Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:12
outlander II i zestaw głośnomówiący
Autor Wiadomość
rufu
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 11:13   outlander II i zestaw głośnomówiący

Witam, mam pewien problem ponieważ nie wiem jak połączyć telefon przez Bluetooth i odbierać połączenia w kierownicy? Co trzeba zrobić co nacisnąć???
Jakaś babka gada mi po włosku.

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 19:01   

przede wszystkim musisz sparować telefon z Bluetoothem w samochodzie. Po angielsku to jest "pair the phone". Jak już "zalogujesz" telefon w aucie, to będzie łatwiej. Oczywiście trzeba to robić przy włączonym Bluetooth w telefonie... powodzenia..

(w instrukcji jest to opisane)

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-02-2008, 21:59   

rufu, dlaczego nie kazałeś sparować swego telefonu w salonie? Każdy sprzedawca ma obowiązek Ci w tym pomóc! Jeżeli nie chcesz wyważać otwartych drzwi - grzej do salonu, będzie szybciej i przyjemniej (kawę dostaniesz ;) ) a poza tym pokażą Ci jak nauczyć Twoje auto Twego głosu, to sporo daje ;)
Pozdrawiam

200EY
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 21:13   

pojedz koniecznie do salonu,gdzie kupiles auto...a jesli uzywane to do dealera....
Ja siedzialem w aucie,gdy mi konfigurowali zestaw i przyznam,ze bylo to cholernie skomplikowane...dlatego polecam zrobic to w salonie...a jesli rozumiesz wloski to musisz mowic to co ona....ona mowi Ci rozne opcje,a ty musisz to glosno i wyraznie powtarzac...mi to konfigurowali po angielsku takze wszystko rozumialem...po wlosku niestety,ale bardzo kiepsko to wyglada....pozdrawiam i polecam udanie do do ASO :)

rufu
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2008, 19:51   

Już przestawiłem język na angielski ale chce odemnie jakiś kod. Jest standardowy? Gdzie go znajde?

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 01-04-2008, 20:28   

Poczytaj instrukcję, a na pewno będzie Ci to łatwiej szło :D
Co do samego kodu podaj jej co chcesz np. 0000 (4 x zero), później dostajesz komendę, aby zacząć procedurę na telefonie. W komórce, jak w ustawieniach bluetooth znajdziesz nowe urządzenie, musisz podać ten sam kod.
Ustawiasz priorytet telefonu od 1 do 10 (przy czym 1 to telefon najważniejszy) i gotowe.

Maciek40 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 inst +Ralliart
Wysłany: 24-11-2009, 10:54   

Witam, zadzwonienie z zestawu głośnomówiącego przy poleceniach głosowych to jakiś koszmar. Niedawno kupiłem samochód i okazało się że mój angielski jest niezrozumiały dla tego zestawu. Znalazłem w instrukcji funkcję nauki języka. Czy ktoś wie do czego to służy?

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 24-11-2009, 11:06   

Teoretycznie do ułatwienia zrozumienia Twojego angielskiego przez komputer w samochodzie :mrgreen:

Cierpliwości, staraj się z nim rozmawiać jak z przygłuchym - głośno i wyraźnie.
(chociaż 'four' 8 razy na 10 prób zrozumiał jako 'eight' :mrgreen: )

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Maciek40 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2009, 11:17   

Postaram się jeszcze z tą nauką angielskiego jak tylko będę miał chwilkę czasu. Jak na razie spędziłem z godzinę starając się zaprogramować coś - a on jakby był złośliwy i mnie przedrzeźniał, przekręcając co mówię. Najlepiej mi się dzwoni naciskając klawisze w telefonie. Ciekawe czemu nie wstawią modułu rozumiejącego polski?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 24-11-2009, 14:04   

A moze lepiej popracowac nad dykcją:-) Ja jak używałem bluetootha oryginalnego nie miałem problemów i babol rozumiał wszystko co mówię:-)

Pozdr.

Dominik

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 24-11-2009, 15:12   

mitsu00 napisał/a:
A moze lepiej popracowac nad dykcją
To nic nie da 8)
Mnie osobiście tak to wkurzało, że na próbę nagrałem komendę na dyktafon i odtwarzałem przy mikrofonie. Co ciekawe za pierwszym razem nigdy nie zrozumiała tylko zawsze za drugim. :shock:
Zresztą dokładnie tak samo jak w przypadku gdy do niej mówiłem bezpośrednio. Po uruchomieniu samochodu pierwsza komenda była po prostu nie do przyjęcia przez BT, ale potem "laska" już wszystko kumała. :D

Teraz dla świętego spokoju (mojego) wybieram nr w telefonie a kontakty w BT usunąłem. ;)

Maciek40 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2009, 15:27   

Wydaje mi się nie ma to powiązania z dykcją. Próbowałem na różne sposoby wymawiać liczby i ilość błędów jest nie do zaakceptowania. Nawet poprzednio nazwane przeze mnie nazwy kontaktów nie zawsze poprawnie odczytuje. Chyba postąpię jak Hiszpan i będę używać do wybierania telefonu.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 24-11-2009, 15:58   

Mnie idzie nawet dość dobrze - niestety za wyjątkiem cyfry 2. Generalnie - porażka. W Sony Ericssonie mogę wybierać po kilka cyfr, więc jak się pomyli to kasuję ostatni wpis, w Outku - trzeba powiedzieć cały numer, czasami się udaje :(

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 24-11-2009, 17:01   

Hehehe, cyfra "2" a już myślałem że ze mną coś nie tak. Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 24-11-2009, 20:20   

sylb napisał/a:
Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ?
zazwyczaj 0, ale i 4 się zdarzyło.

Odpowiedz do tematu