|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
[Cari 1.8 GDI] Zastanawiam się nad tą Cari... |
Autor |
Wiadomość |
daro73 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 22:21
|
|
|
No fura na zdjęciu wygląda rewelacyjnie. Cena, też jest bardzo dobra. No właśnie co do ceny...może jestem zbytnio podejrzliwy, ale nie wydaje się wam, że jest tu gdzieś jakiś "haczyk"? Bo jeśli jest tak jak gość pisze w ogłoszeniu, to rzeczywiście byłaby to OKAZJA!!!!. Jutro zadzwonię do sprzedającego. Dzięki agent_olo. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 09:00
|
|
|
Daro, Cari po lifcie z 2000 za 15tys, takie cuda to u Tuska.
Zdjęcia tandetne, poduszka od kierowcy jakaś kombinowana(jakby zaślepka), emblemat z przodu też gdzieś wyemigrował.
Zreszta ten rocznik stoi dobre 19tys, a teksty w stylu kupiłem nowy i ten oddam gratis(sprzedam tanio), są conajwyżej śmieszne.Kto dobre auto sprzedaje za takie pieniądze.
pzdr. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 19-12-2007, 09:20
|
|
|
Przecie auto pewnie w Grafix-ie stoi albo było serwisowane więc jak ktoś zainteresowany to trzeba pojechać do Grafix i wypytać, postawić na płytę zrobić pomiar i wsio.
Co do zdjęć i kiery to jest od starego modelu, czy taka powinna być w 2000r nie wiem ale w 99r na pewno takie były, co do znaczak to wiadomo że po dzwonie bo jest napisane że chłodnica klimatyzacji nowa a one same się nie sypią.
Ja u siebie musiałem wymienianą przednią szybę bo sam ją załatwiłem przy myciu i co ktoś w to uwierzy wątpię, co prawda porobiłem zdjęcia ale jak to zdjęcia zawsze jest PS i można zrobić korektę.
Powiem inaczej.
Dajcie mi nie bite auto z 2000r. życzę powodzenia |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 10:47
|
|
|
Student, właśnie o to chodziło, żeby koledze podpowiedzieć, czy z autem wszystko w porządku, czy coś mu dolega.
Daro ma obawy co do ceny i "całej tej okazji", i są one jak najbardziej uzasadnione i słuszne.
Zgadzam się z tobą, że większość samochodów miała jakieś przygody, tylko w aucie za kilkatysięcy nikt by się do tego aż tak nie przyczepiał, a w samochodzie za 15tysiaków, taki "AIRBAG" może przeszkadzać.
pzdr |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 11:17
|
|
|
Według mnie bita na 100%.Tak jak koledzy piszą-brak znaczka na masce,nowa chłodnica .I ta kierownica,ja takie koło miałem w roczniku 99przed liftem,a po lifcie jest inne koło(choć ja mam 2002r.i wcześniej mogło być inaczej). |
|
|
|
 |
daro73 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 13:59
|
|
|
Siemka.
Dzwoniłem do gościa. Wasze diagnozy są niestety słuszne . Gość najpierw kręcił, że auto nie bite, że wszystko ok, ale jak go podpuściłem, że przyjadę obejrzeć auto i że tak się składa, że akurat mam znajomego diagnostę w Białymstoku ( tam jest sprzedawane auto), to facet pękł i przyznał się ,że była walona, błotnik wymieniony, drzwi także, a w dodatku samochód jest "zastawiony" w jakimś banku.
Tak, to bywa z okazjami , ale dzięki za pomoc. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 14:13
|
|
|
Witam
Mam cari od jakiegoś czasu i jestem zadowolony ale muszę ją sprzedać wię jeżeli chcesz ... |
|
|
|
 |
daro73 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 01:34
|
|
|
Witam ponownie wszystkich mitsumaniaków. Proszę o oceny i podpowiedzi dotyczące kolejnej Cari, do której link zamieszczam poniżej.
Zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie jak pewnie zauważycie na masce tej cari brakuje znaczka mitsubishi. Na większości aut, które oglądałem taki znaczek się znajduje, ale widziałem również auta bez tego znaczka. Jak to właściwie powinno być. Pozdrawiam wszystkich, życząc jednocześnie Wesołych Świąt.
http://otomoto.pl/mitsubi...l-C4053820.html |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 26-12-2007, 05:16
|
|
|
No dobra, autko to najprawdopodobniej wersja EXE, dziwi mnie tylko ten karbonik, jakoś na fotce nie chce wyjść....
