[CA1A 1.3] Wolna tylnia wycieraczka + piszczenie jak wcisne |
Autor |
Wiadomość |
JayChyl
Mitsumaniak
Auto: EA5A 01' Avance TipTr.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2007 Posty: 691 Skąd: Łomża
|
Wysłany: 20-12-2007, 15:45 [CA1A 1.3] Wolna tylnia wycieraczka + piszczenie jak wcisne
|
|
|
No cóż. Była zima, wcisnąłem niechcący wycieraczkę tylnią I bach, teraz strasznie powoli chodzi. Ciekawe od czego to moze być.
Piszczenie - miałem z rozrzadem podobnie, że na niskich biegach piszczał a po wymianie przestał, na pewno było to spowodowane lekkim wyciekiem oleju. Teraz nawet jak jest wilgotno, to nic nie slychać. Teraz tylko czasem jak jest wilgotno to po wcisnięciu sprzegła lekko popiskuje tak jak to było w przypadku rozrządu. Przypuszczam ze to coś w przekladni mogl się olej dostac. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:01
|
|
|
JayChyl napisał/a: | Piszczenie - miałem z rozrzadem podobnie, że na niskich biegach piszczał a po wymianie przestał, na pewno było to spowodowane lekkim wyciekiem oleju. Teraz nawet jak jest wilgotno, to nic nie slychać. Teraz tylko czasem jak jest wilgotno to po wcisnięciu sprzegła lekko popiskuje tak jak to było w przypadku rozrządu. Przypuszczam ze to coś w przekladni mogl się olej dostac. | Ja z tego nic nie rozumiem. |
|
|
|
 |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:41 Re: Wolna tylnia wycieraczka + piszczenie jak wcisne
|
|
|
JayChyl napisał/a: | No cóż. Była zima, wcisnąłem niechcący wycieraczkę tylnią I bach, teraz strasznie powoli chodzi. Ciekawe od czego to moze być. |
Kropka w kropkę mam ten sam problem od dwóch dni. Dokładnie te same okoliczności awarii |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 20-12-2007, 22:00
|
|
|
hmm a co zrobic by spryskiwacz na tylnią szybę się lał ? |
|
 |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
|
Wysłany: 21-12-2007, 02:54
|
|
|
Monia napisał/a: | hmm a co zrobic by spryskiwacz na tylnią szybę się lał ? |
Tzn. jeśli chodzi Ci o włączenie spryskiwacza na tylną szybę w wypadku kiedy wszystko jest sprawne, to musisz po prostu przycisk od tylnej wycieraczki wcisnąć trochę mocniej mniej więcej po środku lub na dole (trudno mi to wytłumaczyć żeby było zrozumiale ). |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
davido19pce [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 18:43
|
|
|
ale monia wie jak to sie robi tylko poprostu przestalo sie lac tak jak mi, a co do wycieraczki to proponuje rozebrac silnik i go przeczyscic i posmarowac tawotem wszystkie trybiki jak tak ze swoim mialem podobny problem, i go przesmarowalem i teraz zapitala jak nowa.
Monia tak nagle przestala lac?? bo ja mam podobny problem pewnie co ty |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-12-2007, 10:00
|
|
|
davido19pce napisał/a: | posmarowac tawotem | Nie towotem tylko wazeliną techniczną smaruje się takie drobne przekładnie. Monia napisał/a: | hmm a co zrobic by spryskiwacz na tylnią szybę się lał ? | Mógł się odłączyć wężyk w okolicach tylnej klapy. Trzeba sprawdzić czy nie robi się tam gdzieś mokro. |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 22-12-2007, 20:00
|
|
|
davido19pce, to już tak było jak autko sprowadzili...
Hugo, jak bede miec czas to spr.czy gdzies nie zamaka... ale hmm nie zauważyłam, tz. wiem ze nie działa wiec sie nie bawie ale w takim razie sprawdze |
|
 |
|