Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:12 |
outlander II i zestaw głośnomówiący |
Autor |
Wiadomość |
rufu [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 11:13 outlander II i zestaw głośnomówiący
|
|
|
Witam, mam pewien problem ponieważ nie wiem jak połączyć telefon przez Bluetooth i odbierać połączenia w kierownicy? Co trzeba zrobić co nacisnąć???
Jakaś babka gada mi po włosku. |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 19:01
|
|
|
przede wszystkim musisz sparować telefon z Bluetoothem w samochodzie. Po angielsku to jest "pair the phone". Jak już "zalogujesz" telefon w aucie, to będzie łatwiej. Oczywiście trzeba to robić przy włączonym Bluetooth w telefonie... powodzenia..
(w instrukcji jest to opisane) |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-02-2008, 21:59
|
|
|
rufu, dlaczego nie kazałeś sparować swego telefonu w salonie? Każdy sprzedawca ma obowiązek Ci w tym pomóc! Jeżeli nie chcesz wyważać otwartych drzwi - grzej do salonu, będzie szybciej i przyjemniej (kawę dostaniesz ) a poza tym pokażą Ci jak nauczyć Twoje auto Twego głosu, to sporo daje
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
200EY [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2008, 21:13
|
|
|
pojedz koniecznie do salonu,gdzie kupiles auto...a jesli uzywane to do dealera....
Ja siedzialem w aucie,gdy mi konfigurowali zestaw i przyznam,ze bylo to cholernie skomplikowane...dlatego polecam zrobic to w salonie...a jesli rozumiesz wloski to musisz mowic to co ona....ona mowi Ci rozne opcje,a ty musisz to glosno i wyraznie powtarzac...mi to konfigurowali po angielsku takze wszystko rozumialem...po wlosku niestety,ale bardzo kiepsko to wyglada....pozdrawiam i polecam udanie do do ASO |
|
|
|
 |
rufu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2008, 19:51
|
|
|
Już przestawiłem język na angielski ale chce odemnie jakiś kod. Jest standardowy? Gdzie go znajde? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 01-04-2008, 20:28
|
|
|
Poczytaj instrukcję, a na pewno będzie Ci to łatwiej szło
Co do samego kodu podaj jej co chcesz np. 0000 (4 x zero), później dostajesz komendę, aby zacząć procedurę na telefonie. W komórce, jak w ustawieniach bluetooth znajdziesz nowe urządzenie, musisz podać ten sam kod.
Ustawiasz priorytet telefonu od 1 do 10 (przy czym 1 to telefon najważniejszy) i gotowe. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Maciek40
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 inst +Ralliart
|
Wysłany: 24-11-2009, 10:54
|
|
|
Witam, zadzwonienie z zestawu głośnomówiącego przy poleceniach głosowych to jakiś koszmar. Niedawno kupiłem samochód i okazało się że mój angielski jest niezrozumiały dla tego zestawu. Znalazłem w instrukcji funkcję nauki języka. Czy ktoś wie do czego to służy? |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-11-2009, 11:06
|
|
|
Teoretycznie do ułatwienia zrozumienia Twojego angielskiego przez komputer w samochodzie
Cierpliwości, staraj się z nim rozmawiać jak z przygłuchym - głośno i wyraźnie.
(chociaż 'four' 8 razy na 10 prób zrozumiał jako 'eight' ) |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Maciek40
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2009, 11:17
|
|
|
Postaram się jeszcze z tą nauką angielskiego jak tylko będę miał chwilkę czasu. Jak na razie spędziłem z godzinę starając się zaprogramować coś - a on jakby był złośliwy i mnie przedrzeźniał, przekręcając co mówię. Najlepiej mi się dzwoni naciskając klawisze w telefonie. Ciekawe czemu nie wstawią modułu rozumiejącego polski? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 24-11-2009, 14:04
|
|
|
A moze lepiej popracowac nad dykcją:-) Ja jak używałem bluetootha oryginalnego nie miałem problemów i babol rozumiał wszystko co mówię:-)
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:12
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | A moze lepiej popracowac nad dykcją | To nic nie da
Mnie osobiście tak to wkurzało, że na próbę nagrałem komendę na dyktafon i odtwarzałem przy mikrofonie. Co ciekawe za pierwszym razem nigdy nie zrozumiała tylko zawsze za drugim.
Zresztą dokładnie tak samo jak w przypadku gdy do niej mówiłem bezpośrednio. Po uruchomieniu samochodu pierwsza komenda była po prostu nie do przyjęcia przez BT, ale potem "laska" już wszystko kumała.
Teraz dla świętego spokoju (mojego) wybieram nr w telefonie a kontakty w BT usunąłem. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Maciek40
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:27
|
|
|
Wydaje mi się nie ma to powiązania z dykcją. Próbowałem na różne sposoby wymawiać liczby i ilość błędów jest nie do zaakceptowania. Nawet poprzednio nazwane przeze mnie nazwy kontaktów nie zawsze poprawnie odczytuje. Chyba postąpię jak Hiszpan i będę używać do wybierania telefonu. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 24-11-2009, 15:58
|
|
|
Mnie idzie nawet dość dobrze - niestety za wyjątkiem cyfry 2. Generalnie - porażka. W Sony Ericssonie mogę wybierać po kilka cyfr, więc jak się pomyli to kasuję ostatni wpis, w Outku - trzeba powiedzieć cały numer, czasami się udaje |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:01
|
|
|
Hehehe, cyfra "2" a już myślałem że ze mną coś nie tak. Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 24-11-2009, 20:20
|
|
|
sylb napisał/a: | Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ? | zazwyczaj 0, ale i 4 się zdarzyło. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|