Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:04
Jak to sie kabina z paka spotkala
Autor Wiadomość
Miron_Wwa
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 19:49   Znakomita konstrukcja - czyli jak paka niszczy kabine

Przejechałem sobie Misiem 2600 km, 600 km temu założyłem w autoryzowanej stacji MMC pokrywkę na pakę i w sobotę moje zdziwienie osiągnęło zenit. :shock:
Otóż zobaczyłem co poniżej :supz:

Pojechałem do AutoGT (bogu ducha winna stacja obsługi) gdzie kupowałem Misia jak i montowałem rzeczoną pokrywkę paki i co się okazało ? Nie jestem pierwszy!!!!! :mrgreen:
Oczywiście nie omieszkałem poinformować Ich, że lubię mieć samochód w całości i bez wgnieceń z czym się zgodzili i umówili mnie na termin do lakiernika. I tu moje pytanie czy w Waszych Miśkach występuje też ten problem?

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2008, 20:03   

Mi to raczej wygląda na błąd montażowy - klapa jest zbyt blisko kabiny. Na nierównościach kabina "porusza" się niezależnie od paki i stąd całe zamieszanie.

Miron_Wwa
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 20:32   

Tak wygląda to na tych zdjęciach, jednak odległość między klapą a kabiną jest prawie dwa cm. a w takim razie zarysowania boku (zdj trzecie) ? Zły montaż kabiny?

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 25-02-2008, 21:00   

no przykro ale to nic nowego...
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=20762

pzdr

Januszl200 
Forumowicz
Januszl200

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 26-02-2008, 07:16   

Miron_Wwa napisał/a:
odległość między klapą a kabiną jest prawie dwa cm

Ale na zdjęciach nie ma tej odległości! Z tego wynika, że montaż powinien być sprawdzony po przejechniu parudziesięciu kilometrów i dokręcony :!: Wystarczy spytać zawodowych na parkingu jak po przejechaniu od załadunku do parkingu dopinają pasy.
Albo (co jest raczej niemożliwe) kiche sprzedają i taki sam robią montaż, bez sprawdzeni.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 26-02-2008, 08:26   

No własnie, u mnie to nie wystapiło, ale no HugoOrmo miał ten przypadek,a mamy podobne HT...

taki lajf...

pozdro

Miron_Wwa
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 08:30   

Montaż zrobiony był poprawnie i sam sprawdzałem, czy wszystko się prawidłowo trzyma. Żadnych luzów HT nie stwierdziłem, zamyka się prawidłowo na tylnej klapie otarć brak. Tak więc Januzu Twoja teoria o złym montażu odpada.

mix2ra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-03-2010, 12:27   Uszkodzenie lakieru hardtopem

Mam ten sam problem, hardtop uderzył w kabinę, są ślady drobnych wgnieceń oraz uszczelka pod hardtopem wytarła lakier.

Zgłosiłem to do dealera, odpowiedź jest taka:
Należy zrobić zdjęcia i po analizie zdecydują czy będzie to wykonane w ramach gwarancji. Umówiony jestem dopiero za kilka dni, więc wtedy napiszę jakie były dalsze kroki.

Problem był znany panom w serwisie, ale tym znajmuje się sekcja blacharsko lakiernicza.
Przy okazji na parkingu przed serwisem stały dwie elki, więc sprawdziłem czy też mają takie wgniecenia. Mają dokładnie takie same o_O

Prośba do wszystkich forumowiczów, policzmy ilu z nas ma takie problemy.
Wydaje mi się, że jeżeli okaże się że 20% sprzedawanych samochodów z hardtopem ma ten problem, to producent jest zobowiązany do zorganizowania akcji serwisowi, która wyeliminuje ten problem.

mix2ra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-03-2010, 12:32   

Mam ten sam problem, hardtop uderzył w kabinę, są ślady drobnych wgnieceń oraz uszczelka pod hardtopem wytarła lakier.

Zgłosiłem to do dealera, odpowiedź jest taka:
Należy zrobić zdjęcia i po analizie zdecydują czy będzie to wykonane w ramach gwarancji. Umówiony jestem dopiero za kilka dni, więc wtedy napiszę jakie były dalsze kroki.

Problem był znany panom w serwisie, ale tym znajmuje się sekcja blacharsko lakiernicza.
Przy okazji na parkingu przed serwisem stały dwie elki, więc sprawdziłem czy też mają takie wgniecenia. Mają dokładnie takie same o_O

Prośba do wszystkich forumowiczów, policzmy ilu z nas ma takie problemy.
Wydaje mi się, że jeżeli okaże się że 20% sprzedawanych samochodów z hardtopem ma ten problem, to producent jest zobowiązany do zorganizowania akcji serwisowi, która wyeliminuje ten problem.

Odpowiedz do tematu