[Cari 1.6] Pytanka odnśnie miśka |
Autor |
Wiadomość |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 17:12 [Cari 1.6] Pytanka odnśnie miśka
|
|
|
Witam, posiadam Carisme 1.6 z 1998r. Moje pierwsze pytanko to: oprócz normalnej radiowej anteny wysuwanej ze słupka od strony kierowcy, posiadam jeszcze jedną zamontowaną na dachu z tyłu, czy jest to antena GSM??? Jak ją mogę usunąć, albo czy mogę z niej zrobić np. antenę radiową???
Drugie pytanko dotyczy przodu mojej Cari, tzn. zauważyłem że lewe przednie światło u dołu (jego tak jakby podstawa) wystaje bardziej niż prawe, czy to normalne??? Nie powinny oba reflektory być idealnie dopasowane do przodu maski i ani jedno ani drugie nie powinno wystawać??? Z góry dzięki za odp. Pozdro |
|
|
|
 |
harizma [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 21:39
|
|
|
co do anteny kolego to chyba ktos sobie cos zamontowak bo za zwyczaj sa one albo w slupku od strony kierowcy albo w tylnym blotniku (chyba sedan tak ma) a co do lamp to nie wiem bo sie nigdy nie przygladalem moze masz zle ustawione albo tak ma byc zeby lewa nie razila tych z przeciwka jak sie przyjze u siebie to ci cos napisze pozdro |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:00
|
|
|
obie lampy wystają przed zderzak nieznacznie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:04
|
|
|
przed zderzak??? az tak to nie, lewe u dolu wystaje znaczniej przed atrapke grilla niz lewe, tak ma byc??? a co z ta druga antenka??? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-02-2008, 23:14
|
|
|
tu jako tako widać:
ten dolny narożnik lampy przy atrapie wystaje przed nią i delikatnie przed zderzak, czyli nie tworzy jednej linii
antena jest nieoryginalna (najpewniej GSM) usuwanie pozostawi dziurę w dachu |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:20
|
|
|
dzieki, to moge spac spokojnie, myslalem, ze byl bity i tak niedokladnie zrobiony. To tak niezbyt ladnie wyglada jak te reflektory nie sa w jednej lini, da sie jakos to przerobic??? A czy lewy wystaje bardziej??? Czy antena GSM moze sluzyc jako antena radiowa??? Jak nie to zamontuje tak antene od CB radia.
[ Dodano: 08-02-2008, 23:27 ]
acha nie wiem czemu ale narazie nie ma tej fotki co zamiesciles |
|
|
|
 |
aronii [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 18:18
|
|
|
Witam
Mam taką samą antenkę w tylnej części dachu - ma jakieś 30 cm przykręcana na motylka też się zastanawiałem do czego. Jak będę miał chwilkę to wrzucę zdjęcie. Wygląda na montowaną oryginalnie. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-02-2008, 19:29
|
|
|
  |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 11-02-2008, 19:39
|
|
|
ozjusz napisał/a: | Czy antena GSM moze sluzyc jako antena radiowa??? |
Nie może |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 19:50
|
|
|
Dzieki za fotki, teraz już wszystko widać super. Kurcze jednak u mnie trochę bardziej odstaje ten lewy reflektor, wiec chyba jednak coś było majstrowane, bo mam tez pod światłami trochę wiekszą szpare, fakt ze z lewej jak i z prawej jest identyczna ale myślę że i tak jest za duża. Czy jest taka możliwość, że poprostu zderzak jest gdzieś na jakiejś śrubce nie przykręcony i dlatego odstaje pod światłami, bo np. idealnie dopasowany jest do atrapy grilla??? Czy może atrapa jest np. za bardzo pionowo co powoduje odstawanie pod światłami a idealne dopasowane do atrapy???
Szkoda że ta antenka nie może być antenką radiową, najwyżej zamontuje tak antenke od CB. Dzięki Kielurkk |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 11-02-2008, 19:54
|
|
|
ozjusz napisał/a: | najwyżej zamontuje tak antenke od CB |
przynajmniej dziury nie będzie |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-02-2008, 20:05
|
|
|
zderzak jest na sztywno skrecony z atrapą i ten cały zestaw przykręca się dopiero do budy. Jeżeli pasuje przy bocznych kierunkowskazach i wzdłuż błotników to raczej jest ok. być może jest za bardzo dopchnięty przednią częścią, a tu by sie prędzej atrapa naddała niż zderzak. Równie dobrze, moga być za bardzo wystawione reflektory na regulacji, ale tak czy inaczej nie czy lampy, czy za mocno wkręcony zderzak wskazują na ingerencję w przednią część auta. |
|
|
|
 |
ozjusz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 20:16
|
|
|
no wlasnie oto mi chodzi żeby dziury nie było, a jakbym dokupił taką antenę radiową krótką i zamiast tej GSM która się wykręca z tej jakby podstawy, wkręcił tą radiową, później znalazł ten kabel co idzie od tej antenki podłączył do radia, dałoby rade???
no właśnie wzdłuż błotników idzie równo i pod oboma reflektorami jest mniej więcej identyczna szpara, więc może ta atrapa jest felerna, albo jak był puknięty a wydaje mi się że tak, to źle atrapę przykręcili albo ona jest walnięta i dlatego to tak wygląda jak wygląda. W sumie to może ten reflektor lewy jest dobrze umieszczony a ta atrapa źle i dlatego to daje takie złudzenie jakby lampa za bardzo odstawała. No nic spróbuje odkręcić cały przedni zderzak wraz z atrapą i poszukać jakiejś winy. Dzięki... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-02-2008, 20:58
|
|
|
kielurkk napisał/a: | ozjusz napisał/a: | Czy antena GSM moze sluzyc jako antena radiowa??? |
Nie może |
Może - jeśli jest wielozakresową a takie istnieją - 3 w 1 - na gsm, radio i cb na dokładkę |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-02-2008, 21:18
|
|
|
Do choopera - gdzie mozna kupic taką podkładke pod zderzak jak ty masz?? Czy to jest czesc fabrycznie przyklejona czy mozna ja dokupic i przykleic do originalnego zderzaka?? |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
|