Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] pada deszcz i jest problem
Autor Wiadomość
wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 21:10   [ALL] pada deszcz i jest problem

Mam problem . Po deszczu lub gdy jest wilgotne powietrze moj colt nie chce odpalic mam silnik 1.6, 16v w automacie. i za cholere nie moge znalezc przyczyny. wpadlem tylko na pomysl zeby uzyc wd 40 i "popsikac" wszystkie kostki elektryczne i wtedy odpala i musze poczekac za sie dobrze zagrzeje zeby ruszyc bo przy gwaltowniejszych obrotach gasnie .Prosze o pomoc :cry:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 21:27   

Obstawiam układ zapłonowy. Do sprawdzenia świece, przewody wn, kopułka aparatu zapłonowego i palec rozdzielacza. Wilgoć w układzie zapłonowym po rozgrzaniu silnika odparowuje i Twój problem się rozwiązuje. Sprawdzenie i ewentualna wymiana przewodów i świec to chyba jasna sprawa. Co do palca i kopułki pisałem tutaj i tutaj.

wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 21:38   

sprawdze to ale dlaczego po WD 40 odpala po paru minutach na dotyk a nie "psikam" w tym miejscu w ogóle. jak przewody sa walniete to beda swiecic w nocy?

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 21:49   

wd 40 wypiera wodę i jest dobrym przewodnikiem prądu 8)

wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 21:54   

wszystko kapuje ale tam WD40 nawet nie dociera(cewka i przewody) jest jakas inna mozliwosc?? oczywiscie nie podwazam tej teorii i nie omieszkam jej sprawdzic. dzieki za cierpliwosc

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2008, 22:35   

wilgotne przewody powinny swiecic w nocy jesli sa walniete. jak nie wymieniales ani swiec ani przewodow mozesz zaczac od tego. pozatym mozesz przejrzec wszystkie kostki w komorze silnika.

wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 22:45   

ok tak zrobie .dzieki serdeczne
pozdro dla wszystkich

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 29-01-2008, 09:16   

Jogurt napisał/a:
wilgotne przewody powinny swiecic w nocy jesli sa walniete. jak nie wymieniales ani swiec ani przewodow mozesz zaczac od tego. poza tym mozesz przejrzec wszystkie kostki w komorze silnika.

Do tego sprawdź jeszcze kopułkę i palec rozdzielacza i pozbądź się ewentualnego białego nalotu na elektrodach.

krabi_one
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 17:29   

albo zrób tak, uruchom silnik i gdy będzie chodził ok. Użyj takiego spryskiwacza jak do mycia szyb, z tym że z wodą w środku i popsikaj na przewody, jeśli silnik zacznie dziwnie reagować to wtedy wiadomo że to są przewody, ( u mnie w nocy nie świeciły, a były też winne złego działania silnika , po wymianie jak ręką odjął )...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 30-01-2008, 19:56   

krabi_one napisał/a:
u mnie w nocy nie świeciły, a były też winne złego działania silnika , po wymianie jak ręką odjął )...
Co się działo niedobrego jeśli można wiedzieć?

wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 20:13   

ogolnnie gdy padal deszcz to mam problem z uruchomieniem silnika jak psiknalam wd40 t po wszzytkich dostepnych kostkach auto odpalalo ale nie moglem nawet ruszyc gazu bo od razu sie dusil i gasł dopiero po 15 nawet 20 min moglam powoli ruszac

Odpowiedz do tematu