Bryka na full wypasie(prócz felg oraz korbek z tylu) - z tego co się orientuje to jest minus wersji EXE? (jak się mylę niech mnie ktoś poprawi=p)
Nie wiem, czemu ale coś mi ten zderzak nie pasuje,(może przewrażliwienie).
159k km ? Za mało.......
Jak będziesz ja z bliska oglądał posłuchaj jak silnik pracuje, czy przypadkiem nie klekocze jak stary Diesel - bo wtedy będziesz miał wydatek. |
|
|
|
 |
daro73 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 10:27
|
|
|
dziwi mnie tylko ten karbonik, jakoś na fotce nie chce wyjść.... - Co to takiego ten karbonik? Auto ma być ponoć na alusach... |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 26-12-2007, 10:57
|
|
|
Juiceman napisał/a: | autko to najprawdopodobniej wersja EXE |
To jest wersja EXE
Juiceman napisał/a: | Bryka na full wypasie(prócz felg oraz korbek z tylu) - z tego co się orientuje to jest minus wersji EXE? |
No brakuje elektryki z tylu, ale ja zawsze siedze za kierownica wiec jakos tego nie odczuwam
Felgi standardowe w wersji EXE
Juiceman napisał/a: | 159k km ? Za mało....... |
Czemu? Moja jest z tego samego roku i ma 152tys km to tez malo
Jedynie dziwi brak jakichkolwiek oznaczen na Cari, moze to jakis takis tjuning jest
Kolorystyka poduchy na kierze jakos dziwnie wyszla na 6 fotce i faktycznie trudno jest znalesc ten karbonik w tym wyplakowanym wnetrzu.
Wszystko do zweryfikowania na zywo |
_________________ Mitsubishi Carisma '99 GDI EXE 18.07.2005 - 20.07.2013
Mitsubishi Colt '93 1.6 GLXi 03.05.2008 - 19.05.2009
Mitsubishi Galant '98 2.0 SportEdition 13.06.2009 - 01.09.2015
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...
______________EA5A & EA2A
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 26-12-2007, 11:52
|
|
|
Cezar napisał/a: |
Felgi standardowe w wersji EXE
|
Mi się zdaje ze mniej tych ramion posiadam; ) - widać znowu jakieś spec^^
Cezar napisał/a: |
No to ja mam jakies
Czemu? Moja jest z tego samego roku i ma 152tys km to tez malo |
No wg. mnie brakuje parę tys. popatrz na samą kierownicę
daro73 napisał/a: |
Co to takiego ten karbonik? Auto ma być ponoć na alusach... |
Carbonik to niby to "kraciaste" czy bardziej 'szachowe'heh
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:30
|
|
|
Wiec wersja silnikowa GDI a nie ma emblematow na przednich blotnikach...
z tylu na klapie tez podejrzany brak oznaczen...
samochod strasznie odpicowany do zdjec Trudno sie przyczepic do lakieru(pewnie z 2 warstwy zielonego wosku poszly hehe) czy wnetrza
Juiceman napisał/a: | No wg. mnie brakuje parę tys. popatrz na samą kierownicę |
ale 3eba przyznac ze w Cari przed liftem kiera sie sciera w troszke szybszym tempie, wiec trudno jednoznacznie okreslic co i jak.
Wg mnie samochod wart obejrzenia. Po ewentualnej przejazdzce i pojechaniu do serwisu na sprawdzenie mozna bedzie cos wiecej powiedziec.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:44
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Wiec wersja silnikowa GDI a nie ma emblematow na przednich blotnikach... |
Z tymi emblematami w tym samochodzie, to wogóle jakaś dziwna sprawa, nie posiada żadnego, może gościu do dokładnej polerki pościągał
Robson86 napisał/a: | ale 3eba przyznac ze w Cari przed liftem kiera sie sciera w troszke szybszym tempie, wiec trudno jednoznacznie okreslic co i jak |
zgadza się a do tego zdjęcie robione z lampą błyskową, a wtedy każda kiera wygląda marnie.
Auto świeci się jak psu jajca na wiosnę, dobre pół litra pleku na wszystkim co dało się spryskać, przerost formy nad treścią .
Do lakieru trudno się przyczepic, dlatego że wiekszość fotek robiona jest z lampą, więc trudno dostrzec ewentualne odcienie .
pzdr |
|
|
|
 |
|
|