Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] Gdzie znajduje się czujnik położenia pedału hamul
Autor Wiadomość
DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 22:30   [C51A 1.3] Gdzie znajduje się czujnik położenia pedału hamul

Siemanko, niestety muszę zacząć nowy temat, a to z powodu nowej usterki - zacinającego się światła stopu....Pedał reaguje już na muśnięcie i w efekcie stop pali się nawet po wjechaniu w nieznaczną dziurę. Bardzo to denerwuje ludzi jadących za mną i z tego zdenerwowania może mi któryś w d u p e wjechać więc chciałbym to szybko załatwić. Proszę o rady i sugestie. Dodam że żadnego czujnika nad pedałem nie wypatrzyłem, acha - no i mam wspomaganie.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2007, 23:36   

DaniOOO napisał/a:
Pedał reaguje już na muśnięcie i w efekcie stop pali się nawet po wjechaniu w nieznaczną dziurę.
Hahaha miałem to samo w tym samym aucie. Ba nawet lepiej. Kiedyś spojrzałem w nocy przez okno na moją bestię a tam zapala się światło STOP i gaśnie :shock: . Biegiem do auta a on zakluczony. Szok. Na drugi dzień spojrzałem pod deskę i co zobaczyłem...
DaniOOO napisał/a:
Dodam że żadnego czujnika nad pedałem nie wypatrzyłem
Nad pedałem hamulca jest czujnik, który musisz lekko wykręcić (jest na gwincie i kontrowany nakrętką). Musi być...

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 11:15   

Dzięki wielkie, lece sprawdzić i napisze czy znalazłem tą nakrętke :mrgreen:

marcinb26
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 21:26   

Cześć Daniooo no nic innego nie moze być o czym pisze Hugo tylko nie przesadz z tym wykreceniem żeby naprawde ktoś ci nie wjechał o wtedy sie narobi lepiej wczesniej niż.... Pozdro

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 13:48   

Mam prośbę podpowiedź mi jak dobrać się do tego czujnika on jed miedzy sprzeglem a hamulcem i nie moge kurcze go dosiegnac...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-12-2007, 14:49   

Kluczem dojdziesz (ja doszedłem). Pokombinuj trochę.

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 11-12-2007, 19:54   

DaniOOO napisał/a:
nie moge kurcze go dosiegnac...
DaniOOO ! walcz !! nie poddawaj się !!! .Trzymam za ciebie kciuki ! . :headbang: :wave:

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 22:30   

No Panowie nie użyłem klucza ale jakoś po ponad godzinie zrobiłem wszystko na tzw. patent, czyli: wpiąłem w gumkę która spadła z ogranicznika mały guzik który wszedł w dziurkę w pedale i dzięki temu teraz gumka nie wypada- a jak nie wypada to i stop się nie blokuje. Namęczyłem się ale teraz przynajmniej jest jak należy!Tak swoją drogą to głupio pomyśleli ten czujnik bo zarombiście trudno jest się do niego dostać, nawet po odkręceniu osłony pod kierą... :| Pozdro i dzięki za pomoc!

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 12-12-2007, 17:06   

DaniOOO napisał/a:
wpiąłem w gumkę która spadła z ogranicznika mały guzik
!DaniOOO - JESTEŚ WIELKI !!! :naka: :wave:

Odpowiedz do tematu