|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
sapa1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 02:03 Skrzynia biegów
|
|
|
Misiek jest po naprawie blacharskiej, z tego co widziałem po wypadku przednia łapa trzymająca silnik nie była ruszona, wzmocnienie nie doszło nawet to osłony kolektora i tutaj moje pytanie które wiąże się z moim problemem dotyczącym skrzyni biegów.
Autko że nie jest do końca skompletowane więc długo stało pod blokiem w ostatnim czasie wykonałem nim dwie dość spore przejażdżki i nic nie wskazywało na jakieś usterki skrzyni biegów.Podczas wczorajszej wycieczki zauważyłem że nie wchodzi mi 1 i 2 bieg ( lewarek na maxa w lewo i......wchodzi 3 lub 4 dość kłopotliwe na skrzyżowaniu) Problem znika jak odepchnę lewarek na maxa w prawo ale nie odbywa się to płynnie i wtedy mogę normalnie wrzucić 1 lub 2 ale przy redukcji z 3 na 2 wchodzi znów 4.
Czy istnieje możliwość że przesunęła się skrzynia? Jeździłem i było ok aż tu nagle taka niespodzianka. Oglądałem silnik i łape ale nie ma najmniejszych śladów wypadku na nich
Jak zdiagnozować a później naprawić usterkę?? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11152 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-01-2008, 17:50
|
|
|
Może być luz na cięgnach przy skrzyni. |
|
|
|
 |
sapa1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 11:00
|
|
|
W takim jak mogę się przekonać czy to napewno to i jak to naprawić?? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11152 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-01-2008, 17:53
|
|
|
Patrząc na skrzynie od przodu,widać ramiona do których przymocowane są cięgna,które z kolei idą do lewarka biegów.Sprawdż czy cięgna mają luz przy ramionach.Jeżeli tak,to można tam coś podłożyć. |
|
|
|
 |
|
|