Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Witam wszystkich coltmaniaków!!!
Autor Wiadomość
CHAŁER
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 22:06   [CA4A 1.6] Witam wszystkich coltmaniaków!!!

Witam mam pytanie mam colta CAO 1.6 16V i potrafia mi skakac obroty stoi na 1000 obr/min i potrafi spaśc do 500 obr/min ale kiedy wyłącze swiatła lub przekręce kierą to obroty wzrastaja!!! prosze o pomoc!!!
pozdro Chałer!!!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-03-2008, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2008, 22:27   

po wyłączeniu świateł zawsze obroty wzrosną na moment zanim krokowy zareaguje bo zmniejsza sie obciążenie dla silnika, które w tym wypadku powoduje alternator. jeśli chodzi o wspomaganie to krokowy zwiększa obroty bo pompa wspomagania obciąża silnik. te objawy są normalne. natomiast pływające obroty mogą być przyczyną zabrudzonej przepustnicy. polecam ją wyczyścić wraz z krokowym i wyregulować obroty

orz1 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Wysłany: 16-02-2008, 18:10   

CHAŁER napisał/a:
potrafi spaśc do 500 obr/min

mi spada do 300, wiem że to za mało, ale jakoś sobie radzi na tych obrotach, silnik ładnie pracuje :biggrin:

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 00:55   

Cytat:
mi spada do 300, wiem że to za mało, ale jakoś sobie radzi na tych obrotach, silnik ładnie pracuje

To chyba masz rozkalibrowany obrotomierz bo to troche dziwne zeby na 300 obrotach silnik dobrze chodzil :?

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-02-2008, 11:00   

SlaVkoEg napisał/a:
To chyba masz rozkalibrowany obrotomierz bo to troche dziwne zeby na 300 obrotach silnik dobrze chodzil

możliwe, ale naprawde, nawet w czasie jazdy zatrzymując się obroty spadają do 300, też mnie troszke to zdziwiło.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 17-02-2008, 12:14   

orz1 napisał/a:
mi spada do 300, wiem że to za mało, ale jakoś sobie radzi na tych obrotach, silnik ładnie pracuje :biggrin:
Przy 300rpm silnik przerywa, przygasa, trzepie budą jak oszalały to jak możesz pisać "ładnie pracuje :biggrin: ? "

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-02-2008, 22:44   

Cytat:
Przy 300rpm silnik przerywa, przygasa, trzepie budą jak oszalały to jak możesz pisać "ładnie pracuje ? "

a więc obrotomierz jest rozkalibrowany, ale tak jest naprawde, przy odpaleniu wchodzi na ok 1100, poczym spada na 300 i tak zostaje, nic nie wali, nic nie skacze silnik ladnie pracuje. :D moge nawet film nagrać, al;e nie wiem jak go tutaj wrzuce :)

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 23:26   

orz1 napisał/a:
więc obrotomierz jest rozkalibrowany, ale tak jest naprawde, przy odpaleniu wchodzi na ok 1100, poczym spada na 300 i tak zostaje, nic nie wali, nic nie skacze silnik ladnie pracuje.

u mnie przy 800 juz sie kierownica trzesie tak wiec mysle ze masz cos z obrotomierzem :)

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-03-2008, 10:44   

SlaVkoEg napisał/a:
u mnie przy 800 juz sie kierownica trzesie tak wiec mysle ze masz cos z obrotomierzem

Wymieniłem świece, i filtr paliwa, pracuje elegancko i trzyma obroty tak ok 1000/900 :)

dzinia
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2008, 10:06   

miałem też tak że nieraz zgasł na światłach i zdjołem przepustnice i całą umyłem przedmuchałem krokowy nasmarowałem i jak na pazie jest super cały czas trzyma te same obroty .

Odpowiedz do tematu