Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lozysko kola??
Autor Wiadomość
wujas 
Forumowicz

Auto: Galant AVANCE EA5W 6A13
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2008, 01:50   lozysko kola??

witam.
jestem nowy na furum i zarazem jestem tez nowym posiadaczem mitsubishi lancer kombi GLXi 93r. 1.6 16V. Mam pytanko.
prawdopodobnie siada lozysko przedniego kola od kierowcy wiec zakupilem nowe. Ponoc do tego modelu jednak jakos mi nie podchodzi. Lozysko JC H15004jC. Czy jest to dobre lozysko?? w zestawie sa dwa lozyska stozkowe+ dwa uszczelniacze. Na moje to powinno to byc lozysko walkowe. Mamracje?? Jesli ktos ma jakies zdj i oznaczenie wdg katalogu JC to bede wdzieczny.
Kupilem tez kompletne sprzeglo NKK i rozrzad. Zastanawiam siejeszcze nad pompa wody bo nie wiadomo kiedy byla wymieniana. Taka jest dobra??> http://allegro.pl/item304...ant_lancer.html

jutro dam zdj czesci. Jezeli mozecie to luknijce czy sa odpowiednie. jak nie to pojde wymienic.

Z gory dziekuje za pomoc:)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-02-2008, 11:13   

http://www.moto.sklep.pl/...on=show&o=30869 Niestety wygląda na to, że kupiłeś nieodpowiednie łożysko.
wujas napisał/a:
Czy jest to dobre lozysko??
Jak pójdziesz wymienić to zamów łożysko firmy Koyo, bo to JC długo nie wytrzyma.
wujas napisał/a:
Taka jest dobra??> http://allegro.pl/item304...ant_lancer.html
Dobra, ale pewniejsza byłaby firmy GMB.

wujas 
Forumowicz

Wysłany: 10-02-2008, 20:16   

wlasnie tak myslalem za dali mi zle lozysko :? to nic, wymienia :D zastosuje sie do wskazowek. WIELKIE DZIEKI!!

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 11-02-2008, 22:37   

Łożysko kup u Japaneze. Ma oryginalne KOYO, zestaw taki jak sprzedaje Mitsubishi za 130PLN, pakowane przez inną firmę. Łożysko z tego co pamiętam jest kulkowe 2 rzędowe z bieżnią wewnętrzną 2 częściową. Wymiana bez prasy, młotka dynamometrycznego, tzw: odklejacza i dużych szczypiec Segera jest praktycznie niewykonalna. Po wymianie łożyska trzeba ustawić zbieżność.

wujas 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2008, 13:59   

wymienilem lozysko. Teraz jes cichutko.

Nurtuje mnie dlaczego po wmianie lozyska trzeba ustawiac zbieznosc?? Moze mi ktos to wytlumaczyc??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 18-02-2008, 21:08   

wujas napisał/a:
Nurtuje mnie dlaczego po wmianie lozyska trzeba ustawiac zbieznosc?? Moze mi ktos to wytlumaczyc??
Nie chodzi o łożysko tylko o to, że rozkręcasz zawieszenie a tym samym zmieniają się wcześniejsze nastawy, które wypada skorygować.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 18-02-2008, 21:15   

Dlatego, że aby je zmienić trzeba rozpiąć drążek kierowniczy i wachacz od amortyzatora. Niby nic nie ruszasz, ale po wymianie moich łożysk zbieżność była całkiem rozjechana.

edit:Widzę, że się spóźniłem :D Dodam, że w sobotę robiliśmy ze szwagrem, koledze w Corolli wymianę gum na półosi. Już po tym ustawienie kierownicy się delikatnie zmieniło.

wujas 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2008, 18:54   

ciekawe :D kurcze niby nie powinno sie nic zmienic no ale jesli tak piszecie to pewnie tak jest :mrgreen: zatem bede musial sprawdzic zbieznosc

Lopullus 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 16v sedan 95'
Wysłany: 07-11-2010, 13:46   

Witam, ja mam problem z tylnym łożyskiem. Jak skręcam gwałtownie to słyszę takie hucznie z tyłu z prawej strony. Rozebrałem tylni bęben z kolegą i tam były 2 łożyska i to zewnętrzne ciężko się obracało. To stawiam że to ono huczy. Mam racje ? Ile takie łożysko może kosztować ?

Odpowiedz do tematu