Zegary - pytanie |
Autor |
Wiadomość |
rademenez [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 19:27 Zegary - pytanie
|
|
|
Witam!!
Czy ktoś sie orientuje w jaki to sposób mogło być wykonane?? Chodzi mi o tą grafike na zegarach. Jakas folia z rysunkiem, przycieta i wstawiona odpowiednio?? Czy moze jakas to inna metoda??
 |
|
|
|
 |
Kierownik [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 19:43
|
|
|
na allegro w dziale części samochodowe, w zakładce liczniki, znajdziesz firmy, które robią takie cuda. zobacz sobie. albo to robią na foliach samoprzylepnych, albo oferują zegary np. do mitsubishi, malowane aerografami. |
|
|
|
 |
rademenez [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:08
|
|
|
Kierownik napisał/a: | na allegro w dziale części samochodowe, w zakładce liczniki, znajdziesz firmy, które robią takie cuda. zobacz sobie. albo to robią na foliach samoprzylepnych, albo oferują zegary np. do mitsubishi, malowane aerografami. |
OK, dzieki za info, poszukam. Co do folii mialem wlasnie takie podejrzenia, ale zeby aerografem, ehhh ludzie to maja cuda w glowie |
|
|
|
 |
Kierownik [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:18
|
|
|
sam kiedyś się bawiłem aerografami i skrobałem przeróżne rzeczy... rzecz dotyczyła wprawdzie modeli ciężarówek w 1/25, jednak z braku czasu musiałem zaprzestać tego procederu jakis rok temu... liczników samochodowych do normalnych aut nie malowałem. poszukaj w tym allegro, bo wczoraj z ciekawości tam zajrzałem i sa naprawdę piękne rzeczy (niektóre ceny też piękne) |
|
|
|
 |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:45
|
|
|
Te akurat są chyba malowane aerografem, nawet śrubki mocujące tarcze są pomalowane |
|
|
|
 |
rademenez [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:52
|
|
|
Kierownik napisał/a: | sam kiedyś się bawiłem aerografami i skrobałem przeróżne rzeczy... rzecz dotyczyła wprawdzie modeli ciężarówek w 1/25, jednak z braku czasu musiałem zaprzestać tego procederu jakis rok temu... liczników samochodowych do normalnych aut nie malowałem. poszukaj w tym allegro, bo wczoraj z ciekawości tam zajrzałem i sa naprawdę piękne rzeczy (niektóre ceny też piękne) |
No wiec przejrzalem allegro, jest kilka propozycji ludzi ktorzy sie aerografami paraja, no i w sumie moznaby sprobowac cos u nich. Tylko jest problem, przy wykonaniu grafiki na folii mozna to zalatwic korespondencyjnie, ale efekt nie bedzie chyba taki jak w przypadku bezposrednioego malowania na tarczy, a niestety calego licznika to ja nie mam zamiaru posylac w Polske. Przydałoby się kogos ze Śląska zlokalizowac |
|
|
|
 |
Kierownik [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:59
|
|
|
nawet korespondencyjnie jak ci to gość wyśle, to będzie efekt taki sam! gość z warszawy wykonał kiedyś dla mnie malowania na kabinę i naczepę modelu ciężarówki Volvo 1/25 i wysłał mi to w kopercie. efekt niesamowity! |
|
|
|
 |
rademenez [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 12:02
|
|
|
Kierownik napisał/a: | nawet korespondencyjnie jak ci to gość wyśle, to będzie efekt taki sam! gość z warszawy wykonał kiedyś dla mnie malowania na kabinę i naczepę modelu ciężarówki Volvo 1/25 i wysłał mi to w kopercie. efekt niesamowity! |
ALe chwila co Ci wyslal?? Folie z rysunkiem?? Czy Ty mu ta ciezarowke posylales?? |
|
|
|
 |
Kierownik [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 15:11
|
|
|
wysłał mi folie z rysunkami i napisami.
[ Dodano: 21-03-2008, 15:13 ]