacznie sie znowu srać , a zacznie napewno jeśli uciąłeś jej kawałek to bedzie nie dobrze. Naprawa nie droga... ale nerwów kosztuje sporo :/

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-11-2007, 00:50   

stasiak86 napisał/a:
PAWEL129, bez wymiany ani rusz ;) juz to przerabiałem. Wymienic linke i jeździć !! jak zacznie sie znowu *cenzura* , a zacznie napewno jeśli uciąłeś jej kawałek to bedzie nie dobrze. Naprawa nie droga... ale nerwów kosztuje sporo :/

Tia też to przerabiałem. Ostatnio jak padła druga szyba testowałem również linki od przerzutek z rowerowego, ale chyba szkoda nerwów :|

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2007, 19:24   

No ja to własnie na takiej lince mniej wiecej teraz smigam :) 1.5 mm chyba, 1 tez probowałem i nawet lepiej dziabało ale ze 2 razy puscił mi lut na środku :/ sporo z tym zabawy .

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2007, 22:06   

McDoune napisał/a:
Tia też to przerabiałem. Ostatnio jak padła druga szyba testowałem również linki od przerzutek z rowerowego, ale chyba szkoda nerwów :|

Ja niestety chyba tez bede musial to przerobic ale wezme sie za to raczej dopiero na wiosne. Takie moje pytanie. Skoro linki z rowerowego nie pasuja to skad je wziasc??

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2007, 22:10   

Jak długa musi być ta linka?? Aha i jeśli chodzi o rowerowe to hamulcowe są grubsze jak coś i czasami jak chcecie to są już powlekane teflonem więc powinny być bardziej trwałe

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 20:44   

Mozna linke dostać na metry, w sklepach metalowych albo tego typu. Tylko są one takiej sobie jakości ;)

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 27-11-2007, 23:53   

Dlatego lepsze są te z rowerowego, a taka od tylnej przerzutki to nawet zbyt długa jest :?

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 23:59   

witam podepne sie do tematu, co do dlugosci to z tego co pamietam ktos juz pisal o tym na forum i bylo to dokladnie 2 metry. Jezeli sie myle to przepraszam ale cos mi swita ze tak to bylo, pozdro i zycze powodzenia no i nerwow bo ich trzeba duuuzooo :) a wlasnie jescze pytales czy z innych modelow pasuje mechanizm i powiem ze tak pasuje z lancera z tych lat co colt.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2007, 00:04   

Mateo567 napisał/a:
a wlasnie jescze pytales czy z innych modelow pasuje mechanizm i powiem ze tak pasuje z lancera z tych lat co colt.

ale domyślam się że to się wiąże z niemałymi kosztami :(

maciej 63 
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Wysłany: 16-12-2007, 16:03   następny z szybą

o mechaniżmie szyby to się już naczytałem sporo ale jak zdjąć tapicerke z drzwi aby niczego
nie uszkodzić

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-12-2007, 17:29   

maciej 63 jedna śruba pod zaślepką poniżej lusterka, jedna w uchwycie do zamykania drzwi, jedna od boku w tylnym górnym narożniku drzwi, jedna we wnęce na klamkę od otwierania drzwi. Następnie chwytasz za przedni dolny narożnik tapicerki i odrywasz ją z plastikowych kołków. Po tym wyhaczasz wtyczkę od panelu sterowania szybami (jeśli są elektryczne), jeśli nie to zdejmujesz korbkę (pod nią jest metalowy pierścień zabezpieczający). I wsio.

maciej 63 
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Wysłany: 18-12-2007, 09:59   

rozłożyłem te drzwi no i kwas górna rolka poszła na kilka części zaczynam poszukiwania

Odpowiedz do tematu