Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zegary - pytanie
Autor Wiadomość
rademenez
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 19:27   Zegary - pytanie

Witam!!
Czy ktoś sie orientuje w jaki to sposób mogło być wykonane?? Chodzi mi o tą grafike na zegarach. Jakas folia z rysunkiem, przycieta i wstawiona odpowiednio?? Czy moze jakas to inna metoda??

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 19:43   

na allegro w dziale części samochodowe, w zakładce liczniki, znajdziesz firmy, które robią takie cuda. zobacz sobie. albo to robią na foliach samoprzylepnych, albo oferują zegary np. do mitsubishi, malowane aerografami.

rademenez
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 11:08   

Kierownik napisał/a:
na allegro w dziale części samochodowe, w zakładce liczniki, znajdziesz firmy, które robią takie cuda. zobacz sobie. albo to robią na foliach samoprzylepnych, albo oferują zegary np. do mitsubishi, malowane aerografami.

OK, dzieki za info, poszukam. Co do folii mialem wlasnie takie podejrzenia, ale zeby aerografem, ehhh ludzie to maja cuda w glowie ;)

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 11:18   

sam kiedyś się bawiłem aerografami i skrobałem przeróżne rzeczy... rzecz dotyczyła wprawdzie modeli ciężarówek w 1/25, jednak z braku czasu musiałem zaprzestać tego procederu jakis rok temu... liczników samochodowych do normalnych aut nie malowałem. poszukaj w tym allegro, bo wczoraj z ciekawości tam zajrzałem i sa naprawdę piękne rzeczy (niektóre ceny też piękne) :rolleyes:

RadziX 
Mitsumaniak
RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-03-2008, 11:45   

Te akurat są chyba malowane aerografem, nawet śrubki mocujące tarcze są pomalowane :)

rademenez
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 11:52   

Kierownik napisał/a:
sam kiedyś się bawiłem aerografami i skrobałem przeróżne rzeczy... rzecz dotyczyła wprawdzie modeli ciężarówek w 1/25, jednak z braku czasu musiałem zaprzestać tego procederu jakis rok temu... liczników samochodowych do normalnych aut nie malowałem. poszukaj w tym allegro, bo wczoraj z ciekawości tam zajrzałem i sa naprawdę piękne rzeczy (niektóre ceny też piękne) :rolleyes:

No wiec przejrzalem allegro, jest kilka propozycji ludzi ktorzy sie aerografami paraja, no i w sumie moznaby sprobowac cos u nich. Tylko jest problem, przy wykonaniu grafiki na folii mozna to zalatwic korespondencyjnie, ale efekt nie bedzie chyba taki jak w przypadku bezposrednioego malowania na tarczy, a niestety calego licznika to ja nie mam zamiaru posylac w Polske. Przydałoby się kogos ze Śląska zlokalizowac :D

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 11:59   

nawet korespondencyjnie jak ci to gość wyśle, to będzie efekt taki sam! gość z warszawy wykonał kiedyś dla mnie malowania na kabinę i naczepę modelu ciężarówki Volvo 1/25 i wysłał mi to w kopercie. efekt niesamowity!

rademenez
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 12:02   

Kierownik napisał/a:
nawet korespondencyjnie jak ci to gość wyśle, to będzie efekt taki sam! gość z warszawy wykonał kiedyś dla mnie malowania na kabinę i naczepę modelu ciężarówki Volvo 1/25 i wysłał mi to w kopercie. efekt niesamowity!

ALe chwila co Ci wyslal?? Folie z rysunkiem?? Czy Ty mu ta ciezarowke posylales??

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 15:11   

wysłał mi folie z rysunkami i napisami.

[ Dodano: 21-03-2008, 15:13 ]
to była taka kalkomania, przyklejana na mokro, efekt SUPER!!!

JACHU 74 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI CARISMA 1.6 2001
Wysłany: 22-03-2008, 11:07   

ładnie wyglądają pierścienie na zegarach, może ktoś wie gdzie to można kupić?

RadziX 
Mitsumaniak
RadziX

Wysłany: 22-03-2008, 13:46   

http://www.allegro.pl/sea...18814&country=1

trzeba się zapytać czy do cari mają

[ Dodano: 22-03-2008, 13:47 ]
kiedys na allegro widzialem takie konkretne do cari

JACHU 74 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2008, 15:11   

już mam :D http://dido.win.pl/sklep/index.php?cPath=21_35

RadziX 
Mitsumaniak
RadziX

Wysłany: 22-03-2008, 16:16   

No i git.
Ja mam tarcze indiglo więc u mnie by to chyba nie bardzo wyglądało.

JACHU 74 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-03-2008, 21:02   

już zrobiłem BAJKA!!!!!!!!

RadziX 
Mitsumaniak
RadziX

Wysłany: 31-03-2008, 22:16